Varlık Fonu'nda neler oluyor? Erdoğan ve damadının yönettiği fonun denetim raporları, vekillerden kaçırılıyor

Varlık Fonu'nda neler oluyor? Erdoğan ve damadının yönettiği fonun denetim raporları, vekillerden kaçırılıyor

Varlık Fonu'nda neler oluyor? Erdoğan ve dam... Yönetim Kurulu Başkanı AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkanvekili ise Berat Albayrak olan Türkiye Varlık Fonu’nun denetim raporları ...

Yönetim Kurulu Başkanı AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkanvekili ise Berat Albayrak olan Türkiye Varlık Fonu’nun Ekim ayında sunulması gereken denetim raporları 5 ay gecikmeli olarak sunuldu. Rapor, milletvekillerine gönderilmedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, fonun 2018 yılı denetimlerinin yapılması için raporların ekim ayında sunulması gerektiğini belirterek, gecikme nedeniyle denetimin yapılamadığını bildirdi.

'KONSALİDASYON SÜRECİ' AÇIKLAMASI

Denetim raporlarının 13 Mart 2020’de beş ay gecikmeli olarak TBMM Başkanlığı’na oradan da Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı’na gönderildiğini bildiren Özel, “Neredeyse bütün varlıklarımızın parçası haline getirildiği bir şirketten bahsediyoruz. Bu şirketin denetiminin şeffaf ve tüm yurttaşlarımızın erişebileceği bir müzakereyle yapılabiliyor olması çok önemlidir. Kendisini şirketin ve yürütmenin başı için siper eden bir yasama organı görüntüsünü kabullenmemiz mümkün değildir. Bu denetimin bir an önce yapılması gerekiyor” dedi.

Özel, kanunen Türkiye Varlık Fonu’nun 2018 denetiminin 2019 Ekim ayında yapılması gerektiğini ancak denetim raporlarının, şirketin içinde bulunduğu konsolidasyon süreci bahane edilerek TBMM Başkanlığı’na sunulmadığını anımsattı.

KORONAVİRÜS ÖNE SÜRÜLDÜ

Birgün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre, Özel şunları söyledi:

“Denetim raporlarının 13 Mart 2020’de sunulduğu, buna karşın bir aydır Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı’nca komisyon üyelerine bile sunulmayarak gizlendiği ortaya çıktı. Komisyon Başkanı, geçtiğimiz günlerde bu şirketin denetiminin yapılması noktasında komisyonun toplanmasına ilişkin partimizin komisyon üyelerince gelen talebi ‘koronavirüs salgını’ bahanesiyle geri çevirdi. Ancak koronavirüs salgını gerekçesiyle denetimi yapılamayan Varlık Fonu’na muafiyetler öngören kanun teklifi çarşamba günü apar topar, kamuoyunun önünde tartışılma fırsatı bile verilmeden saatler içinde komisyonda görüşüldü.

'ŞİRKET DENETİMDEN KAÇIRILIYOR'

Bu durum, iyi niyetle bağdaşmamaktadır. Kaldı ki denetim raporlarının bu süre içinde komisyon üyelerimizden bile gizlenmesini, şirketin denetimden kaçırılmak istendiğinin bir yansıması olarak değerlendiriyoruz. Neredeyse bütün varlıklarımızın parçası haline getirildiği bir şirketten bahsediyoruz. Milletin birikimleri üzerinden yurtdışından aldığı borçlarla yandaş müteahhitleri kurtarma aracına dönüşen fon, yine milletten kaçırılıyor.

Bu sürece ilişkin yaşadıklarımızı, tek adam rejiminin, bünyesinde Türk Hava Yolları’nı, Türk Telekom’u, Ziraat Bankası’nı, Halkbank’ı, Türkiye Petrolleri’ni, BOTAŞ’ı, PTT’yi, Türksat’ı, Borsa İstanbul’u, Milli Piyango’yu, TCDD’yi, Türkiye Denizlik İşletmeleri’ni, Eti Maden’i, Kayseri Şeker Fabrikası’nı, Çaykur’u ve mülkiyeti hazineye ait bazı taşınmazları barındıran devasa bir şirketi denetimden kaçırma isteği olarak yorumluyoruz. Kendisini şirketin ve yürütmenin başı için siper eden bir yasama organı görüntüsünü kabullenmemiz mümkün değildir. Bu denetimin hiçbir bahaneye sığınılmadan bir an önce yapılması gerekiyor

"Varlık Fonu'nda neler oluyor? Erdoğan ve damadının yönettiği fonun denetim raporları, vekillerden ." haberi, 18 Nisan 2020 tarihinde yazılmıştır. Ekonomi kategorisi altında bulunan Varlık Fonu'nda neler oluyor? Erdoğan ve damadının yönettiği fonun denetim raporları, vekillerden .. haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Varlık Fonu'nda neler oluyor? Erdoğan ve damadının yönettiği fonun denetim raporları, vekillerden .. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
    2. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
    3. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
    4. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
    5. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
    6. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
    7. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
    8. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
    9. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
    10. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
    11. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
    12. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
    13. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
    14. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
    15. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
    16. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
    17. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
    18. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
    19. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
    20. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
    Ekonomi Haberleri