Yaralanan yaban hayvanları Ormanya’da tedavi ediliyor

Yaralanan yaban hayvanları Ormanya’da tedavi ediliyor

Yaralanan yaban hayvanları Ormanya’da tedavi... Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Ormanya Doğal Yaşam Parkı'nda bulunan klinikte, yaralanan veya bitkin düşen yaban hayvanları tedavi ederek doğaya bırakılıyor.Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın dördüncü en büyük doğal...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Ormanya Doğal Yaşam Parkı'nda bulunan klinikte, yaralanan veya bitkin düşen yaban hayvanları tedavi ederek doğaya bırakılıyor.

Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın dördüncü en büyük doğal yaşam parkı olan Ormanya'daki klinikte yaban hayvanlarının tedavileri yapılıyor. Başka bir hayvan tarafından saldırıya uğrayarak yaralanan veya doğada yiyecek bulamayıp bitkin düşen hayvanlar, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerince Ormanya'daki hayvan kliniğine getirilerek tedaviye alınıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olan Ormanya'da karacadan, göç yolunda bitkin düşen leyleklere kadar her türden hayvanın tedavisi yapılabiliyor. Ormanya'nın bugünlerdeki en önemli misafirleri ise annesinden ayrı düşerek yolunu kaybettikten sonra kliniğe getirilen yavru karaca ile doğada bitkin düştüğü için destek tedavisi uygulanan sincap oldu. Doğada kendi başına yaşayabilecek kadar güçlenmesi için özel besinlerle beslenen yavru karaca, yeterince büyüyene kadar Ormanya'nın misafiri olacak. Destek tedavisini tamamlayan sincap da yeniden doğaya bırakıldı.

'KARACA BULDUĞUNUZDA ANNESİNİN YAKINDA OLDUĞUNU UNUTMAYIN'

Yavru karacanın gelişimi hakkında bilgi veren Ormanya Doğal Yaşam Alanları Şefi Önder Alioğlu, "Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ormanya Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezimizde özellikle doğada bulduğumuz karaca yavrularımızın tedavilerine devam ediyoruz. Bu karaca yavrumuz da doğada bulunan bir yavrumuz. Kandıra bölgesinde bulunarak Milli Parklar ekiplerine teslim edilmiş ve onlar da bize getirdi" dedi.

Karacaları bulanları uyaran Alioğlu, "Tarımla uğraşan bir vatandaşımız bulmuş bu yavrumuzu. Bu dönemde vatandaşlarımızı uyarmak istediğimiz bir konu var. Karaca yavruları doğada bulunduklarında annelerinin yakında olduğunun unutulmaması gerekiyor. Yardıma ihtiyacı varmış gibi gözükebilir, ancak annesi çok yakındadır. O yüzden bulunduğu gibi hemen bir merkeze ya da başka bir yere götürülmesi doğru bir hareket olmayacaktır. Bu yüzden vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Karaca yavruları eğer bulundukları yerlerde bir hayvan saldırısı altında değillerse veya bir yarası yoksa, orada bırakılmaları onlar için yapılacak en doğru şey olacaktır. Yavrularımız anneden uzaklaştığında anne sütünü tam olarak alamadığı için ve o ilgiyle büyüyemediği için bağışıklık sistemi çok düşük oluyor. Bununla beraber yakalanmaya bağlı olarak depresif bir davranış içerisine giriyorlar. Bu da onların ileriki hayatlarında birçok sıkıntı yaşamasına sebep oluyor. Fakat en büyük problem, bağışıklık sistemi gelişmediğinden dolayı hastalıklara daha kolay yakalanmaları oluyor. Yaşama tutunmaları oldukça güçleşiyor" diye konuştu.

'DESTEK TEDAVİSİ UYGULADIK'

Doğaya geri bırakılan sincabın tedavi sürecinden de bahseden Alioğlu, "Sincabımızı Milli Parklar'a yapılan ihbar sonucunda Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerimiz teslim alarak bize getirdi. Geldiğinde çok bitkin bir haldeydi. Kendisine destek tedavisi uyguladıktan sonra bugün doğaya geri bıraktık. Çeşitli vitaminlerle kendisini destekledik. Çok bitkin ve yorgun düştüğü için özellikle beslenmesine çok dikkat ettik. Sonrasında çok kısa bir süre içinde kendisini toparladı. Birkaç gün içinde doğaya geri dönecek güce ulaştı. Bugün de tekrar doğaya geri döndü" dedi.

"Yaralanan yaban hayvanları Ormanya’da tedavi ediliyor" haberi, 24 Mayıs 2020 tarihinde yazılmıştır. Yaşam kategorisi altında bulunan Yaralanan yaban hayvanları Ormanya’da tedavi ediliyor haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yaralanan yaban hayvanları Ormanya’da tedavi ediliyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:Boş

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:38 Maya yok, beklemeye gerek yok! Herkes hazır aldınız zannedecek! 5 dakikalık simit poğaça tarifi
  2. 03:36 Pırlanta gibi eşlerinize zengin tarif! İşte elmas kurabiye tarifi
  3. 03:33 Çağlayı tuzlayıp yemeyi unutacaksınız! Mardin’in meşhur lezzeti Firkiye tarifi
  4. 03:31 PUBG oyununda Erangel haritası değişiyor! Yeni güncelleme yolda
  5. 03:27 Türk Hava Yolları, 2023'te tüm zamanların rekorunu kırdı
  6. 03:24 A101 şimdi Samsung Galaxy S24'ü müşterilere sunuyor! Ürünün fiyatı ne kadar?
  7. 03:24 Mehmet Şimşek açıkladı: Türkiye sahalara döndü; sıkıntılar geride kaldı
  8. 03:21 KKM'de hesabı olanlar dikkat! Faiz oranları değişti!
  9. 03:18 Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olacak! İşte puf poğaça tarifi
  10. 03:16 Pastörize sütte kuş gribi virüsü bulundu!
  11. 03:13 Cam bezlerini çöpe atın, daha iyisini bulduk!
  12. 03:11 Ütü derdine son: Bu tarifi uygulayan ütüden kurtulur!
  13. 03:08 Galatasaray, Portekiz'in kariyerinde 129 gol ve 96 asist bulunan süper yıldızıyla anlaşıyor!
  14. 01:32 Ülkemizde de popüler olan ünlü tencere firması iflas etti: İşsizlik kapıda
  15. 01:28 Uzun yıllar boyunca tatlı anılar bırakan bir marka, resmi olarak iflas ettiğini duyurdu
  16. 01:24 Fernando Muslera'dan Beklenmedik Bir Karar: Emeklilik! Şaşırtıcı Açıklama Geldi!
  17. 01:03 Türkiye'nin Otonom Sistemler Fuarı'nda Gösterdiği Performans Avrupalıları ve Asyalıları Etkiledi!
  18. 00:55 Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu, İmzalar Atılıyor!
  19. 00:54 Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci ve İsmail Yüksek'in transferi gündemde!
  20. 00:52 Resmi Gazete’de yayımlandı: Sağlık alanında 36 bin personel alınacak
Yaşam Haberleri