Ali Kaya Soysal
Ali Kaya Soysal - Önemli virajı Sivas geçti

Önemli virajı Sivas geçti

Ligin ikinci yarı ilk haftasındaki Beşiktaş-Sivas maçı kesinlikle fikstürün en önemli maçıydı. Çünkü; Beşiktaş maçı kazanırsa üst sıraların kartları yeniden karılacaktı, aksi halde Sivas şampiyonluk yolundaki avantajını bir basamak üste çıkaracaktı, dahası siyah-beyazlıların umutlarına nokta koyacaktı...

Dolayısıyla önemli bir virajdı ve bu dönemeçi Sivas geçti..

Hemen belirteyim, Rıza Çalımbay takımının ilk yarı performansını devre arası Antalya kampında dahada üst seviyeye çıkarmış, özellikle fizik açıdan..Kaldı ki Rıza kardeşimin kadrosunda yıldız olan birkaç futbolcunun geçmiş kariyerlerine bir bakalım.. Samassa eski talebem kaleci antrenörü Cengiz Hoca tarafından Fransa 3. liginden keşfedildi, Aaron geçen sezon Ümraniye de oynuyordu, Emre Kılınç Bolu Spor, Erdoğan Altınordu dan alındı..Bunlara ek olarak Beşiktaş ın altyapısından yetişen Fatih Aksoy ön libero pozisyonunda harikalar yaratıyor..

Bunlar büyük işlerdir, az maliyetle başarılı kadro yaratmak ekip işidir ve 18. haftada lider olmak doğru emeklerin ürünüdür.. Tabi Başkan ve yönetimi de kutlamak gerek, ama onları bu projeye ikna eden Atom Karınca Rıza ve ekibindeki Bülent ve Cengiz Hocaları, isimsiz kahramanlar scoutları, analistleri en başa koymak kaydıyla..

Bu arada,önemli bir detay, bu teknik ekibin tamamı Beşiktaş kökenlidir...Bu gerçek Beşiktaş ın eski Başkanları Yıldırım Demirören ve Fikret Orman a kapak olsun..

Sahanın içine bir kaç satır girmek gerekirse...

- Sivas takımı çok iyi ve disiplinli oynadı, bence 3 puanı hak etti..Beşiktaş ın zaaflarını ezberlemişler belli ki..

- Aslında Beşiktaş da iyi oynadı, fizik, teknik, tempo ve heyecan açılarından biraz önce banttan izlediğim Premier Ligin dev maçı Liverpool-Manchester United karşılaşmasından aşağı kalır yönü yoktu..

Tek fark hakem yönetimi ve iyi niyetten yoksun futbolculardı..

- Hakem demişken, 22. dakikada Beşiktaş ın net penaltısı verilmedi, VAR bile ikaz etmedi..İkinci yarı yine Beşiktaş ın tartışmalı bir penaltı pozisyonu daha vardı,daha doğrusu VAR dı..Bunlar çoğalmaya başladı , dikkat!..

- Bir de Abdullah Avcı ya bir şeyler soracağım: Caner sol açık mı, sol bek mi, sağ açık mı, artık buna karar verir misin lütfen?

Sahaya yeni bir oyuncu sürdüğünde 3, 4 oyuncunun görev alanlarını değiştirmeyi nasıl anlatacaksın??

Sonuç olarak, Sivas önemli bir virajı geçti, yolları açık olsun..

Fakat bu mağlubiyet zaten ekonomik kriz içinde olan Beşiktaş ı derin komaya soktu..

Komadan çıkmanın orta vadeli ( 5-7 yıl) reçetesini Futbol Şubesi Sorumlusu Erdal Torunoğulları na anlatmıştım..

Ama heyhat, 2.5 aydır tek yanıt yok..

Biliyorum, dertleri çok... Ama insan bir arar, "Nedir reçeteniz" diye...

Toplam 1267 defa okunmuştur.

Ali Kaya Soysal diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.