Ali Kaya Soysal
Ali Kaya Soysal -           YİNE AYNI SENARYO   TÜRKİYE 2- SIRBİSTAN 2

          YİNE AYNI SENARYO   TÜRKİYE 2- SIRBİSTAN 2

 

 Dün gece B Ligi 3.grupta 1 puanlı Sırbistan maçına çıkarken iki beraberliğimiz, yani sadece 2 puanımız vardı, buda  şu demekti, C ligine düşmemek için mutlaka 3 puana ulaşmalıydık..Ancak yine Almanya ve Rusya maçlarındaki senaryo tekrarlandı, ilk 45 dakika sıfır performanslı bir ulusal takım, atak denemeleri bir iki pastan sonra top kaybıyla başlamadan bitiyor, herkes geriye koşmak zorunda kalıyor, konsantrasyon eksikliği had safhada, tek pozisyon yok..

 

   İlk 4 dakikada 2 isabetli şutumuzdan sonra oyunun inisyatifini tamamen rakibe bıraktık, bu arada 21. dakikada  Lazio da oynayan klas  Milinkovic-Savic in kafasından bir gol yedik..27 de kasığı gerilen Hasan Ali nin yerine o pozisyonun esas sahibi Umut sol savunma yerine geçti..İlerleyen dakikalarda Mahmut ile Okay görev değişikliği yaparken taktik diziliş 4/4/2 ye döndü.  Kenan sahada dolaşan  Burak a iyice yaklaştı, fakat alan markajını mükemmel uygulayan Sırp savunmasına karşı pek etkili olamadık..

 

     İkinci yarının başında  bir hakem hatası sonucu gelen penaltıyla 2 farklı geriye düştük, ceza alanı içinde Okay ın Savic e teması yoktu, VAR sistemi olsa Savic hakemi aldatmaktan sarı görürdü..O andan sonra Hakan Çalhanoğlu sazı eline aldı ve takımı ateşledi.56 da hazırlanış olarak nefis bir gollede farkı bire indirdi..65 de Sırp ların en golcü futbolcusu Alexander Mitrovic 3.gole yaklaşırken 3 dakika sonra Cengiz Ünder in şutunu Eıbar ın kalecisi Dimitrovic köşeden kurtarıyordu..

 

     Mahmut Yusuf Yazıcı değişikliğiyle rakip alanda baskımız iyice arttı ve 76 da Hakan ın yarım volesi tesadüfen Ozan ın önüne düştü ve beraberlik golü olarak filelerle buluştu..Bu dakikadan sonra maç gitti geldi, iki takımında oyun disiplininden kopması ve yorgunluktan ötürü  skoru değiştirecek pozisyonlar gördük.Bunlardan en önemlisi 80 de Merih in kaleye giden topu çizgi üstünden çevirme  anıydı...Burak 90+1 de ikinci sarıdan kırmızı gördükten hemen sonra 90 dakika 2-2 sonuçlandı..

 

    Birkaç tesbit  yapmam gerekirse:

   -  Futbol medyası 0-2 den sonra gelen beraberlik için "geriye dönüş" nakaratını tekrarlayacaktır eminim..Bense şunu soracağım; niye geriye düşüyoruz, ilk 45 dakikaları neden çöpe atıyoruz?

   -  Maçtan sonra Şenol Hoca 7 günde 3 maç yapmanın yarattığı yorgunluğa değindi...Hiç katılmıyorum, çünkü gerek Rusya gerekse dün geceki maçların ikinci yarılarında daha enerjik oynayıp mağlubiyetten beraberliklere ulaştık, tersi olsa yorgunluktan söz edebilirdik..

     -   Burak a acil bir alternatif bulunmalı, takımı resmen 10 kişi oynatıyor..Kenan  rahatlıkla santrafor oynar , ayrıca  Cenk in de biran  önce sakatlığını atlatıp forma girmesi şart..

 

      Ve son olarak şu loca konusu..Biliyorsunuz dün geceki maçta TFF nin kulüplerden gelen istek üstüne aldığı karar gereği sadece localarda % 50 kapasiteyle seyirci izni uygulandı..Bunu doğru bulmadığımı belirtmeliyim, çünkü özellikle içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde seyircilerin kapalı alan yerine tam tersi açık alanda maç izlemeleri sağlık açısından çok daha uygundur..Avrupa da da uygulama böyle..

      Ayrıca maçları izlemek için illaki 100-150  bin Dolar verip locamı alsın futbolseverler,hangi maddi imkanla, çıldırdınızmı siz, ayıptır, günahtır,,Ne yazıkki ülkemiz stadlarında  bile faaliyetini sürdüren kapitalist sistem böylesine acımasız ve mantıksız..

      Bu durumda fakir  seyircilere acıyı bal eylemek ve sabretmek  düşüyor...

 

Toplam 3072 defa okunmuştur.

Ali Kaya Soysal diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.