Mehmet Tanlı
Mehmet Tanlı - 24 Hazirandaki seçimlerde tercih sizin

24 Hazirandaki seçimlerde tercih sizin

Türkiyede belki de tarihe geçecek olan cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerine sayılı günler kaldı. Tayyip Erdoğanın MHP ile kurduğu‚ "Cumhur İttifakı" resmen sallanıyor hem de onca medya desteğine ve devlet imkanlarının seferber edilmesine rağmen.

24 Haziranda politik değişim şart. Siyasal İslam 16 yıllık icraatlarında ,•Yolsuzluk, rüşvet iddiaları, ayrımcı, inkar, imha, mezhepçi, kutuplaştırıcı, ırkçı ve savaş politikaları ile ülkeyi uçurumun eşiğine getirmiştir. İnsanlar artık burnundan soluyor kavgalardan, terörden bıkmış barış, huzur istiyor.

24 Haziran çok önemli bir tarih, bir fırsattır, şanstır. Meydanlar son derece coşkulu. Muharrem İnce ve diğer muhalif liderler artık Türkiyede gündemi belirliyorlar.

Tüm bu yukarda saydığımız nedenler dolayısıyla 24 Haziranda her vicdan sahibi vatandaşımız Adaletsizliğin ortadan kalkması, huzur, kardeşlik, barış ve demokrasi için oyunu vermelidir. 24 Haziranda 16 yıllık AKP İktidarı, Erdoğan sandıkta yenilirse şunlar olacaktır:

Doğru verilen her oyla siyaset temiz, demokrat, yurtsever insanların eline geçecektir.

Olası bir İktidar değişimiyle tüketim değil artık üretim başlayacaktır.

Ülkenin en güzel şehirlerinde yaşanan doğa katliamları son bulacaktır.

Şehirlerdeki betonlaşma sona erecektir.

Bir İmar felaketi olan yeni Tuğla Ormanları nedeniyle şehirlerde estetik çirkinleşme duracaktır.

O güzelim Karadenizde dereler artık kurumayacak , yandaş varlıklılara HESler ( Hidro Elektrik Santralleri) yaptırılmayacak, insanların, hayvanların doğal yaşam alanları katledilmeyecektir.

Enflasyon durdurulacak alım gücünüz iki katına çıkacaktır..

25 Haziranda en geç 8 Temmuzda haksız kazanç tarihe karışacaktır.

İşsizlik için ciddi adımlar atılacaktır.

Borç ve kredi batağındaki, çaresiz insanlar yapılacak bir seferlik aflarahatlayacaklardır. Toplumdaki cinnet halleri bitecektir.

Farklı ve çağdaş bir eğitim, toplumu bilinçlendirme, cezaların uygulanması ile çığ gibi büyüyen kadın cinayetleri azalacak ve uzun vadede bitecek. Kadınların toplumdaki yeri, rolü, önemi değişecektir.

Yolsuzluğun, torpilin, rüşvetin ve adaletsizliğin önü kesilecektir.

Bu çarpık sistemden faydalananlar bunu değiştirmeyi asla istemezler. Sistemdeki yanlışları seçimler sonrası CHPnin başını çektiği HDPnin de içinde yer alacağı muhtemel bir demokrasi koalisyonu düzeltecektir.

Toplam 2823 defa okunmuştur.

Mehmet Tanlı diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.