Mehmet Tanlı
Mehmet Tanlı - Tele1'e Avrupa'dan büyük destek

Tele1'e Avrupa'dan büyük destek

Haciz riskiyle karşı karşıya kalan kanalın ayakta kalabilmesi, yayın lisansının gasp edilmemesi için Tele1 izleyicileri Avrupa'da büyük dayanışma gösteriyorlar. Avrupa'daki
Tele1 izleyicileri siyasal iktidarın baskı aracı ve adeta sansür aygıtı olan RTÜK' ün bu haksız ablukasının da kırılacağını söylediler. Fikir Atölyesi, CHP Kuzey Ren Vesfalya Eyaleti Birlikleri, Berlin Birlikleri ve Berlinli ''Tele1 Evimiz'' grubu, hatta ABD'deki bazı derneklerin üye ve yöneticileri hem kendi içlerinde bu konuya yönelik farkındalık oluşturuyor hem de kamuoyuna yönelik çağrılar yapıyorlar. Tele1'den izin alarak paylaştıkları hesap numaraları ve kendilerinin çektikleri kısa video, sesli mesajlarla özgür basına ve Tele1'e sahip çıkıyorlar.

Tele1 için video ve ses olarak mesaj yollayan Avrupa'daki izleyicilerinden olan Orhan Göktan, Meral Karakartal, Ufuk Evla Bostan, Oğuz Ünver, Fatma Ünver, Serkan Tıraş, Ferihan Menendiz, Kazım Sarıkaya gibi diğer bir çok izleyici Tele1'i mevcut iktidarın susturamayacağını, kanalı sonuna kadar savunacaklarını söylediler.

Tele1'e destek için vatandaşlarımızın, kanalın internet sayfasına girerek ''Tele1' e destek'' linkine tıklandığında, Tele 1'e nasıl destekte bulunulabileceğine dair bilgileri bulabilirsiniz.

Tele1 ne yazık ki muhalif, özgür, bağımsız ve korkusuz bir duruşu nedeniyle her seferinde AKP hükumeti direkt ya da RTÜK gibi kurumlar üzerinden ağır para cezalarıyla yıpratıyor, kapatmak istiyor.

Ne yazık ki hukuk ve özgürlükten yoksun bir ülkede, medya ya taraf değiştirmeye zorlanıyor ya da özgür medya ruhundan taviz vermek istemeyen Tele1 gibi görsel ve internet tabanlı yayın yapan medya organları da inanılmaz siyasi baskılarla karşı karşıya kalıyorlar.

46d51a75-c409-4f83-9d13-3c0ca6a1ccbf.jpgb7fa68b5-f57b-458b-a9d7-5d707a744214.jpg

Toplam 4136 defa okunmuştur.

Mehmet Tanlı diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.