Ömer ŞAHİN
Ömer ŞAHİN - Neler oluyor?

Ne ittifakı yahu! Masadakiler ve kasadakiler çare olamaz

Milli Görüş’ün kurucu lideri Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan’ın genel başkanlığını yaptığı Yeniden Refah Partisi 2. Olağan Kongresi ile adeta gövde gösterisi yaptı. Ankara Arena Salonu ve dışında 15 bine yakın insana seslenen Fatih Erbakan’ın hedefinde hem iktidar hem de muhalefet vardı.
yeniden-refah-kongre-002.jpg
AK Parti için, “Metalleri yorulmuş, boyaları dökülmüş, artık bu ülkeye verecek bir şeyi kalmayan iktidarın emeklilik zamanı gelmiştir” diyen Erbakan, “Artık ehven-i şerlere mahkum değiliz.  Hak geldi, batıl zail oldu. Su görüldü teyemmüm bozuldu” diye konuştu.
Muhalefet için '6 benzemez' yakıştırması yapan Erbakan iktidar ve muhalefete dönük eleştirilerini  
"Altı benzemezin bir araya gelmeye çalıştığı masa başındakiler ile iktidarda bulunan kasa başındakilerin aziz milletimize umut olmadığı aşikardır." şeklinde sürdürdü. 
Fatih Erbakan kendilerine sık sık sorulan hangi ittifaka gireceksiniz? sorusuna da cevap verdi:

“Ne ittifakı yahu, Milli Görüş yanardağ olmuş patlıyor. Milletimiz yeniden Refah diyor.”

Türkiye’nin 81 ilinde ve 922 ilçesinde örgütlendiklerini hatırlatan Erbakan, bu noktaya medya rüzgarıyla holding patronlarının desteğiyle ve hazine yardımıyla gelmediklerinin altını çizdi.
Yeniden Refah Partisi kongresine katılan TBMM eski Başkanı Bülent Arınç’a yoğun ilgi gösterildi. Anons edildiği an en büyük alkışı alan Arınç, çıkışta da partililerle bol bol fotoğraf çektirdi.
Kongreye  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, CHP Konya Milletvekili Abdullatif Şener, İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı, MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sema Silkin Ün ve Nedim Yamalı, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen ile diğer partilerden temsilciler katıldı. Saadet Partisi’nden katılım olmaması dikkat çekti. 
Fatih Erbakan konuşmasının sonunda tıpkı babası merhum Erbakan gibi salondakilere “Milli Görüş Yemini” ettirdi.

Toplam 2739 defa okunmuştur.

Ömer ŞAHİN diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.