Prof. Dr. Sait Yılmaz
Prof. Dr. Sait Yılmaz - Yazar

Karanlık Gündem, Ukrayna ve Maymun Çiçeği

Büyük Başlangıç ya da Büyük Sıfırlama, uygarlığımızın birbirine geçmiş temellerinin bir kısmını yok ederek, geri kalanlarında radikal yeni ayarlar yaparak, insan hayatının yönünü değiştirmeyi hedefliyor. Bu temeller arasında; teknoloji, toplum, ekonomi, çevre ve jeopolitik var. Bunlara gıda ve sağlık kategorilerini de ekleyebiliriz. Bu işi Küresel Sermaye dediğimiz devletler üstü bir kurgunun ön halkasındaki bir elit grup üslenmiş durumda. 200 yıllık geçmişi olan Küresel Sermaye, tek dünya devletine giden yolda son 30 yılda çeşitli savaşlar çıkardı, sağlık ve gıda işine el attı, pandemiyi kurguladı, yeni kurumsal yapılar geliştirdi ve ulus-devletleri hedef almaya devam ediyor. Büyük Başlangıç’ın teorisyenleri Dünya Ekonomik Forumu’nda (DEF) üslendiler. Dünyadaki tüm güç ve zenginlik üzerinden merkezi bir kontrol sağlayarak, ulus-devletleri yok ederken, küresel nüfusu, devletlerinin arkasından bakan halkların dizginlerini ellerinde tutmak istiyorlar. İsmini pandemi dönemi ile birlikte sıkça duymaya başladığımız DEF, kıtlık ve hastalıklardan kar ediyor, kendi özel gündemi için trajedi ve korku yaratıyor. Ne yiyeceğinizi, neye sahip olacağınızı, ne düşüneceğinizi dikte etmeye çalışıyor ve bunun içinde maske bir sloganı var; “sürdürülebilir gelecek”. Bu makalede, Küresel Sermaye’nin karanlık gündemini, tek dünya devleti planını anlattıktan sonra DEF’in insanlığın geleceğini nasıl kurguladığına, olup-bitenlerin Ukrayna-Rusya Savaşı ile ilgisine, düğmesine basılan Maymun Çiçeği pandemisine ve insanlığı nelerin beklediğine odaklanacağız.

Covid-19’tan Maymun Çiçeğine

Virüsler ve aşılar ile ilgili planlar daha önceki makalelerimizde açıkladığımız gibi 1990’larda sözde bilgisayarcı Bill Gates’e bu görevin küresel elit tarafından verilmesi ile başladı. Sadece aşılar ile sınırlı kalmadı, genetiği değiştirilmiş tohumlar üzerinde de büyük bir proje yürütüyor. Yani gelecekte ne yiyeceğimize de onlar karar verecek. Bill Gates’in aşı projeleri başta Afrika ve Hindistan olmak üzere pek çok insanı öldürdü ya da kısır bıraktı. Salgın hastalık işleri ise Big Pharma adı verilen on dev ilaç şirketinin 1990’lardan beri ürettiği Sars, Mers, H1N1 gibi pek çok suni salgının sözde aşısının bulunması kapsamında yürüyor.

İçinde bulunduğumuz dönemin kararları üç adresten geliyor; Wall Street, Dünya Ekonomik Forumu ve milyarderlerin vakıfları. Dünya Ekonomik Forumu (DEF), dünyanın 1000 büyük şirketi ile geleceği şekillendirmek için bir platform oluşturuyor. Bu sadece bir şirketlerin bir araya getirildiği bir ağ (network). Bu ağın dışında kalanlar (yerliler, fakirler, Asyalı ve Afrikalılar, çiftçiler, engelliler vs.) sıradan insanlar kabul ediliyor. Bu konular kamuoyunun önüne pek çıkarılmıyor ve çok az kişi bilgi sahibi. Çünkü ortada adına küresel sermaye dediğimiz ve bizim gibi çevre ülkelerde de şubeleri olan geniş bir çıkar ağı var.

Büyük Başlangıç” yani 2030’a kadar eski olan her şeyin sıfırlanacağı ve yeni bir düzenin kurgulandığı dönemdeyiz. Bu dönem temel özgürlüklerin sürekli olarak yasaklandığı, kitlesel izlemenin meşrulaştığı, ilaç şirketlerinin hegemonyasının öne çıktığı, büyük datayı kontrol eden ileri teknoloji şirketlerinin (Amazon, google, facebook vb.) sahneyi düzenlediği bir dönemi temsil ediyor. Öte yandan, küresel tedarik zincirlerinin ve dijital ödeme sektörlerinin önem kazandığı, biyoteknoloji ile ilgili endişelerin arttığı bir karanlığın içindeyiz.

Geldiğimiz aşamada fabrikasyon pandemide Covid bölümünü kapanırken, yenisi piyasaya sürüldü; Maymun Çiçeği. Maymun Çiçeği, daha Kasım 2021’de Bill Gates tarafından açıklanmıştı.

Maymun Çiçeği simülasyonu önceden hazırlandı. Çalışma, Aralık 2020’de üst düzey Amerikalı ulusal güvenlik yetkililerinin bir toplantısında başladı.

Tatbikat senaryosuna göre, Maymun Çiçeği salgınının safhaları şu şekilde öngörülmektedir;

(1) Biyolojik saldırılar; (May 15 – Haziran 5 2022).

(2) Maymun Çiçeği’nin aşıya dirençli hale gelmesi (10 Ocak 2023); 83 ülkede 70 milyon vaka-1.3 milyon ölüm,

(3) 10 Mayıs 2023; 480 milyon vaka, 27 milyon ölüm.

(4) 1 Aralık 2023; 3.8 milyar vaka, 271 milyon ölüm.

Maymun Çiçeği aşısı üretimi için Danimarka’nın Bavarian Nordic isimli şirket ABD’ye ilk aşamada 119 milyon dolarlık bir öneri getirdi. Şirket, mutasyon geçirecek virüsü göre aşıların dönüştürüleceğini ifade ediyor. İlginç olan Bavarian Nordic’in Dünya Sağlık Örgütü Maymun Çiçeği’ni resmen açıklamadan üç gün önce Johnson & Johnson ile ortak olması. Mart 2021’deki Münih Konferansı simülasyonundan 9 ay önce (14 Temmuz 2020) ABD, Bavarian Nordic’e ilk patent için onay vermişti. Korku kampanyasını desteklemek üzere Bill ve Melinda Gates vakfının fonladığı GAVI, Maymun Çiçeği vakaları için %10 ölüm açıkladı.

Küresel Gündem ve Ukrayna-Rusya Savaşı

Büyük Başlangıç’ın hayata geçmesi için çok güçlü otokratik devlet yapısına sahip olan Rusya ve Çin’in parçalanması ancak savaşla mümkün olabilirdi. Dünyayı kutuplara bölmek değil, tek dünya düzenini hedefleyenler bu yolda daha pek çok savaş kurgulayacaklar ama en büyüğü Çin için 20 yıldır hazırlanan Üçüncü Dünya Savaşı planıdır ve henüz bir on yıl daha beklememiz gerekecek. Bu olana kadar barış söylemleri saf politikacıların nafile barış denemelerinden öteye geçemeyecektir. Amaç, tek dünya devletine giden yolda ulus-devletleri parçalamak, dünya toplumlarını yeni dünya düzenine mecbur etmektir.

Rusya ve Ukrayna, dünya buğday ihtiyacının %30’unu sağlıyor. Bunun yanında diğer tahıl ürünleri, ayçiçeği yağı, gübre, petrol ve doğal gaz, stratejik mineraller (paladyum ve platin gibi) için önemli bir bölgedeler. Savaş, dünya genelinde tedarik zincirlerinin kesilmesine, gıda yokluğuna, artan fiyatlara, enerji krizine yol açıyor.

Büyük Başlangıç’ın İkinci Safhası; Savaş. Beş binyıldır savaşların arkasında hükümdarlardan daha çok elit (siyasi, dini, yerel, emperyal, ekonomik, ideolojik vb.) bir grup oldu, mağdur olan halk ise ya öldü ya da başka bir güce eklemlenmek ve kendi kötü kaderini yaşamaya devam etmek zorunda kaldı. Bugün de değişen bir şey yok.

Savaşlar, Büyük Başlangıç planının hem bir parçası hem de safhasıdır. Çünkü savaşlar ile ekonomiler çökertilerek, ulus-devletler kendilerini toparlayamadan yok edilecektir. Rusya-Ukrayna Savaşı, Büyük Başlangıç’a hizmet etmektedir. Öncelikle savaş ile birlikte her çeşit ikmal zinciri daha önce hiç görülmedeki derecede kesintiye uğramıştır. Yakıt yokluğu ve enflasyon zirveye çıkmaktadır. Jeopolitik gerilim, enflasyon ve işsizliğe zirve yaptırırken ekonomiler durgunluğa (stagflasyon) girmekte, ekonomik büyüme yavaşlamaktadır. Enflasyonu önlemeye çalışırken, işsizliği artırmaktasınız. Sonunda hükümet yardımlarına bağımlılık artmakta, bu da Büyük Başlangıç’ın istediği şeydir.

Ukrayna Savaşı Avrupa’nın Rus fosil enerjisine bağımlılığını azaltarak, BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri için aciliyet ihtiyacını artırmaktadır. Rus enerjisine uygulanan yaptırımlar, Büyük Başlangıç’ın mimarlarının yeşil enerjiye geçişi hızlandırarak, yukarıda açıkladığımız gerçek niyetlerine yönelik adımlarını tamamlamaktadır. Swift sisteminden çıkarılmasına karşılık olarak Rusya’nın gübre ve gıda ürünlerine getirdiği ihracat yasağı, dünyada gıda ihtiyacını artırarak, gene Büyük Başlangıç’a hizmet edecektir.

Makalenin devamı ve geniş versiyonu için;

https://www.academia.edu/81312234/Karanlık_Gündem_Ukrayna_ve_Maymun_Çiçeği

Toplam 2906 defa okunmuştur.

Prof. Dr. Sait Yılmaz diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.