Yılmaz Polat
Yılmaz Polat - ABD''de Atatürkçü Türkleri Fetö''leştirme gayreti!

ABD''de Atatürkçü Türkleri Fetö''leştirme gayreti!

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, balkon konuşmasında ABD'deki Türk seçmenleri hedef aldı.

'Amerika’daki oylarda ana muhalefete bayağı oy çıkmış' dedi.

Şu ya da bu şekilde yüzde 52 oy aldığı söylenen Erdoğan'ın dört paragraflık ilk konuşmasının bir paragrafını ABD'deki seçmene ayırması çok ilginç.

Belli ki, Türkiye'de on milyonlarca oy sayılırken özellikle ABD'deki seçmenin oylarını merak etmiş.

Avrupa ile kıyaslandığında ABD'deki oy miktarı çok düşük sayılır. Erdoğan, ABD’deki Türklerden neden rahatsız?

Neden, muhalefet oylarının yüksek olmasına takıntılı?

ABD'de Türk vatandaşların demografik yapısı öteki ülkeler ve Türkiye genelinden farklıdır. Türklerin bilim, siyaset , ekonomi ve iş hayatıyla sadece ABD'de değil, dünyada saygın yeri vardır.

Bu güzide topluluk, Atatürkçüdür, laiktir, demokratik değerleri benimsemiştir. Bu özellikleriyle ABD'de saygınlığı büyüktür. Kongre, yönetim ve sivil toplum kurumları üzerinde etkindir.

Bu güne kadar AKP iktidarlarının 'ne istediyse verdiği' Fethullah Gülen çetesine karşı müthiş bir mücadele vererek, 'Balyoz ve Ergenekon' kumpaslarında Beyaz Saray önlerinde AKP ve ABD destekli Fethullah Cemaati'nin canına okumuş, rezilini çıkarmıştır.

AKP mensuplarının ziyaretgahı, Gülen'in Pensilvany'daki çifliğinin önünde yaptıkları iki protesto gösterisine de katıldım.

'Ajanların' fişleme ve hedef göstermesine aldırmaksızın kadınlı, erkekli binlerce insanın ABD'nin her yerinden toplanarak Fetö'yü protestosuna şahit oldum.

Cemaatin pisliklerini, iktidarla işbirliğini; bıkmadan, usanmadan Amerikalı politikacılara anlatıp, yerel mahkemelere suç duyurusunda bulunup dava açmalarının gazeteci olarak en yakın şahidiyim.

Yandaş basının, Gülenci yazıları yok etmedilerse hala arşivlerde duruyordur.

Atatürkçüler, AKP destekli milyon dolarlık lobici ve 'parasever' Amerikalıların desteklediği ‘Gülen Çetesi'ne karşı bu güne kadar mücadele verdiler, vermeye de devam ediyorlar.

Erdoğan, AKP ve Cemaatin işbirliği yaptığı dönemlerde yapılan seçim sonuçlarına bir göz atarsa sonuçların bugünkünden farklı olmadığını görecektir.

'Çamur at izi kalsın' metodu ABD'deki seçmen için geçerli değil.

AKP'nin milyonlarca dolar ödeyip bir zamanlar Fetö’nün lobisini yapan şirket ve kuruluşlar bu tabloyu çok iyi görmesi lazım ama anlaşılan işlerine gelmiyor. Çünkü Atatürkçüler, Fetöcüler gibi onları da aralarına almıyor, oyunlarına alet olmuyor.

Erdoğan'ın konuşmasına ABD'den büyük tepki var.

Fetöcüler biliniyor ve bu seçimde konsolosluklara gidip oy kullanamadılar.

CHP'nin ABD temsilcisi Yurter Özcan, "Tayyip Bey'in açıklamalarından hala ABD’de yaşayan Türk toplumuyla alakalı bilgisiz olduğunu görüyorum. Devlet kasasından her sene ABD’de lobici, vakıf, dernek gibi yapılara harcanan on milyonlarca doların sokağa gittiğini bir daha gördük. Bizim ideallerimiz ve hayata bakışımız belli. Biz cumhuriyet sevdalısı, Atatürkçü insanlarız" dedi, çevresine bakmasını tavsiye etti.

Bu arada Washington'dan Ankara'ya mesaj var:

'ABD'deki Atatürkçü kuruluşlar bundan sonra da idealleri olan 'çağdaş medeniyet seviyesine ulaşmak için' mücadelesine devam edecektir.'

Erdoğan, bundan rahatsız olabilir mi?


 

Toplam 937 defa okunmuştur.

Yılmaz Polat diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.