Yılmaz Polat
Yılmaz Polat - ABD’de seçmen Trump’a demokrasi ayarı verdi

ABD’de seçmen Trump’a demokrasi ayarı verdi

ABD’de Demokratlar için harika bir gün başlıyor. Temsilciler Meclisi’nde önemli bir zafer kazanarak tekrar kontrolü sağladı.

Cumhuriyetçi Parti Senato’da çoğunluğunu muhafaza etti ancak Temsilciler Meclisi’nde ağır bir yara aldı.

Seçim sonucu demokrasinin sağlıklı biçimde işlemesi açısından çok önemli. Seçmen ‘Trump’a demokrasi ayarı verdi’ denebilir. En azından Trump 2020’de yapılacak Başkanlık seçimine kadar Kongre’de istediğini yapamayacaktır.

‘Tek Adam. İstediğimi yaparım’ hüviyeti bitiyor. Trump 2020'de yapılacak Başkanlık seçimi için önemli bir yara aldı.  Kongre’deki denge Trump’ın Başkanlık seçimine kadar yanlış politikalarının engellenmesinde rol oynayacak.

Bu moralle Demokratlar hemen Başkanlık seçimine hazırlanacaktır. Önümüzdeki haftadan itibaren Başkanlık seçimi konuşulmaya başlanacaktır. Seçim kampanyası tamamen Trump üzerinden yürütüldü. Trump’ın ‘ekonomi iyi’ söylemleri Kongre’de çoğunluğu korumasına yetmedi.

Ekonomi gerçekten iyi gidiyor, ancak seçmen Trump’ı sadece ekonomiyle değerlendirmedi. ‘Sağlık sigorta politikası, son zamanlarda artan şiddet olayları (özellikle demokratlara karşı), silah satış pllitikası ile halkın bölünmesi ve Latin asıllı göçmenlere karşı politikası ve  demokratik haklara vurulan darbeye karşı tepkiliydi.

Seçim sonucu Cumhuriyetçi Parti ve Trump için önemli mesajlar içeriyor. Trump’a ‘Eğer politikalarını düzeltmezsen ikinci dönemin tehlikede’ diyor.
Başkanlık seçimine kadar Demokratlar Trump hakkında devam eden soruşturmalara daha etkili asılacaktır.

Trump’ın 2020’ye kadar işi kolay değil.
 

Toplam 678 defa okunmuştur.

Yılmaz Polat diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.