Yılmaz Polat
Yılmaz Polat - AKP, FBIın para aklamadan soruşturduğu şirketle anlaştı!

AKP, FBIın para aklamadan soruşturduğu şirketle anlaştı!

Seçimler yaklaştıkça AKP, ABDde  beni duyan var mı? diye çığlık atıyor.

Sesini duyurmak için çalmadık kapı bırakmıyor.
İçeride atıp tutarken, ABDde Trumpın ipine sarılmış düze çıkmaya çalışıyor.

AKP Hükümeti, FBI soruşturması altındaki Trumpın seçim kampanysı menejeri Paul Manafortla bağlantılı lobi şirketi Mercury Public Affairs, LLC ile anlaştı.

Anlaşmayı Cüneyd Zapsunun Yönetim Kurulunda olduğu , Aydın Doğanın damadı Mehmet Ali Yalçındağın başkan seçildiği Türkiye- ABD İş Konseyi (TAİK) yaptı.

(Recep Tayyip Erdoğanın bir dönem danışmanı olan Cüneyd Zapsu, 2006 yılında Washingtonda American Enterprise Institute adlı düşünce kuruluşunda yaptığı konuşmada, Erdoğanı kast ederek Delikten aşağı süpürmeyin, kullanın! demişti.)

TAİK, AKP döneminde Maliye Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteriyor.

Eski FBI Başkanı Robert Muelların Trumpın Rusya bağlantısı ve seçim kampanyasıyla ilgili yürüttüğü  soruşturmada , Mercury Şirketi bağlantılı Paul Manafort, Para aklama ve diğer suçlamaların yanı sıra, yabancı hükümetlerin ve siyasi partilerin lobicileri için Adalet Bakanlığına  kayıt olmasını gerektiren Yabancı Ajanlar Kayıt Yasasını ihlal etmekle suçlanıyor.

Adalet Bakanlığı kayıtlarında, TAİKin ayda masraflar hariç 30 bin dolara anlaştığı Mercury Şirketiyle anlaşmayı, bir hafta önce 22 Şubatta yaptığı görülüyor.

ekran-resmi-2018-02-27-11.10.05.png

Trumpın seçim kampanyası sırasında dönen dolaplarla ilgili devam eden soruşturma, şu anda ABDnin en güncel konusu olarak birinci sırada yer alıyor.

AKP Hükümetinin FBI soruşturması altındaki Trumpın seçim kampanyası meneceri Manafort bağlantılı bir şirketle lobi anlaşması yapması ABD Medyasında da dikkat çekmesi bekleniyor.

TAİK Başkanlığını Yalçındağa devreden işadamı Ekim Alptekin  yeni dönemde yönetim kurulunda görev yapıyor.

Erdoğana yakınlığıyla bilinen Alptekinin Hollanda merkezli şirketi Inovo BV , Başkan Trumpın Ulusal Güvenlik danışmanlığına getirip sonra kovduğu, şu anda FBI soruşturması devam eden Michael Flynna federal yasaları ihlal ederek 530 bin dolar lobi parası aktarma iddiasıyla suçlanıyor.

Soruşturmada ayrıca Alptekinin Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Enerji Bakanı Albayrakla Flynni New Yorkta gizlice buluşturduğuna ilişkin iddialar da bulunuyor.

Toplam 920 defa okunmuştur.

Yılmaz Polat diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.