Yılmaz Polat
Yılmaz Polat - Brunson dosyası kapanıyor mu?

Brunson dosyası kapanıyor mu?

'Ver Papazı , al Papazı' davası 'al Papaz'la' sonuçlanıyor. Trump Yönetimi'nde Rahip Brunson'un serbest bırakılacağına ilişkin beklentiler arttı. Washington'da Rahibin 12 Ekim'de yapılacak duruşmada tahliye edileceği konuşuluyor.

Önümüzdeki ay ABD'de ara seçimler (Kongre) var. İki Parti için son derece önemli. Başkan Trump'ın Partisi Cumhuriyetçiler Senato ve Temşilciler Meclisi'nde çoğunlukta. Demokratlar en azından birinde (Temsilciler Meclisi) çoğunluğu ele geçirmek istiyor. Kamuoyu yoklamaları Demokratların oyunu artıracağını gösteriyor.

Cumhuriyetçiler endişeli ve oy kaybının Trump'la ilgili olduğunu düşünüyor. Evangelist Rahip Brunson'ın serbest kalması Trump Yönetimi için çok önemli. Başkan Yardımcısı Pence ve Dışişleri Bakanı Pompeo'nun de üyesi olduğu Evangelist Kilisesi Brunson'ın tahliyesi için Beyaz Saray'a baskı yapıyor. Evangelist seçmen hatırı sayılır bir oy oranına sahip.

Trump tarafından Yüksek Mahkeme üyeliğine atanan Yargıç Kavanaugh'nun Kongre'de tartışmalı onayı Cumhuriyetçilere oy kaybettirecek gibi görünüyor.

12 Ekim'de yapılacak duruşmada Brunson'la ilgili çıkacak tahliye kararı Cumhuriyetçilere tutucu Evangelist oylarını getirecektır. Dolayısıyla Brunson'ın serbest bırakılacağına ilişkin beklentiler çok yüksek.

Karşılığında 'Fetö' verilmeyeceğine göre, ' Trump'la yeni bir ilişki kurulur, AKP'de yerini alır mı?'

Göreceğiz.

Toplam 1005 defa okunmuştur.

Yılmaz Polat diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.