Yılmaz Polat
Yılmaz Polat - Çavuşoğlu ABDye uçarken laptopunu artık valize koyacak

Çavuşoğlu ABDye uçarken laptopunu artık valize koyacak

Türkiye IŞİDle mücadele toplantısına Türkiyeye yasak koyarak başladı.

Trump Yönetimi davet ettiği 68 ülke temsilcisi Washingtona ayak bastığı sırada aralarında İstanbulun olduğu 8 ülkeye yasak getirdi.

10 uluslararası havalimanından Amerikaya yapılan direk uçuşlarda yolcu kabininde cep telefonu dışında hiçbir cihaza izin verilmeyecek.

Türkiye için ağır bir ceza.

Bu yıl 170 ülkede canlı yayınlanan Amerikan futbolu finali Super Bowlda Türk Hava Yollarının Hollywood yıldızı Morgan Freeman ile çektiği milyonlarca dolarlık reklam filmi böylece çay reklamına dönüşmüş oldu.

AKP iktidarının ysağın kaldırılması için Trump Yönetimi nezdinde yaptığı itirazlar kabul görmedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve dışişleri heyeti Ankaradan bir gün daha geç hareket etmiş olsa laptopunu yanına alamayacak valizinde getirmek zorunda kalacaktı.

Yasak Türkiyeden ABDye THY ile direk uçacak bakanlar, milletvekilleri, hakimler ve bürokratlar için de geçerli. (Her yıl çok sayıda resmi görevli THY ile ABDye uçuyor)

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu , Washingtonda ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillersonu telefonla aradı bir sonuç alamadı.

Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster ile Beyaz Sarayda randevusu vardı. Türkiyeye yasağın kaldırılması için girişimde bulunmasını istedi. Ulusal Güvenlik Danışmanından da olumsuz yanıt aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkan olduktan sonra telefon açan Trumpı arasa etkisi olur muydu? Sonuçta yasağı imzalayan Trumpın kendisi. 

Gerçi Trumpın ne yapacağı da belli olmuyor. Merkelin Oval Ofiste kameralar önünde elini sıkmayan telefona da çıkmayabilir.

Hatırlarsınız Başkan Trumpın gözdesi CIA Başkanı Mike Pompeo, ilk ziyaretini bir ay önce Türkiyeye yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırımla görüştü.

İktidara yakın medyada temaslara ilişkin güzel haberler çıkmasına ragmen, CIA Başkanının Türkiyenin IŞİDle mücadele konusunda tatmin olmadığı anlaşılıyor.

Yasak konan ülkeler arasında IŞİDin yuvası Irak yok. Irak artık ABDnin bölgedeki stratejik ortağı. Irak Başbakanı Abadi, Washingtondaki toplantıya Kürdstan bölge yönetiminden Fuad Hüseyinle birlikte katılıyor. 

Abadi, ABD Dışişleri Bakanı Tillersonından sonra ikinci konuşmayı yaptı.

Irak 2005ten beri ABDden 22 milyar dolar askeri yardım aldı.

ABD 36 adet F-16 savaş uçağı, 24 helikopter, 9 C-130 kargo uçağı,füzeler, çok sayıda tank, top ve askeri malzeme ve binlerce Iraklı asker ve peşmergeye askeri eğitim vermeye devam ediyor.

Toplam 557 defa okunmuştur.

Yılmaz Polat diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.