Yılmaz Polat
Yılmaz Polat - Darbe girişimine AKPnin kiraladığı ABDdeki lobi firması karışt�

Darbe girişimine AKPnin kiraladığı ABDdeki lobi firması karışt�

Türkiyenin en büyük hukuk firmalarından biri olan Yüksel-Karkın Avukatlık Bürosu polis tarafından basıldı, 4 avukat gözaltına alındı.

Şirketin kilit isimleri Cüneyt Yüksel ve Murat Karkının yurt dışına çıktığı bildirildi.

(Muhtemelen ABDye uçtular)

Fethullah Gülenle bağlantısı sır olmayan hukuk bürosu şüphesiz darbe girişimiyle ilgili olarak Fetö terör örgütüne yardım ve yataklık gerekçesiyle basıldı.

Yüksel- Karkın Hukuk Bürosunun Erdoğanın Başbakanlığı döneminde kiralanan ABDde çok etkili Türkiyede de bürosu bulunan bir lobici ortağı var.

DLA Piper Hukuk firması Washingtonda en etkili lobi şirketlerinden biri .

Firma 2007 yılında AKPnin lobi hayatına girdi.

Şirketin en önemli siyasi güçlerinden biri ABDnin eski Ankara Büyükelçisi Marc Grossman.

Grossman DLA Piperın başdanışmanlığını yapıyor.

Grossman aynı zamanda İhlas Grubunun danışmanlığını yürüttü.

1994-1997 yıllarında Ankarada ABD Büyükelçisi olan Grossmanın, 28 Şubat süreci ve Irakın işgali sırasında adından çokça bahsedildi.

Grossman, Tayyip Erdoğan yasaklıyken Pentagondaki ünlü Neo-Concu Savunma Bakan Yardımcısı Paul Wolfowitzle Erdoğanı Beyaz Saraya sokan isimlerin başında yer alıyor.

ABD Adalet Bakanlığının (4.14.2008 tarihli kayıtlarında) Türk Hükümetinin DLAya bir yıllığına masraf hariç bir milyon 200 bin dolar ödediği görülüyor.

DLA Pipes Hukuk Firması İstanbulda ofisi 2010 yılında açtı.

Dünya genelinde 68 ofis, 3 bin 563 çalışan ile 30 farklı ülkede faaliyet gösteren DLA şirketi , Türkiyede ortak olarak YükselKarkınKüçük avukatlık firmasıyla anlaştı.

DLA Piper CEOsu Sir Nigel Knowlesa göre, en büyük 100 müvekkillerinin yüzde 58inin Türkiyede ofisi var.

Biz neden yokuz dedik diyen DLA Piper CEOsu Sir Nigel Knowles, artık Türkiyedeki firmalara da hizmet vermek istediklerini söylüyordu.

(Lobiler ve Ajanlar-Yılmaz Polat-Siyah-Beyaz Yayınları)

Bu arada DLA Piperın İtalya ofisi, Sağlık Bakanlığına, Kayseride 1500 yataklı bir hastane inşa edilmesini öngören Türkiyenin ilk sağlık hizmeti PPP (kamu-özel sektör ortaklığı) projesine ilişkin danışmanlık hizmeti de verdi.

Grossman anlaşmadan sonra , Türkiye dünyada öyle bir konumda ki, küresel müvekkil tabanımız Türkiyeyi göz ardı edemez. Firmamızın yaptığı doğru bir hareket dedi.

Grossman, Abdullah Gülün dışişleri bakanlığı döneminde de Clintonın Savunma Bakanı William Cohenin kurduğu Cohen Groupun başkan yardımcısı iken AKP Hükümeti tarafından Türkiyenin ABDdeki  lobisini aldı.

Toplam 714 defa okunmuştur.

Yılmaz Polat diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.