Yılmaz Polat
Yılmaz Polat - Erdoğan Barzaniye Kerkükün özerk bölge olmasını önerdi mi?

Erdoğan Barzaniye Kerkükün özerk bölge olmasını önerdi mi?

Sorunun cevabını uzun bir dönem Washingtonda PKK terör örgütünün temsilciliğini yapan  Kerkük Valisi Necmettin Kerim verdi:

"Neçirvan Barzani ve Sayın Kubad Talabaniyle beraber Türkiyede dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğluyla bir toplantı yaptık. Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğanla görüşüldü. Onlar açık bir şekilde Kerkükün özerk bir bölge olmasını talep etti."

İktidar şu sıralar Evetle yatıp , Barzaniyle kalkıyor.

Kerkükte Türkiyeyi rahatsız edecek önemli adımlar atılıyor ama Ankaradan çıt yok.

Başkanlık uğruna  Kerkükte de evet politikası yürürlükte.

Barzaniye yakın Rudaw yayın organında bir süre önce ilginç bir röportaj yayınlandı. Şüphesiz iktidarın da dikkatini çekmiştir. Kerkük Valisi Necmettin Kerim, özerkliğe şöyle açıklık getiriyor:

"Bana göre, Kerkükün Bağdattan uzaklaşıp, Kürdistan Bölgesine yakınlaşması anlamına geliyor. Benim için Kerkük Kürdistandır. Kerkükün bugün Kürdistan Bölgesine bağlanmasını istiyorum."

Kerim uzun yıllar Washingtonda PKKnın temsilciliğini yaptı. 

1990ların başında PKKnın Washington örgütlenmesini gazeteci olarak yakından izledim.

Örgütlenme kararı alan terör örgütü , Iraklı Kürtlerin taşeronluğunda ABDye açıldı.

Iraklı Kürt liderler Talabaninin Washington temsilciliğini Barham Salih, Barzaninin temsilciliğini de Hoşyer Zebari yapıyordu.

Doktor Necmettin Kerim, George Washington Üniversitesi Hastanesinde çalışıyordu. Doktorluğun yanısra  siyasetle uğraşan Kerim, baba Molla Mustafa Barzaninin kanser olduğu 70li yıllarda Washingtona gelmiş, o yıllardan beri siyaset yapıyordu. Kerimin görev alanı Türkiyeydi.

National Congress of Kurdish North America (Kuzey Amerika Kürt Ulusal Kongresi) bünyesinde toplantılar düzenledi.

Kısa adı AKIN olan American Kurdish İnformation Network adlı PKK bağlantılı kuruluşun başına geçti. 

Abdullah Öcalan Suriyeden çıkarıldıktan sonra Romaya giderek bir görüşme yaptı. Avrupadaki PKK temsilcileriyle irtibat halinde olduğunu saklamadı.

1993 yılında International Human Rights Law Group adlı kuruluşun ödül töreni yapılacaktı. Bayan Mitterand ile Talabani ve Barzani de toplantıya davetliydi.

Talabani Washingtona gelmeden önce PKKyla ortak çıkarlarını gözeten bir anlaşma imzalamıştı. ABDnin Ankara Büyükelçisi Richard Barkley de Washingtona gelmiş ama ortalıkta görünmüyordu. Kerim, bayan Mitterandın da katıldığı Kürt zirvesine ev sahipliği yaptı. Kerim Akın, başkanlığını pasaport sahtekârlığından yargılanan Türkiyeden kaçan bir kaç kez adını değiştiren Kani Gulama (Abdulgaffar Gündüz) devredip Kerküke vali oldu.

Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanlığı Kerkük Valisi Kerimin  iddiasına açıklık getirmeli.

Toplam 594 defa okunmuştur.

Yılmaz Polat diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.