Yılmaz Polat
Yılmaz Polat - Erdoğanın Amerika Rüyası

Erdoğanın Amerika Rüyası

Türk siyasi tarihinde ABDyle en gizemli ilişkiler, Erdoğan Başkanlığında AKP  iktidarları döneminde yaşandı.

Ilımlı İslam, Büyük Ortadoğu Eşbaşkanlığı gibi laik Türkiye Cumhuriyetinin temeline bomba koyan projeler üretildi, AKP-Fethullah Gülen  ortaklığıyla başta TSK olmak üzere adalet kurumları dağıtıldı, Cumhuriyet yaralandı.

İktidarda yıllarca   ABDyle dayanışma içinde olan  Erdoğanın Amerika rüyası artık sona erdi. Karşılıklı tutuklamalar, rehin alma ve casusluk suçlamalarıyla Washington- Ankara arasında son 50 yılın en büyük krizi yaşanıyor.

AKPnin kuruluş yıllarından beri Erdoğana siyasi manevralarında destek veren Washington bir süredir AKPye kapıları kapattı.

Seçildiğinde Başkan Trumpla yeni bir başlangıç yapacağını düşleyen Erdoğan, zaman zaman yakaladığını sandığı  ortak frekansı bir türlü yakalayamadı.

Trumpın yakın çevresine Fethullah Gülen ve Rıza Sarrafın iadesi için milyonlar verildi , lobiler kiralandı. (Ulusal Güvenlik eski Danışmanı Michael Flynn, New York eski Belediye Başkanı Rudolph Guiliani) Rıza Sarrafın ötmesini Notalı diplomasi de önleyemedi. Erdoğanın  Trumptan beklentileri  boş çıktı.

Fetö Pensilvanyada,  Sarraf- Atilla dosyası karar aşamasında. Ocak ayı önemli. Hakim Richard Berman  Sarrafın cezasını kesecek. İtirafçı olması Sarrafı kurtarmayacak mutlaka ceza alacak.

Hakim Berman, son eklerle yedi suçtan 135 yıl istenen Sarrafa yüzde 10 verse 13 buçuk yıl yapar. Takdir hakkını yüzde 15 olarak kullansa 20 yıl eder.

Halkbank Gen Md. Yrd. Mehmet Hakan Atilla için  6 suçtan toplam 130 yıl isteniyor. Jurinin 5 ila 10 yıl arasında bir ceza vereceği tahmini yapılıyor. Atillanın Temyiz hakkı var.

Cezalar verildikten sonra dosya kapanır  mı? Kapanmayacak.

Zarrab dosyasından yeni bir iddianame çıkacak gibi görünüyor. Sarrafın itiraflarında  ve iddianamede birçok isim geçiyor. (Bakan, bürokrat, vakıf v.s. ) New York Güney Bölgesi Savcılığının  yeni bir iddianame hazırlaması bekleniyor.

Şüphesiz FBI da Sarrafta olduğu gibi  iddianamede bulunan  isimlerin ABDye gelmesini bekleyecek.

Buarada ABD Merkez Bankasının Halkbanka  vereceği  ceza, emsallere bakınca   Ey Trump dedirtecek gibi görünüyor.

Toplam 607 defa okunmuştur.

Yılmaz Polat diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.