Yılmaz Polat
Yılmaz Polat - New York’ta milyonlarca dolarlık TÜRKEN Vakfı

New York’ta milyonlarca dolarlık TÜRKEN Vakfı

ENSAR Vakfı ile TÜRGEV Vakfı’nın ortaklaşa kurduğu TÜRKEN Vakfı, New York Manhattan’da milyonlarca dolara satın aldığı eski bir binanın yerine milyonlarca dolara mal olacak yeni bir bina yaptırıyor.

Binanın temeli Türkiye’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu ve TÜRKEN Yönetim Kurulu Başkanı Behram Turan tarafından atıldı.
New York Başkonsolosu Alper Aktaş’ın da katıldığı törende konuşan Sinirlioğlu,  “Manhattan’daki Türken Evi  önemli bir kilometre taşı olacaktır’ dedi. 

Behram Turan’da  “vizyonlarının  Müslüman öğrencilere destekleyici ve kültürlerine uygun barınma sağlamak olduğunu’  bildirdi.
Manhattan’ın en pahalı bir yerinde  (2. cadde,41.sokak köşesi) inşa edilecek 21 katlı Türken Evinde  mescit, rekreasyon alanı, ofis, çok amaçlı oda gibi birimler olacak, öğrencilere kiraya verilecek. ( Kırmızı Oda- Yılmaz Polat telgrafhane yay. Kasım 2018)
ABD vergi dairesi ‘IRS’ resmi kayıtlarında vakfa 2015 yılında ’24 milyon 460 bin 759 dolar) bağış yapıldığı bilgisi var.

Milyonlarca dolar bağışı kimlerin yaptığı bilinmiyor. 
IRS’in ‘990 nol’lu vergi formunda bağışın kaynağı belirtilmiyor.

Manhattan’daki 21 katlı TÜRKEN binasının kaç milyon dolara malolacağı da bilinmiyenler arasında.

TÜRKEN Vakfı ayrıca New York, Washington D.C. Boston ve Şikago gibi kentlerde apartman daireleri kiralayıp ‘ öğrenci evleri’ adı altında binlerce dolara kiraya veriyor. (tek kişilik odalar 1.300, iki kişilik odalar 800 dolar.)

2015 yılı Mayıs ayında Erdoğan’ın himayesinde İstanbul Fatih’te bir otelde düzenlenen yemekte, TÜRKEN için yaklaşık 80 iş adamının 80 milyon dolardan fazla bağış yaptığı yazıldı.
TÜRKEN Vakfı’nın Yönetim Kurulu’nda Halil Mutlu ile Esra Albayrak, Ömer Faruk Albayrak gibi Erdoğan’a yakın isimler de bulunuyor.

NOT: Konuyla ilgili ayrıntılar ve son yıllarda ABD-AKP arasında yaşananlara dair aklınızdaki tüm soru işaretlerini giderecek ‘Kırmızı Oda’ adlı kitabım bu hafta kitapçılara dağıtım yapılıyor)

Toplam 1006 defa okunmuştur.

Yılmaz Polat diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.