Yılmaz Polat
Yılmaz Polat - Pentagondan al haberi

Pentagondan al haberi

ABD Genelkurmay Başkanı General Dunford Ankarada Genelkurmay Karargahında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akarla bir görüşme yaptı.

Türk medyası 4 buçuk saat kritik bir görüşme yapıldığını yazdı.

Türk gazeteler  görüşmede en kritik bölümün Dunfordun dosyasında merhaba kelimesini telafuz edebilmek için yaptığı heceleme çalışmasıymış gibi objektiflerden kaçmadı diye fotoğraflayıp başarlı gazeteciliklerini okuyucuya sattı.  

Haberin içi de Türk tarafından yapılan iki paragraflık boş bir açıklamayla dolduruldu.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) ise açıklama öyle olmaz böyle olur dercesine Jim Garamone imzalı resmi sitesinde bir haber yayınladı.

http://www.defense.gov/News/Article/Article/997373/dunford-turkish-leaders-create-long-term-plan-against-isil-in-raqqa

Görüşmede neler konuşulduğunu ayrıntılı biçimde anlattı.

Garamone, Savunma Bakanlığının resmi sitesi için haber yapıyor ve çoğu zaman Genelkurmay Başkanı Dunfordla aynı uçakta seyahat ediyor.

Yani yazdığı haber kulaktan dolma değil.

Pentagon muhabiri Garamone, Orgeneral Dunfordla Orgeneral Akar arasında geçen konuşmada üst düzey bir Amerikalı subayın koordinasyon amacıyla  Genelkurmay Başkanlığında çalışması konusunda anlaştıklarını yazdı.

Türk Genelkurmayı da acele bir açıklamayla Amerikalı yetkilinin Ankarada karargahta değil, başka bir yerde görevini yerine getireceğini bildirdi.

Yer konusu tartışılabilir ama haber bütünüyle doğru.

Türk Basını Garamonenin haberini haber yapmak zorunda kaldı.

Sonuçta Amerikalı General Ankarada oturacak ve Genelkurmay Karargahına gidecek. Gelişmeler konusunda da Orgeneral Joseph Votele rapor verecek.

General Votel Amerikan Merkez Kuvvetler Komutanı (CENTCOM).

Hani 15 Temmuz darbe girişiminden sonra darbenin arkasında o general var diyenlerin ortaya attığı ve  Genelkurmay Başkanı Dunforda şikayet ettiği General.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Voteli darbe girişiminde bulunanlara destek vermekle suçlamış ve "Sen kimsin? Bir defa haddini bileceksin, kendini bileceksin. Sen benim ülkemdeki yapılan bir darbe girişimine yönelik kalkıp, bu darbe girişimini püskürten bu devlete demokrasi adına teşekkür edeceğine tam aksine darbecilerin yanında yer alıyorsun. Zaten darbeci senin ülkende. Darbeciyi senin ülkende zaten besliyorsunuz" diye konuşmuştu.

Ben basınımıza yılların deneyimiyle bir tavsiyede bulunayım.

Öyle Dunforda ağır sitem. Mer-ha-ba kelimesini heceledi. Ey Amerika falan , filan gibi başlıklar belki içeride bazılarının gazını alıyor ama Amerikalılar üzerinde ne etkisi ne de umurunda oluyor.

Bizdeki imam gibi Amerikalı da bildiğini okuyor.

Toplam 996 defa okunmuştur.

Yılmaz Polat diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.