Yılmaz Polat
Yılmaz Polat - Savcı Bharara ve Zarrab Yasası

Savcı Bharara ve Zarrab Yasası

Reza Zarrabın 10 milyonu nakit, toplam 50 milyon dolar karşılığında kefalet talebini reddeden savcı Preet Bharara, ret gerekçesini 25 Mayısa kadar yargıç Richard Bermana bildirecek.

Yargıç Berman 2 Haziranda kararını verecek.

Zarrabın ikinci duruşması 16 Haziranda yapılacak.

Savcı Bhararanın,kara para aklamak,banka sahteciliği, İrana yaptırımları delmek ve ABD çıkarlarına karşı komplo kurmakla suçlanan Zarrab için ek bir iddianame hazırladığı biliniyor.

Zarrab tutuksuz yargılanması için şimdiden aralarında Emine Erdoğan ve Bilal Erdoğanla bağlantılı TOGEM-DER ve TÜRGEVe  milyonlarca dolar tutarında çok sayıda yaptığı bağışların belgesini mahkemeye sundu.

İddianamede Zarrabın Türkiyedeki şirketleri Royal Holding A.Ş., Durak Döviz Exchange, Al Nafees Exchange, Royal Emerald Investments, Kıymetli Madenler Turizm, ECB Kuyumculuk, Güneş General Trading yer alıyor.

Ancak ek iddianamenin daha kapsamlı ve Türkiye odaklı olması bekleniyor.

Bu durumda Zarrab bağlantılı birçok ünlü isim ve şirket ismi iddianamede yer alacak.

Zarrabın Türkiyede 35 şirketi bulunuyor.

Binlerce belge taranarak hazırlanan ek iddianamede ROYAL-MED SHIPPING AGENCY LTD, MACPAR MAKINA SAN VE TIC A.S., STANDART TEKNIK PARCA SAN VE TIC A.S., MULTIMAT IC VE DIS TICARET PAZARLAMA LIMITED, Pioneer Logistics gibi ABDnin kara listeye aldığı çok sayıda şirket, ortakları ve bağlantılarının yer alması bekleniyor.

Şimdiden 4 suçtan 75 yıl hapsi istenen Reza Zarrabın cezasını en aza indirmek için mahkemeyle işbirliği yapmaktan başka şansı yok.

Bu da Adan Zye birçok ismi açıklaması anlamına geliyor.

Zarrabın açıklamaları ve suçlamalar doğrultusunda mahkeme Türkiyeden belge ve bilgi isteyebilir.

Davutoğlu Hükümeti, Zarrabın tutuklanmasından hemen sonra TBMM Genel Kurulunda gece yarısı AKP oylarıyla Zarrab Yasasını geçirdi.

"Kişisel Verilerin Korunması yasa tasarısı metnine, Kişisel veriler, uluslararası sözleşme hükümleri saklı kalmak üzere, Türkiyenin veya ilgili kişinin menfaatinin ciddi şekilde zarar göreceği durumlarda, ilgili kamu kurum veya kuruluşunun görüşü alınarak, kurulun izniyle yurtdışına aktarılabilir maddesi eklendi.

Böylece mahkemenin isteyeceği kişisel verilerin yurt dışına çıkarılması yasayla önlenmiş oldu.

Bu durum duruşmalar ilerleyip Zarrab konuştukça AKP Hükümetiyle ABD arasında sıkıntı yaratacaktır.

Toplam 636 defa okunmuştur.

Yılmaz Polat diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.