Yılmaz Polat
Yılmaz Polat - Trumpa otel yatırımı

Trumpa otel yatırımı

Başkan Trumpın Washingtondaki ünlü otelinin ilk Türk misafirleri hangi AKPli siyasetçiler olacak?

Başkan Trumpın adaylığı sırasında açtığı  Trump International Hotel gözde kulis mekanlarından biri olma yolunda.

Otel sadece Amerikalı yada yabancı iş adamları için  değil,  Washingtonu ziyaret eden yabancı ülke politikacıları için de  bir kulis merkezi konumunda.

Otel kulisleri Washingtonda her zaman basın  mensuplarının  merakla izlediği mekanlardır. Otel Trumpın olunca üstelik açılmadan günlerce tartışılıp  basına malzeme olduktan sonra ilgi daha da arttı.

American-Turkish Council (ATC)- Türk -Amerikan Türk Konseyi ile Türk Amerikan İş Konseyi (TAİK) birlikte  bu yıl geleneksel 36ncı toplantısını mayıs ayında Trumpın otelinde yapacak.

TAİK ATCnin Türkiyedeki karşıtı ve her yıl organizasyonu birlikte yapıyor.

Türk-Amerikan İş Konseyi 2014 yılından buyana   AKP Hükümetinin Ekonomi Bakanına bağlı olarak faaliyet gösteriyor. Dolayısıyla artık bir sivil toplum örgütü konumunda değil.

Başkanlığını da  Kamil Ekim Alptekin adında Hollanda vatandaşlığı da bulunan  iş adamı yürütüyor. 

Bu yılki  toplantıya Cumhurbaşkanı Erdoğan katılıp katılmayacağı veya hükümetten kimlerin katılacağı henüz proğram netleşmediğinden belli değil.

Alptekinin kısa süre önce Hollanda merkezli şirketi ( Inovo BV) aracılığıyla Trumpın azlettiği Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynnnin lobi şirketine (Flynn Intel Group)  Fethullah Gülenle ilgili soruşturma ve bir video çekimi karşılığında 530 bin  dolar vermesi Washingtonda deprem etkisi yaratmıştı.

belge1-003.jpg

ABD Adalet Bakanlığının  13 sayfalık resmi belgesinde çok ilginç bilgiler yer alıyor.

Anlaşma ağustos ayında yapılmış. 

Alptekin, Michael Flynnı Enerji Bakanı Berat Albayrak ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğluyla 19 Eylülde gizlice New Yorkta buluşturuyor.

530 bin doların dökümü şöyle: 

belge2-003.jpg

9 Eylül 2016:    200 bin dolar

11 Ekim 2016:  185 bin dolar 

14 Ekim 2016:  145 bin dolar

7 Mart 2017 tarihine kadar ABD Adalet Bakanlığına resmi kaydı yapılmayan (Amerikalıların tartışma konusu. ABD yasalarına göre normal değil) Flynnnin şirketinin , Alptekinin Hollanda merkezli şirketi üzerinden Türk Hükümetiyle anlaştığı anlaşılıyor.  

Belgenin son 3 sayfası adeta 1994te Civangate skandalında  rüşvet literatürüne geçen rüşvetin belgesi olur mu P. zvnek  sorusunu cevaplıyor.

Toplam 526 defa okunmuştur.

Yılmaz Polat diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.