Yılmaz Polat
Yılmaz Polat - Trumpın kovduğu Flynni kazdıkça içinden Erdoğan ve AKP çıkı

Trumpın kovduğu Flynni kazdıkça içinden Erdoğan ve AKP çıkı

Başkan Trumpın kovduğu Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynnın tartışmalı gelirlerine ilişkin yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKPye yakın isimlerin verdiği çekler de yer aldı.

Flynnnin hafta sonu açıklanan bildiriminde, Cumhurbaşkanı Erdoğanın dayısının oğlu Hilal Mutlu ile İbrahim Kurtuluştan 10 bin dolar konuşma ücreti aldığı belirtildi.

Flynnle ilgili haberler ABD gündeminin üst sıralarında yer almaya devam ediyor.

Flynnnin dokunulmazlık şartıyla Senato ve Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitelerinde Rusyayla ilişkiler konusunda konuşacağına ilişkin teklif tartışılırken, Türkiyeyle bağlantısı gündemden düşmüyor.

Yapılan açıklamada, Flynnnın Rusya ve Türkiye bağlantılı gelirine ilişkin bazı detaylar verildi. 

Buna göre, ABDdeki TÜRKEN Vakfı Başkanı Erdoğanın kuzeni Hilal Mutlu ile AKP Hükümetine yakınlığıyla bilinen Turkish American National Steering Committee- Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi adlı kuruluşa danışmanlık yapan İbrahim Kurtuluş, 10 Ekimde New Yorkta bir konuşma için Flynne 10 bin dolar verdi.

kyhh9428.jpg
(TÜRKEN Vakfı , ENSAR ve TÜRGEV Vakıfları tarafından 2014 yılında New Yorkta kuruldu. TÜRKENin Yönetim kurulunda Esra Albayrakda bulunuyor.)

Komite internet sayfasında amaçlarının Türk-Amerikan toplumunun tek bir ses olarak duyurmak olduğunu yazarken, Flynnnin şirket avukatı Kelner ise, konuşmanın Koreli Amerikalılardan oluşan bir kitleye yapıldığını söyledi.

Michael Flynn ABD Adalet Bakanlığına gönderdiği bildirimde, Türk-Amerikan İş Konseyi Başkanı (TAİK) Kamil Ekim Alptekinin sahibi olduğu Hollanda merkezli Inovo BV adlı şirketin lobi için Flynnnin şirketi Flynn Intel Groupa geçen (Eylül-Kasım) 90 günlük dönem için 530 bin dolar ödediği açıklanmıştı.

Türk-Amerikan İş Konseyi Türk Maliye Bakanlığına bağlı olarak çalışıyor. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 19 Eylülde New Yorkta gizlice Flynnla bir araya gelmişti.

CIA eski başkanı James Woolsey, bir bölümüne katıldığı toplantıda , Fethullah Gülenin gizlice kaçırılmasının konuşulduğunu açıklamıştı.

Toplam 666 defa okunmuştur.

Yılmaz Polat diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.