Yılmaz Polat
Yılmaz Polat - Washington- Ankara hattında Musul

Washington- Ankara hattında Musul

Türkiyenin olmadığı bir operasyondan doğabilecek neticelerden biz sorumlu değiliz. Biz operasyonda da olacağız, masada da olacağız.

Erdoğan Uluslararası Hukuk Kongresinde Musul operasyonuna da değindi.

Erdoğan, Washingtonda bulunan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akara ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunfordla konuşurken,  bu mesajını iletmesini söylediğini açıkladı.

Şüphesiz Genelkurmay Başkanı Akar, Cumhurbaşkanı Erdoğanın  mesajını iletmiştir. 
Akarın nasıl bir cevap aldığı konusunda bir açıklama yapılmadı.

Ancak, gerek Pentagon, gerekse Türk tarafından gelen haberlerde,  ABD Genelkurmay Başkanı Dunfordun Türkiyenin operasyonda ve masada olacağına ilişkin olumlu bir cevap verdiğine dair  ufak bir ima dahi yok.

Beyaz Saray ve Pentagondan yapılan açıklamalar son derece net.

dunfordicerik.jpg

Obama Yönetimi Ankaraya Bağdatla anlaşın. Irak Hükümeti ne derse o. deyip adres olarak Irak Hükümetini gösteriyor.

İkilinin  rahat spor bir kıyafetle Washington Büyükelçisi Serdar Kılıçın oturduğu rezidansta kısa bir bölümü AA kameraları karşısında yapılan konuşmadan Musul operasyonuyla ilgili fazla ayrıntıya girmedikleri anlaşılıyor.

Sakal bırakarak yeni imajıyla konukları ağırlayan Büyükelçi Kılıçın görüntülerde sadece ev sahipliği yaptığı da görülüyor. 

Akarın, Dunfordun geçen Ağustos ayında Ankaraya yaptığı ziyaret sırasında Fethullah Gülenin iadesi konusunu konuştuğu açıklanmıştı.

ABD Genelkurmay Başkanı Dunford, ABDde hukuk sistemi içinde talepler ve kanıtlar dikkate alınarak değerlendirme yapılacağını söylemiş  Hulusi Akarda daha ne kanıtı, kanıt benim  demişti.

Öte yandan,  ABDde  Virginiadaki deniz üssü Norfolkta görevli olan Tümamiral Mustafa Zeki Uğurlu darbe ABDden siyasi iltica talep edip kayıplara karışmıştı.

dunfordicerik2.jpg
Fethullah Örgütü -Paralel Yapı üyesi olmakla suçlanan Tümamiral Uğurlu hakkında, İzmirdeki Casusluk davası nedeniyle yakalama kararı vardı.
Gözlemciler Akar-Dunford görüşmesinde Fetö ve Uğurlu konularının da ele alınabileceğine  dikkat çekiyor.

Toplam 689 defa okunmuştur.

Yılmaz Polat diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.