Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri beklentileri karşılayamadı

Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri beklentileri karşılayamadı

Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri beklentil... Amazon’un büyük bütçeli Yüzüklerin Efendisi dizisi The Rings of Power, sezon finaline ulaşana kadar ilk bölümdeki izleyicilerinin üçte ikisini kaybetti.

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz yıl ekranlara gelen en dikkat çekici dizilerden biri de Amazon tarafından hazırlanan Yüzüklerin Efendisi dizisiydi. The Lord of the Rings: The Rings of Power, yani Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri adını taşıyan dizi, gerek devasa bütçesi gerekse uyarlandığı eserin kalitesiyle büyük beklenti yaratmıştı.

Nitekim bu beklenti Amazon için karşılık da verdi. Dizinin eylül ayında yayınlanan ilk bölümü, Amazon Prime Video tarihinde en çok izlenen bölüm oldu. İzleyiciler Güç Yüzükleri dizisine büyük ilgi göstermişti. Bu yüzden dizi büyük bir potansiyelle başladı. Ancak dizinin bu potansiyeli heba etmesi bir sezon bile sürmedi.

İlk sezonuyla ne eleştirmenleri ne de izleyicileri memnun edebilen Güç Yüzükleri, özellikle Yüzüklerin Efendisi hayranları için tam anlamıyla hayal kırıklığına dönüştü. Amazon daha çok dizinin ilk bölümlerinin başarısına dikkat çekerek bu hayal kırıklığının üstünü örtmeye çalışmış olsa da paylaşılan son verilerle birlikte dizinin başarısızlığı tasdiklenmiş oldu.

the rings of power 2

Amazon tüm sezonun izlenme rakamlarını resmi olarak açıklamamış olsa da şirket içinden güvenilir kaynakların paylaştığı bilgiler izlenme rakamlarına ortaya çıkardı. Bu rakamlara göre Güç Yüzükleri’nin ilk bölümünü izleyen 25 milyon kişiden sadece yüzde 37’si sezonu tamamladı. Oysa bu tarz yüksek profilli bir dizi için yüzde 50 bile düşük bir oran olarak görülüyor. Hal böyleyken dizinin yüzde 50’ye bile ulaşamamış olması, Güç Yüzükleri’nin Amazon için ne kadar büyük bir hayal kırıklığına dönüştüğünü kanıtlıyor.

Yüzüklerin Efendisi film üçlemesinde anlatılan olayların asırlarca öncesinde, Orta Dünya’nın İkinci Çağ’ında geçen The Lord of the Rings: The Rings of Power, Karanlık Lord Sauron’un güç kazanmaya başladığı ilk dönemde geçiyor. Elfleri ve insanları kandırarak Güç Yüzüklerini yaptıran Sauron, Orta Dünya’da yaşayan tüm halkları tehdit eden ölümcül bir güç haline geliyor. Tüm zamanların en pahalı dizisi olan The Lord of the Rings: The Rings of Power’da Galadriel ve Elrond gibi tanıdık karakterlerin genç halleri de yer alıyor.

Galaxy S23 satışları S22’yi gölgede bıraktı

"Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri beklentileri karşılayamadı" haberi, 11 Nisan 2023 tarihinde yazılmıştır. 11 Nisan 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Dijital + kategorisi altında bulunan Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri beklentileri karşılayamadı haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri beklentileri karşılayamadı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dijital + konusunda 20 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ecevit Bıktım Teknoloji Editörü

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:07 Çiftçilik hayranları için heyecan verici haber! Epic Games'in yeni ücretsiz oyunu sızdırıldı!
  2. 04:02 Moda devi iflas etti 1500 kişi işinden olacak!
  3. 03:59 Ekonomist açıkladı: TCMB faiz artırırsa dolar 25 TL’ye gerileyebilir!
  4. 03:57 Türk İHA'sı, Reisi'nin helikopterinin yerini tespit etmiş olabilir
  5. 03:57 B sınıfı ehliyeti olanlara İŞKUR’dan 25 Bin TL maaş müjdesi
  6. 03:56 ABD işsizlik maaşı verilerini açıkladı
  7. 03:52 İşte ikinci elde kapış kapış giden markalar!
  8. 03:45 Duygusal açlık obeziteye yol açıyor!
  9. 03:43 Uzmanlardan uyarı: "Aşı karşıtlığı bebekleri ve çocukları tehlikeye atıyor"
  10. 03:41 Dünya Sağlık Örgütü açıkladı: Her yıl 11 milyon kişi bu yüzden ölüyormuş!
  11. 03:39 Bu rejimde istediğiniz her şeyi yiyebilirsiniz!
  12. 03:38 Göbek yağlarınız varsa iki haftada bu yöntemle kurtulabilirsiniz
  13. 03:36 Kolajeni 10 tabak kelle paçaya bedel o çorba!
  14. 03:33 Dolandırıcıların son yöntemi: Kız çocuklarının fotoğraflarını kullandılar
  15. 03:31 Bu yöntem kararan perdeleri ilk günkü haline getiriyor!
  16. 02:15 ATM'den para çekerken dikkat! Yargıtay'dan önemli bir karar geldi
  17. 02:08 Dursun Özbek’ten Ali Koç’a büyük çağrı! Delikanlıysan gel!
  18. 02:00 Serdar Ortaç: "Kızlarda ayrılık acısı bir ay sürer"!
  19. 01:59 Tekkeyi bekleyen çorbayı içer atasözünün anlamı
  20. 01:56 Amerikalılar neden evinde çamaşır makinesi kullanmıyor hiç düşündünüz mü?
Dijital + Haberleri