Bakanlık hileli ürünler listesini duyurdu! Tek tırnaklı, at eti ve domuz eti çıkan o firmalar hangileri?
Bakanlık hileli ürünler listesini duyurdu! T... Tarım ve Orman Bakanlığınca taklit, tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen ve hileli gıda satan toplam 618 firmanın
Tarım ve Orman Bakanlığınca taklit, tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen ve hileli gıda satan toplam 618 firmanın 1211 parti ürünü içeren hileli gıda listesi kamuoyu ile paylaşıldı. İşte zehir saçan hileli ürünleri piyasaya sunan o firmalar...
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı belli aralıklarla yayınladığı taklit ve hileli ürünler listesine yenilerini ekledi. Kanatlı hayvan etinden domuz etine kadar birçok üründe ve bilinen markalarda yabancı madde tespit edildi. Sağlığı tehdit eden ve kişilerin hayatını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, zehir saçan gıdaları üreten ve satan firmanın adı, ürün adı, markası, parti ve seri numarasını içeren bilgiler Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından kamuoyunun bilgisine sunuldu.
Böylece 2012 yılından bu yana 1283 firmaya ait 2816 parti ürün tüketicilerin bilgisine sunulmuş oldu. Taklit, tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen toplam 618 firmaya ait 1211 parti ürün bulunuyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık hileli ürünler ve sağlığı tehdit eden bu ürünler ile ilgili uyarılarda bulundu. Peki hileli ürünler listesinde hangi ürünler ve hangi firmalar bulunuyor?
İşte Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın açıkladığı hileli ürünler listesi ve domu eti, tek tırnaklı ve at eti tespit edilen o firmalar!
Gıda, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın kamuoyu duyurusu
Ülkemizde gıda güvenilirliğinin sağlanması, gıdalarda taklit ve tağşişin önlenmesi, kişilerin sağlığının ve tüketici menfaatlerinin korunması ile sektörde haksız rekabetin engellenmesi amacıyla gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretim, işleme ve dağıtımının tüm aşamalarında resmi kontrol faaliyetleri Bakanlık olarak büyük bir titizlikle yürütülmektedir.
Bakanlığımızın yürüttüğü resmi kontroller ve firmaların otokontrol sistemlerine ek olarak bu uygulamamız ile;
-Tüketici sağlığının ve menfaatinin korunması,
-Sektörde haksız rekabetin önlenmesi,
-Tüketiciler aracılığıyla firmalar üzerinde bir denetim mekanizması oluşturulması ve
-Firmaların "güvenilir gıda üretimi"nin teşvik edilmesi amaçlanmaktadır.
Söz konusu uygunsuzlukların tespit edilmesinde; Bakanlığımızca yürütülen denetimlerin yanında, tüketiciler tarafından yapılan ihbar, şikâyet, CİMER ve Alo 174 Gıda Hattı başvuruları neticesinde gerçekleştirilen denetimlerin de büyük payı olduğu açıktır. Bu bakımdan tüketicilerin bu başvurularını sürdürmeleri, halkımızın sağlığının korunması yönündeki çalışmalarımız için büyük önem taşımaktadır.
Taklit, tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen toplam 618 firmaya ait 1211 parti ürün Bakanlığımız internet sitesinde kamuoyunun bilgisine sunulmuştur.
Böylece ilk kamuoyu duyurusunun yapıldığı 2012 yılından bu yana 1283 firmaya ait 2816 parti ürün tüketicilerin bilgisine arz edilmiştir.
Gıda konusunda kamu otoritesi olan Bakanlığımız, yasalarla verilmiş tüm yetkileri tereddütsüz kullanarak gıda güvenilirliğinin sağlanmasına ve tüketicinin korunmasına yönelik çalışmalarını aralıksız olarak ve büyük bir titizlikle sürdürmektedir.
"Bakanlık hileli ürünler listesini duyurdu! Tek tırnaklı, at eti ve domuz eti çıkan o firmalar hang." haberi, 16 Ekim 2019 tarihinde yazılmıştır. Sağlık kategorisi altında bulunan Bakanlık hileli ürünler listesini duyurdu! Tek tırnaklı, at eti ve domuz eti çıkan o firmalar hang.. haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bakanlık hileli ürünler listesini duyurdu! Tek tırnaklı, at eti ve domuz eti çıkan o firmalar hang.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 22 Kasım 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.
YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.