Bayram sonrası hayata dönüş kararları geliyor

Bayram sonrası hayata dönüş kararları geliyor

Bayram sonrası hayata dönüş kararları geliyor Kabine ve Bilim Kurulu toplantılarında, "Uzun süren kısıtlamaların 'toplum yorgunluğu' yarattığı, insanların Haziran ayından itibaren kısmi bir rahatlama beklentisi içinde olduğu" dile getirilirken, bayram sonrası yeni normalleşme kararlarının açıklanacağı öne sürüldü.

Kabine ve Bilim Kurulu toplantılarında, "Uzun süren kısıtlamaların 'toplum yorgunluğu' yarattığı, insanların Haziran ayından itibaren kısmi bir rahatlama beklentisi içinde olduğu" dile getirilirken, bayram sonrası yeni normalleşme kararlarının açıklanacağı öne sürüldü. Bayram sonrası günlük vaka sayısının 500’ün altına düşmesi halinde, Haziran'da yeni gevşeme kararları gündeme gelecek.

Hürriyet gazetesinden Nuray Babacan'ın haberine göre, bayram sonrası vaka sayısının 500’ün altına düşme beklentisiyle aşama aşama devreye sokulacak yeni serbestlik kararları da gündeme gelecek.

Haberde, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, son Bilim Kurulu toplantısının ardından “Bayramdan sonra daha özgürüz” açıklamasının ardından, hükumetin yaptığı çalışmalarda bayram sonrası hazırlığı hız kazandı. Toplantılarda, bayram sonrasında vaka sayısının 500’e düşeceği öne sürüldü.

Toplantılarda uzun süren kısıtlamaların “toplum yorgunluğu” yarattığı, herkesin haziranda rahatlama olacağı beklentisi içinde olduğu dile getirildi. Aşama aşama bu yorgunluğu giderecek adımlar atılması planlanırken, vaka takiplerinin bölge bölge izleneceği ve kontrolde tutulacağı belirtildi.

Uzmanlar, “Vakaların kaynağını bildiğimiz noktaya geldik. Bir yerde bir artış varsa hemen nedenini buluyoruz. Hemen o çevrede önlem alıp durumu kontrol altına alabiliriz” diyor. Aşama aşama bu yorgunluğu giderecek adımlar atılması planlanırken, vaka takiplerinin bölge bölge izleneceği ve kontrolde tutulacağı belirtiliyor. Uzmanlar, “Vakaların kaynağını bildiğimiz noktaya geldik. Bir yerde bir artış varsa hemen nedenini buluyoruz. Hemen o çevrede önlem alıp durumu kontrol altına alabiliriz” diyor.

YENİ KURALLAR GELİYOR

En riskli grup sayılan ve sayıları 7.5 milyona ulaşan 65 yaş üstüyle ilgili kararlar, en çok tartışılan konuyu oluşturuyor. İkinci dalga veya dalgalanma, bu grup için risk taşıyor. Bayramdan sonra yapılacak değerlendirmelerde, vaka sayısının düşmesine bağlı olarak yeni kurallar konulabilecek.

25 İLDE SIFIR VAKA

Son verilere göre 25 ilde bir haftadan beri yeni vaka görülmüyor. 50 ilde ise her gün görünen ek vaka sayısı 10 civarında. Ancak lokal hareketliliklere bağlı olarak yaşanacak artışlar ve sıçramalar, il pandemi kurullarının kararlarıyla izlenecek.

65 YAŞ ÜSTÜNE AVM VE MARKET YASAĞI

Ele alınacak konu başlıkları arasında, 65 yaş üstüne marketler, AVM’ler ve toplu taşıma araçlarının yasaklanarak, kısmi serbesti gündeme gelmesi. İzin günlerinin sayısı arttırılabilecek, araba kullanmalarına veya kurallara uyarak çalışmalarına izin verilebilecek.

İSTANBUL HALA RİSKLİ

İstanbul’da bazı ilçeler dışında vaka sayısında gerileme yaşandığı belirtiliyor. Bağcılar, Esenyurt, Esenler, Küçükçekmece, Beylikdüzü gibi ilçelerde sıkıntı halen sürüyor. İstanbul, Kocaeli ve Bursa gibi vaka sayısı hâlâ yüksek olan illerde kısıtlamaların daha uzun süreceği kaydediliyor.

İLK  YASAK EN SON KALKACAK

Okullar, bazı kamu kurumlarının faaliyetleri, adliyeler, 65 yaş üstüne ve gençlere getirilen sınırlamalar, düğün ve kapalı alan aktiviteleri, en son aşamada izin verilecek uygulamalar olacak.

"Bayram sonrası hayata dönüş kararları geliyor" haberi, 23 Mayıs 2020 tarihinde yazılmıştır. Sağlık kategorisi altında bulunan Bayram sonrası hayata dönüş kararları geliyor haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bayram sonrası hayata dönüş kararları geliyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 19:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Artık Fenerbahçeli değilim
    2. 18:59 Erdoğan Romanya Cumhurbaşkanı lohannis ile telefonda görüşmesi yaptı
    3. 18:37 Stoltenberg açıkladı: "Ukrayna'ya daha fazla hava savunma sistemi sağlama kararı aldık"
    4. 18:33 CHP'li başkan, belediyenin borcunu billboardlarda açıkladı!
    5. 18:33 Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi
    6. 18:33 Galatasaray'da 5 önemli futbolcu ile sözleşmeler yenilendi!
    7. 18:24 Google Haritalar uygulamasına yepyeni bir özellik geldi
    8. 18:22 Tayvanlı Bisikletçi Jacky Chen, İsrail-İran Gerilimi Altında Dünya Turuna Devam Ediyor
    9. 18:19 Facebook, bu kez Tiktok'un o özelliğini kopyalıyor
    10. 18:17 Limonun Kabuğuyla Tüketmenin Sağlık Faydaları
    11. 18:11 Türk Havalimanı Dünya Sahnesinde: Skytrax'ın En İyi Havalimanları Listesinde Yer Aldı
    12. 18:06 Ankara'nın Ayaş İlçesinde Keşfedilen Şifalı Su Dünya Çapında Dikkat Çekiyor
    13. 18:02 Apple, Çin'de Meta Uygulamalarını Kaldırdı: Gerilim Artıyor
    14. 17:57 Sergey Lavrov'un Gündemi: Orta Doğu'daki Gerginlik, Ukrayna Krizi ve Ermenistan İlişkileri
    15. 17:51 Hava Durumu Uyarısı: Marmara ve Ege'de Şiddetli Yağış, Batı Akdeniz'de Fırtına Bekleniyor!
    16. 17:49 Erdal Beşikçioğlu depremzede kedinin yavrusunu sahiplendi! Duygusal paylaşım!
    17. 17:46 Düzce Valiliği'nden Şiddetli Fırtına Uyarısı: Batı Karadeniz Hazır Olsun!
    18. 17:43 Mars helikopteri son mesajını gönderdi
    19. 17:42 Dünya üzerindeki en tehlikeli ülkeler belirlendi: Türkiye hangi sırada yer alıyor?
    20. 17:39 Elon Musk sordu: Vine geri mi geliyor?
    Sağlık Haberleri