Bilim dışı uygulamalar devlet hastanelerinde
Bilim dışı uygulamalar devlet hastanelerinde Ankara Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi’nin bir bölümü ‘Hacamat Merkezi’ne dönüştürülürken Bolu İzzet Baysal Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi de “Sülük tedavisi” yapmaya başlandığı öğrenildi.
'Alternatif tıp' adı altında bilimsel bir gerçekliği olmayan tedaviler bu kez devlet hastanelerinde uygulanıyor. Ankara Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi’nin bir bölümü ‘Hacamat Merkezi’ne dönüştürülürken Bolu İzzet Baysal Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi de “Sülük tedavisi” yapmaya başlandığı öğrenildi.
'Alternatif Tıp' artık devlet hastanelerinde
Ankara Yenimahalle’de bulunan Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi’nin bir bölümü Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları (GETAT) Merkezi’ne dönüştürüldü. Hastane içerisine açılan GETAT Merkezi bünyesinde “Hacamat, Akupunktur, Mezoterapi, Proloterabi, Ozon Tedavi ile PRP” yapıldığı ifade edildi.
EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ'NDE SÜLÜK TEDAVİSİ
Bolu İzzet Baysal Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’nin de sosyal medya hesabından, “Hastane bünyesinde sülük tedavisinin yapıldığı” belirtilerek “Hastanemizin Geleneksel Tıp Merkezi’ni arayarak ozon tedavisi, hacamat tedavisi, sülük tedavisi ve diğer tedaviler hakkında bilgi alabilir veya randevu alabilirsiniz” denilerek bir duyuru paylaşıldı.
ANKARA TABİP ODASI'NDAN TEPKİ
Birgün'den İsmail Ari'ya konuşan Ankara Tabip Odası (ATO) Genel Sekreteri Ali Karakoç, ,"Biz bir sağlık meslek örgütü olarak ısrarla ‘tıbbın alternatifi olmaz’ diyoruz. Ülkemizde ve dünyada geleneksel uygulamalar adı verilen bu tür uygulamalar tıbbın yerine alamaz. Bunların bilimsel bir etkisinin olmadığını, bu alanda çalışmaların olmadığı ve hatta sülüğün kan emerek insan vücuduna çeşitli mikroorganizmaları enfekte edebileceğini düşünüyoruz" dedi.
AKP DÖNEMİNDE SGK KAPSAMINA ALINDI
Bu tür uygulamaların AKP iktidarlarıyla SGK ödeme prosedürlerine alınarak uygulanmaya başlandığını hatırlatan Karakoç, "Defalarca bu durumu dile getirerek Bunun hastanelerde yaygınlaşmasını istemedik. Ancak, çağdaş hiçbir özelliği olmayan bir uygulamalar devam ediyor" ifadelerini kullandı. Sağlık Bakanlığı’nın 20 Ocak’ta “Geleneksel ve tamamlayıcı tıp konulu” belgesel hazırlatmak için 1 milyon 300 bin TL harcadığı ortaya çıkmıştı. Sağlık Bakanlığı’na bağlı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü, “Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Konulu Prodüksiyon Danışmanlık Hizmet Alımı” adı altında ihale düzenlemiş ve haleyi, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Talha Geredeli’nin MTG Medya isimli şirketinin kazandığı açıklanarak “1 milyon 300 bin TL’lik” ödeme yapılmıştı.
"Bilim dışı uygulamalar devlet hastanelerinde" haberi, 04 Temmuz 2020 tarihinde yazılmıştır. 04 Temmuz 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan Bilim dışı uygulamalar devlet hastanelerinde haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bilim dışı uygulamalar devlet hastanelerinde 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 23 Aralık 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.
YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.