Bilim Kurulu Üyesi Özlü: Virüsü taşıyıp bulaştıran sayısı pozitif vaka sayısından fazla

Bilim Kurulu Üyesi Özlü: Virüsü taşıyıp bulaştıran sayısı pozitif vaka sayısından fazla

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, septom göstermeyen ya da rahatsızlandıkları halde hastaneye gitmeyerek virüsü yayan vakaların, hastaneye başvurup testleri pozitif çıkan vaka sayısından daha fazla olduğunu belirtti.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, salgının devam ettiğine vurgu yaparak, vatandaşları dikkatli olmaları yönünde uyardı. Koronavirüsü taşıyıp bulaştıran sayısının pozitif vakalardan fazla olduğunu belirten Özlü, "Şu andan tedbirleri aksatmamak lazım, gevşememek lazım. Rakamlar şu anda iyi. 30 bin civarında rakamlar varken şimdi 6 binlere kadar indi. Ama dikkat ederseniz biz nisan ayında ilk vakalar yaşandığı zaman 'pik', yani en çok vaka sayısı 5 bindi. Bugün bakıldığı zaman ondan daha yüksek bir sayı var. Yani ciddi sayıda toplumda virüs taşıyan ve dolaşan insanlar var. Tabi ki bunlar test yaptırıp pozitif çıkanlar, bir de test yaptırmayıp pozitif olanlar var. Az semptomatik olanlar veya rahatsız olduğu halde hekime gitmeyenler, evde kalanlar var. Virüsü taşıyıp bulaştıran sayısı pozitif vaka sayısından daha fazla. Onun için dikkatli olmakta fayda var.'' dedi.

 

 

"Bilim Kurulu Üyesi Özlü: Virüsü taşıyıp bulaştıran sayısı pozitif vaka sayısından fazla" haberi, 26 Ocak 2021 tarihinde yazılmıştır. 26 Ocak 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan Bilim Kurulu Üyesi Özlü: Virüsü taşıyıp bulaştıran sayısı pozitif vaka sayısından fazla haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bilim Kurulu Üyesi Özlü: Virüsü taşıyıp bulaştıran sayısı pozitif vaka sayısından fazla 2025 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 07 Şubat 2025 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:DHA

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:32 Kandilli Uyardı! Türkiye'de Tsunami Riski Taşıyan Şehir Açıklandı
  2. 19:28 Borsa 10 Bin Sınırına Yaklaşıyor
  3. 19:25 Fenerbahçe - Anderlecht Maçı Bilet Fiyatları Açıklandı
  4. 19:10 THY'den rakam açıklaması
  5. 19:10 Ege Denizi'nde Bir Şiddetli Deprem Daha Meydana Geldi!
  6. 19:10 2025'te En Önemli Destek Duyurusu: O Şartları Taşıyanların Faturasını PTT Ödeyecek!
  7. 18:13 Narin Güran cinayetinde Enes Güran hakkında önemli karar
  8. 18:03 Erdoğan'dan Bahçeli'ye 'geçmiş olsun' telefonu: Gayet iyi olduğunu kendinden dinleme fırsatı buldum
  9. 18:03 Babacan enflasyon açıklamasına videolu tepki gösterdi: "Seçime giderken aldattılar!"
  10. 17:53 Ankara'yı Çalkalandıran İddia: AKP'de 'İmamoğlu' Korkusu... Cumhurbaşkanı'na Başvurdular
  11. 17:53 İmamoğlu iktidarı eleştirdi: Ev geçindirmenin bu kadar zor olduğu bir aile yılı olamazdı herhalde!
  12. 17:45 Erdoğan, İmamoğlu'nun adını andı ama soyadından bahsetmedi!
  13. 17:45 Özel'den Erdoğan'ı terletecek soru!
  14. 17:45 Özel'den 'kapalı nüfus sayımı' çağrısı!
  15. 17:44 Özel'den 'Hatay' özeleştirisi: "Kazanmamız gerekirken kazanamadık, özür diliyorum"
  16. 17:43 Erdoğan'dan flaş mesaj! İstanbul'u işaret ederek tarih verdi
  17. 17:43 Fatih Terim tartışmaları bitirecek o teklifi açıkladı
  18. 17:08 Kandilli’den tsunami uyarısı: Kaş ve Antalya Körfezi risk altında
  19. 17:05 Özgür Özel'den Hatay'da Lütfü Savaş açıklaması: Özeleştiri yapıyorum
  20. 16:55 Eski Tunceli Belediye Başkanı 5 Ay Hapis Cezası Aldı!