Burun estetiğinin işte en yaygın sebebi!

Burun estetiğinin işte en yaygın sebebi!

Burun estetiğinin işte en yaygın sebebi! Tahtını kimseye bırakmıyor ve uzun yıllardır birinciliği elinde tutuyor. Dünyada ve ülkemizde modern zamanların en çok tercih edilen operasyonlarının başında burun estetiği geliyor.

Söz konusu, yüzde en çok dikkat çeken nokta olan burun olunca güzel görünmesi konusunda ciddi bir hassasiyet oluşuyor. Kişinin özgüven kaybı yaşamasına neden olan şekil bozukluğundan kurtulmak ise sanıldığı kadar zor değil. Burun estetiği ameliyatının eskisi kadar ağrılı bir süreç olmadığını belirten K.B.B Uzmanı Op. Dr. Koray Cengiz, ameliyat süreci hakkında merak edilenleri yanıtlıyor.

Burun estetiğini kimler yaptırmalı?

Burun estetiğine kaza, tıbbi sebepler ve estetik kaygılar neden olmaktadır. Bu noktada burundaki şekil bozukluğundan kaynaklı nefes alma problemi olan kişilerin nefes almasını rahatlatmak ve şekil bozukluğunu düzeltmek için estetik yapılmaktadır. İş, ev veya trafik kazaları sonucunda kırılan burun kemiği onarılmakta ve tedavi için geç kalınmamış olursa son derece olumlu sonuçlar alınmaktadır.

Bazı durumlarda ise sağlık sorunu olmayan, burnunun şeklinden rahatsız ve mutsuz olan kişiler de burun estetiği operasyonuna aday olmaktadır. Burun yüzün en çok dikkat çeken noktasıdır, başarılı geçen burun estetiği ameliyatları sonucu hastanın özgüveni yükselir. Sağlık problemleri olmadığı sürece ameliyat olmak için 17 yaş beklenmelidir. Gelişimin bu yaşlarda tamamlanması nedeniyle öncesinde operasyon önerilmemektedir.

Ameliyat öncesi neler yapılmalı?

Öncelikle doktor seçiminizi yaparken çok dikkat etmeli ve doktorunuza güvenmelisiniz. Tam olarak ne istediğinize karar vermeli ve yüz şeklinize uygun olduğundan emin olmalısınız.

Ameliyat öncesinde aspirin ve kan sulandırıcı ilaçların kullanımını bırakmalısınız. Nezle, grip veya solunum yolu enfeksiyonu gibi hastalıklar yaşıyorsanız doktorunuza mutlaka bilgi vermelisiniz. Alkol ve sigaradan ameliyattan en az 1 hafta öncesinden başlayarak uzak durmalısınız.

En uygun zamanı belirlemek önemli

Burun estetiği için en doğru zaman kişiden kişiye göre farklılık göstermektedir. Ameliyat yaz-kış yapılabilmektedir. Genel olarak hastalar ameliyat için ilkbahar aylarını tercih eder ancak bu aylarda alerjik reaksiyonların artması nedeniyle bazı kişiler için uygun olmayabilir. Hastanın ameliyat sonrası hapşırma, burunda kaşıntı, öksürme gibi eylemlerden kaçınması gerekmektedir. Bu nedenle alerjisi olan hastalar için ilkbahar ayları operasyona uygun olmayacaktır.

Hastaların en çok rahatsız olduğu durumlar neler?

Burundaki şekil bozukluğu nedeniyle nefes almakta zorlanan hastaların en çok şikayetçi olduğu durum burun tıkanıklığı ve uyurken nefes almakta zorlanmadır. Sadece şekil bozukluğu sorunu olan hastalar ise profilden fotoğraf çektirememekten yakınırlar. Burnun kemerli olması, burun boyunun uzunluğu, burun ucunun düşüklüğü ve yüzün asimetrisini bozan burun şekli hastaların operasyona başvurmasındaki en önemli etkenlerdir.

Ameliyat nasıl yapılır ve sonuçları ne zaman görülür?

Burun ameliyatı hastane ortamında genel anestezi altında yapılmaktadır. Ameliyat öncesi kan testleri yapılır ve ameliyata engel herhangi bir durumun olmadığından emin olunur. Operasyon açık ve kapalı olmak üzere iki teknikle yapılabilir. Açık ameliyat burun ucunun açılmasıyla yapılırken, kapalı ameliyat burun deliklerinin içerisinden yapılmaktadır. Günümüzde ameliyat sonrası tampon yerine silikon ateller ve burun bantlarının kullanımı tercih edilmektedir. Ameliyat süresi ortalama 1-2 saattir.

Ateller veya burun bantları çıkarıldıktan sonra burun yeni şeklini almış olur ancak şişliklerin inmesi ve ödemin atılması için 6 ay -1 sene geçmesi gereklidir. Sonrasında burun son şeklini almaktadır. Bu süre içerisinde burnun çarpmalardan ve travmalardan korunması son derece önemlidir.

Ameliyat süreci ağrılı mıdır?

Kullanılan tekniğe bağlı olarak ağrı az olur ya da hiç olmaz. Ameliyat sonrası klasik tampon uygulaması yapılmazsa süreç acısız ilerlemektedir. Birkaç gün süreyle tıkanıklık hissi oluşur. Sonrasında hasta kolayca günlük hayatına dönebilir.

Burun estetiği olanlara tavsiyeleriniz nelerdir?

Burun estetiği ameliyatı sonrası hastaların çabuk iyileşmesi için yapması gerekenler şöyle sıralanabilir;

  • Sigaradan uzak durun,

  • Yumuşak yemekleri tercih edin, çok fazla çiğneme gerektiren yiyeceklerden uzak durun,

  • Uyurken başınızı dik tutun,

  • İki ay boyunca güneşten korunmaya özen gösterin,

  • Burnunuzu travmalardan koruyun,

  • Çerçeveli gözlük kullanmayın,

  • Zorlayıcı egzersizlerden kaçının,

  • İki hafta boyunca sümkürmeyin,

  • Dişlerinizi fırçalarken sert fırçalamamaya dikkat edin.

"Burun estetiğinin işte en yaygın sebebi!" haberi, 07 Aralık 2018 tarihinde yazılmıştır. 07 Aralık 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan Burun estetiğinin işte en yaygın sebebi! haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Burun estetiğinin işte en yaygın sebebi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 09 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İLGİLİ HABERLER
SON HABERLER
  1. 15:21 41 Işık Yılı Uzaklıkta 'Süper Dünya' Keşfedildi
  2. 15:17 Nikola Jokic, Üçüncü MVP Ödülüyle NBA Tarihine İsim Yazdırdı
  3. 15:13 NASA'nın Psyche Uzay Aracı: Uzaydan Dünya'ya Lazer İletişimiyle Çığır Açıyor
  4. 15:08 Dış Ticaret Haddi Yükseldi, İhracat ve İthalat Miktarlarında Düşüş Devam Ediyor
  5. 15:07 THY'den Jose Mourinho'lu o reklam, gösterildi!
  6. 15:05 Kayserispor'a FIFA'dan Transfer Yasağı: Kurallara Uyum İhlali
  7. 15:00 ABD'de Ticari Ham Petrol Stokları Düşerken Üretim Azaldı
  8. 14:54 Özhaseki: Hatay'daki Deprem Sonrası İnşaat Çalışmaları ve Kentsel Dönüşüm Hakkında Açıklamalar
  9. 14:46 Real Madrid Bayern Münih Maçında Tartışmalı Ofsayt Kararı
  10. 14:41 İlk Kez Uygulanan Gen Tedavisiyle Opal Sandy İşitme Duyusunu Kazandı
  11. 14:37 Mahant Amar Bharti: Dünya Barışı İçin Sonsuz Kararlılık
  12. 14:26 Ergin Ataman'ın Panathinaikos'taki Zaferi: Yunan Basketbolunda Devrim!
  13. 14:16 Britanya, Rusya'nın "Kötü Niyetli Faaliyetleri"ne Karşı Sert Tedbirler Alıyor
  14. 14:11 Ogün Şanlısoy, 'Gelgit' Albümüyle Dorock XL Kadıköy'de Unutulmaz Bir Lansman Konseri Verdi
  15. 14:07 Apple, Yeni iPad Modellerinde Şarj Adaptörünü Kutudan Çıkarıyor
  16. 14:02 Amsterdam'da Binlerce Ayakkabı, İsrail'in Gazze Saldırılarına Tepki Olarak Bırakıldı
  17. 13:57 TFF Başkanı Büyükekşi: Türkiye, 2024 Avrupa Şampiyonası'na Umutsuz Bakmıyor
  18. 13:52 Dries Mertens, Galatasaray'da Bir Yıl Daha!
  19. 13:49 AB, Dondurulan Rus Varlıklarını Ukrayna'nın Savunmasında Kullanma Planını Onayladı
  20. 13:45 Fahri Trafik Müfettişliği Yönetmeliğinde Değişiklik: Yeni Kurallar ve Şartlar
Sağlık Haberleri