CFO’lar iklim kriziyle mücadele için buluştu

CFO’lar iklim kriziyle mücadele için buluştu

CFO’lar iklim kriziyle mücadele için buluştu Dünyanın önde gelen iş liderleri, BM Genel Kurulu ve Küresel Amaçlar Haftası kapsamında, New York Borsası’nda gerçekleşen ‘SDG Investment Forum’da (Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Yatırım Forumu) bir araya geldi.

BM Genel Kurulu ve Küresel Amaçlar Haftası, bu yıl “Güvenin Yeniden Tesisi ve Küresel Dayanışmanın Yeniden Canlandırılması: 2030 Gündemi ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine Yönelik Eyleme, Herkes için Barış, Refah, Gelişim ve Sürdürülebilirlik Doğrultusunda Hız Verilmesi” temasıyla devam ediyor.

BM Genel Kurulu ’nun yanı sıra Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) çerçevesinde düzenlenen SDG Investment Forum da New York Borsası’nda gerçekleşti. Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları için CFO Koalisyonu (The UN Global Compact CFO Coalition for the SDGs), BM Sorumlu Yatırım İlkeleri (UN PRI), BM Sürdürülebilir Kalkınma İçin Küresel Yatırımcılar (GISD) ve BM Çevre Programı Finans Girişimi (UNEP-FI) tarafından düzenlenen Forum’da şirketlerin, bankaların ve finans kuruluşlarının üst düzey yöneticileri bir araya geldi.

CFO’ların gündemi iklim kriziyle mücadelede finansman

Etkinlikte; Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na ulaşmada özel sektör yatırımlarını ve taahhütlerini hızlandırma, temel iş süreçlerinin Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı destekleyecek şekilde dönüşümünde CFO’ların rolü, Bilim Temelli Hedefler’e (SBTs) ulaşmak için yapılan yatırım planları, küresel amaçlara ulaşmak için gerekli sermaye akışının sağlanması gibi konular ele alındı.

Turkcell’den sera gazı emisyonu azaltım sözü

Sürdürülebilir finansman konusunda stratejik ortaklık yapan Bilim Temelli Hedefler Girişimi’nin de (SBTi) yer aldığı etkinlikte Turkcell, 2030 sera gazı azaltım hedeflerini açıkladı. SBTi tarafından onaylanan hedefler kapsamında Turkcell, 2030 yılına kadar 2020 baz yılına göre mutlak Kapsam 1 ve 2 emisyonlarını yüzde 50,47; mutlak Kapsam 3 emisyonlarını ise yüzde 25 azaltmayı taahhüt etti. Turkcell bu taahhütlerini en güncel metodolojilerle ve iklim değişikliğinde kritik eşik olan ‘1,5 derece’ hedefi ile uyumlu şekilde oluşturdu. Böylelikle Turkcell, hedefleri SBTi tarafından onaylanan şirketler arasında Türkiye’den tek telekomünikasyon şirketi oldu.

 İklim değişikliğine bağlı risk ve fırsatlarını ortaya koyan ilk raporunu yayınladı

Turkcell, iklimle ilgili tutarlı finansal risk beyanlarını geliştirmek için kurulan TCFD’nin (İklimle Bağlantılı Finansal Beyan Görev Gücü) tavsiyeleri doğrultusunda; iklim değişikliğine bağlı risk ve fırsatlarını ve farklı küresel ısınma senaryolarına göre karşı karşıya kalabileceği risklerin olasılıklarını analiz ederek hazırladığı ilk Turkcell TCFD Raporu’nu yayınladı. Turkcell bu çalışma ile iklim değişikliğiyle mücadeleye yönelik faaliyetlerine daha geniş bir bakış açısıyla yaklaşmayı ve şirketin iklim değişikliğinin getirdiği risklere yönelik gelişim alanlarını takip ederek daha dirençli olmayı amaçlıyor. “Temel İş Dönüşümü için Bütünsel Bir Yaklaşım Olarak CFO Prensipleri” panelinde konuşan Turkcell Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kamil Kalyon, yatırımcılara Turkcell’in sürdürülebilirlik yaklaşımını ve öncü çalışmalarını anlattı. CFO’lar BM Genel Kurulu ‘nda iklim kriziyle mücadele için buluştu.

Griselda 25 Ocak’ta tüm dünyayla aynı anda sadece Netflix’te

"CFO’lar iklim kriziyle mücadele için buluştu" haberi, 27 Eylül 2023 tarihinde yazılmıştır. 26 Eylül 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Teknoloji kategorisi altında bulunan CFO’lar iklim kriziyle mücadele için buluştu haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CFO’lar iklim kriziyle mücadele için buluştu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 07 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ecevit Bıktım Teknoloji Editörü

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:14 Döviz Kurlarındaki Güncel Durum
  2. 13:09 İliç Maden Ocağı Faciası: TBMM'de Sunum ve Sonrası Çalışmalar Masaya Yatırıldı
  3. 13:03 Türk Futbol Devlerinin Eski Sponsoru İflas Etti
  4. 13:01 "Bu bir resmi nikah töreni, duayı evinizde yapabilirsiniz" dedi! Sosyal medya yıkıldı!
  5. 12:57 İnternet siparişlerinin gözdesiydi, milyonlarca dolarlık borçla yerle bir oldu!
  6. 12:57 Kastamonu'da Sulama Kanalında Başsız Ceset Bulundu: 3 Kişi Gözaltında
  7. 12:54 Dikili'de Sahil Güvenlik Operasyonu: 22 Düzensiz Göçmen Yakalandı
  8. 12:50 Şipşak Vişne Soslu Kedi Dilli Pasta: Lezzetin Sırrı Pratik Tarif!
  9. 12:43 Kolombiya'da Petro ve EMC Arasındaki Gerginlik: Barış Sürecine Yeni Tehdit mi?
  10. 12:40 Wonka mayısta Tivibu’da!
  11. 12:37 Google fotoğraflar'a yeni özellik
  12. 12:29 Ev Yapımı Lezzetin İncisi: Pratik Fındıklı Kurabiye Tarifi!
  13. 12:26 Rambo'nun yıldızı Sylvester Stallone'un saatleri satılıyor! Cehennem Melekleri 2'de saati takmıştı!
  14. 12:25 Rio Grande do Sul'da Şiddetli Seller: Can ve Mal Kayıpları Artıyor
  15. 12:01 1 Milyon lira maaş alıyor! İsmail Küçükkaya canlı yayında gerçekleri açıkladı!
  16. 11:56 F.Bahçeli Futbolcularla İlgili Çarpıcı İddia ortaya atıldı! Fenerbahçe'de neler oluyor?
  17. 11:50 Halima Aden Rüzgarı Esti!
  18. 11:40 Cüneyd tarikattan atıldı: Özgür Demirtaş'ın 'Kızıl Goncalar' yorumu dikkat çekti
  19. 11:35 Ünlü Psikolog Esra Ezmeci Şaşkınlığını Gizleyemedi! "Eşim İlişki Sırasında Buz Koyuyor!"
  20. 11:31 CHP'den açıklama: Kişisel veriler yurt dışına aktarılıp, yurttaş güvenliği ihlal ediliyor
Teknoloji Haberleri