Davutoğlu iktidarı eleştiri bombardımanına tuttu!

Davutoğlu iktidarı eleştiri bombardımanına tuttu!

Davutoğlu iktidarı eleştiri bombardımanına t... Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Dolar, euro, altın cirit atıyor ama ortada bir babayiğit yok bunu açıklayabilsin. Bir kişi çıkıp açıklama yapmıyor. Her biri sosyal medya kahramanına dönmüş, tweet atıp duruyorlar, ancak bunu yaparlar" dedi.

 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır'da partisinin 1. Olağan Kongresi'ni gerçekleştirdi. Sözlerine, "Diyarbekir biziz, biz Diyarbekiriz! 'Parti kuramaz dediler, bu kasvetli ortamda yola çıkacak cesur insanlar bulamaz dediler. Onlar Diyarbekirlileri tanımıyorlardı. 5 il ve 100 ilçe kongremizi tamamladık. 67 il ve 300 ilçemizde teşkilatlandık' diyerek başlayan Davutoğlu gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan satırbaşları şöyle: "Kuramaz dedikleri Gelecek Partimizi kısa sürede kurduk. Ve ülkenin her bir köşesine sinen karanlığı dağıtmaya başladık. Şimdi bizden aldıkları cesaretlerle nice yeni partiler kurulmaya başlandı, kurulsun onlar da hayırlı olsun. Bizde kimseyi suçlamak yoktur.

'DEVLET KURUMLARI DEĞERSİZLEŞTİ, HUKUK, EMEK DEĞERSİZLEŞTİ'

Bu iktidarın bugünkü halini tasvir edecen en doğru kelime değersizleşmedir. Bu iktidarın elinde hukuk değersizleşti, ehliyet ve liyakat, devlet kurumları, siyasi ahlak, milletvekilleri, eğitim ve kültür, emek ve en sonunda Türk Lirası da değersizleşti. Özetle bu iktidarın elinde aslında insan değersizleşti. Hatırlarsanız bize karşı parti içi darbe yapanlar 'düşük profilli Başbakan' istediklerini söylemişlerdi. Kalite ve şahsiyet düşmanı bu yaklaşım sayesinde önce Başbakanlığın profilini düşürdüler sonra da onu yok ettiler. Benzer şekilde hukukun, liyakatın, siyasi ahlakın, devlet kurumlarının, eğitim ve kültürün de önce profilini düşürdüler sonra anlamsızlaştırdılar ve nihayet değersizleştirdiler. Türk Lirası'nın değer kaybı bu profil düşmesi mantığının doğal bir sonucudur. Şimdi topyekun bir değer seferberliği ilan etme vaktidir. Biz bütün bu alanlara değer katmaya geliyoruz. Rahatsız olanlar rahatsız olsun. Biliyorum bu aziz bölgemiz bu güzel insanlarımız çok büyük acılar yaşadı. Uzunca bir süre karanlık olaylar yaşandı. On yıllar boyunca insan onuru, insan hakları ayaklar altına alındı. Çok acılar çektiniz. Bizler de bu acıları unutmuş değiliz. Bizler bu acıları bitirmek toplumsal yaraları sarmak, her türlü ötekileştirmeyi sonlandırmak, adaleti tesis etmek için elimizden gelen çabayı göstermeye gayret ettik bundan sonra da devam edeceğiz.

'NE KAYYUM NE KCK KOMİSERİ'

Bir taraftan PKK terörü, diğer taraftan bu terörden beslenenler, sizlere, ülkemize ve milletimize huzuru, adaleti ve insan onuruna yakışır bir hayatı çok gördüler. Önce Kürt'ü bir mesele haline getirdiler sonra da Kürt meselesini çözümsüzlüğe mahkum ettiler. Bunların bildiği sizin oyunuzu almak alamıyorsa da sizlere bir kayyum gönderip arkalarını sizlere dönüp gitmek. Sandığa karşı dağıl koyanlar da size kime oy verirseniz verin atadıkları bir KCK komiseri ile kendi istediklerini yapanlar da bu milletin bu iradesini bir daha teslim alamayacaklar. Ne kayyum ne KCK komiseri, demokratik ve vatandaşlarımızın iradesine dayalı bir sistem öngörüyoruz.

'KHK DÜZENİ DE KAYYUM DÜZENİ DE BİTECEK'

Sizleri yoksulluğa mahkum ederek iktidar olanların düzenini bitireceğiz. Bunların düzeni yasaklar düzenidir. Gelecek Partisi KHK düzeninin de kayyum düzeninin de bitmesi için yola çıkmıştır. Bunların çarpık düzenine de sizlerle birlikte dur diyeceğiz. Bu koalisyon iktidarının, ülkemizin hiçbir meselesi ile ilgili artık ne ahlaki, ne vicdani ne de insani ne akli bir önerisi, siyasi önerisi, duruşu çizgisi kalmamıştır.

'TRT'YE NE ZAMAN KAYYUM ATAYACAKSINIZ?'

Bu iktdar önce kendisi gibi düşünmeyen herkesi terörle iş birliği yapıp hain ilan ediyor, sonra da Kürt seçmenini rahatlatabileceğini düşünerk Osman Öcalan'ı TRT'ye çıkarıyor, Abdullah Öcalan'dan mektup getirtiyor. Terörle iş birliği iddiasıyla belediyelere kayyum atayanlara şimdi sormak gerekmez mi; kırmızı bültenle aranan bir teröristi ekranlara çıkaran TRT'ye ne zaman kayyum atayacaksınız? Gelecek Partisi, ülkenin demokratikleşme sorunlarını çözmüş, toplumsal yaralarını sarmış, her türlü ötekileştirme ve aidiyet sorununu ortadan kaldırmak için geliyor. Bu bağlamda tüm demokratik ve kalkınmış ülkelerde olduğu gibi anadilin eğitim ve sosyal hayatta güçlendirilmesinin toplumsal kardeşliğimizi tahkim edeceğine inanıyoruz. Paramızın değerinin nerelere düştüğünü görüyorsunuz. Dolar, euro, altın başını aldı gidiyor. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı'ndan, Ekonomi Bakanı'ndan yönetimden bir açıklama duydunuz mu? Dolar, euro, altın cirit atıyor ama ortada bir babayiğit yok ki bunu açıklayabilsin. Bir kişi çıkıp yangın yerine dönen ekonomi ile ilgili açıklama yapmıyor. Kimsenin ağzını bıçak açmıyor. Her biri sosyal medya kahramanına dönmüş, tweet atıp duruyorlar, ancak bunu yaparlar. Bu iltidar mutfakta yangın olduğuna inanmıyor. Ekonomideki makro mikro dengeler alt üst olmuş baş aşağı gidiyoruz bu iktidarın derdi buzdolabı satışı. Doğru buzdolabı önemli hepimizin evinde var ama vatandaş 2020'de o buzdolabını dolduramıyor

"Davutoğlu iktidarı eleştiri bombardımanına tuttu!" haberi, 09 Ağustos 2020 tarihinde yazılmıştır. 09 Ağustos 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Davutoğlu iktidarı eleştiri bombardımanına tuttu! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Davutoğlu iktidarı eleştiri bombardımanına tuttu! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Politika Haberleri