Devlet Bahçeli: Atatürk bugün yaşasaydı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemimizin yılmaz müdafaacısı olurdu

Devlet Bahçeli: Atatürk bugün yaşasaydı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemimizin yılmaz müdafaacısı olurdu

Devlet Bahçeli: Atatürk bugün yaşasaydı Cumh... MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“1923 yılının 29 Ekiminde, bir Pazartesi günü saat 20.30’da Cumhuriyet kabul ve ilan edilmiş, sonuçta TBMM, muazzam bir heyecan dalgasıyla sallanmış, bu heyecan sokaklara taşmıştı. Dönemin mebusları, yaşasın Cumhuriyet sözüyle yeri göğü inletmişlerdi. İşgal ve ihanetlerle çembere alınmış zorlu seneler geride kalmış, millet tam bağımsızlıktan başka diğer tüm seçeneklere kapalı olduğunu ilan etmiş, geçmiş-geleceğin taze ümitleriyle kenetlenmiştir.

“Türkiye Cumhuriyeti, Osmanlı İmparatorluğu’nun ötesi, ötekisi reddiyesi, karşı cephesi değil, tamı tamamına aynı kaynaktan beslenip, birbirini tamamlayan iki Türk devletidir.

“Türkiye Cumhuriyeti ile Osmanlı arasına bariyer dikmek için fırsat kollayanlar, içimize yuvalanmış gavur tortularıdır. Biz bu tortuları birer birer söküp atacağız.

 Bu hafta sonu Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yıldönümü büyük bir coşkuyla kutlanacak. Cumhuriyet demek, cumhurun kaderine sahip çıkması demektir.

“Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle, rejimin değişitiğini iddia edenler, cehaletlerinin kurbanı değillerse, su katılmamış müfteriler koalisyonudur.

"29 Ekim 1923 tarihinde rejimin adı konulmuş, tartışmalar kapanmıştır"

“Hükümet sistemi başka, rejim başkadır. 29 Ekim 1923 tarihinde rejimin adı konulmuş ve mevzu bir daha açılmamak üzere kapanmıştır.

"Nasıl ki Cumhuriyet’ten dönüş yoksa, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nden dönüş ve sapış olmayacaktır"

“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin inşası da cumhur'un marifetiyle sağlanmıştır. Nasıl ki Cumhuriyet’ten dönüş yoksa, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nden dönüş ve sapış olmayacaktır. Millet kararını vermiştir. Milletin üstünde bir güç yoktur. Demokrasiyi ağızlarından düşürmeyen gedikli bozguncuların milletimizin tercih ve seçimine tahammülsüzlük göstermeleri, maskeli despotluktur.

"Atatürk bugün yaşasaydı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemimizin yılmaz müdafaacısı olurdu"

"CHS Cumhuriyet’in emanetlerini çok güçlü bir şekilde güncellemiş, geleceğin Türk ve Türkiye Yüzyılı’na taşıyacak stratejik ve siyasi fırsatları sunmuştur. Eğer Atatürk bugün yaşamış olsaydı devletimizin geçirdiği badireleri dikkati alarak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemimizin yılmaz ve yıkılmaz bir müdafaacısı olurdu.

"Aziz Atatürk ve arkadaşları ayağa kalkmasaydı, ezan yerine çan sesi duyulurdu. Ahmet, Mehmet, Hasan, Ayşe isimlerinin yerine John, Hans ve Elizabeth isimleri bu coğrafyaya pranga vururdu. Nice yüzyıllara tam bağımsız şekilde ulaşmak niyazımızdır.

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere şehitlerimize, milli mücadelenin tüm neferlerine Allah’tan rahmetler diliyorum. Huzurlu millet, güçlü devlet mutlaka cumhurla gerçekleşecek, Türkiye Cumhuriyeti ilalebet yaşatılacaktır.

"Devlet Bahçeli: Atatürk bugün yaşasaydı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemimizin yılmaz müdafaacısı o." haberi, 24 Ekim 2023 tarihinde yazılmıştır. 24 Ekim 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Devlet Bahçeli: Atatürk bugün yaşasaydı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemimizin yılmaz müdafaacısı o.. haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Devlet Bahçeli: Atatürk bugün yaşasaydı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemimizin yılmaz müdafaacısı o.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 21 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

SON HABERLER
  1. 08:33 Dizi oyuncuları birbirine girdi: 'Cannes'da çıplaklık' tartışması
  2. 08:30 Ece Erken, arkadaşı ve eski eşinin fotoğrafını görünce sert konuştu: Alıştım şerefsizlere
  3. 08:26 ABD’li rapçi canlı yayında yanlışlıkla kendisini vurdu
  4. 08:22 Kişi başı borç 77 bin TL: 40.3 milyon vatandaşın 3,1 trilyon borcu var
  5. 08:18 Tasarruf tedbirlerine uymadı: Bakanlık için 15 katlı bina kiralandı, içi tamamen yenilendi
  6. 08:15 Muharrem İnce'den Erdoğan'ın 'milli yas' ilanına tepki
  7. 08:09 Çetin Doğan: Üstüme vazife olmayan konuda talimat verdiğimi gösterin kendimi yakarım
  8. 08:06 İsmail Saymaz: Kılıçdaroğlu’nun eski danışmanı, gizli tanığı niçin kaçırdı?
  9. 08:02 Kuvvetli sağanak geliyor: Meteoroloji’den 5 kent için sarı kodlu uyarı
  10. 03:45 Ölmek bile parayla: Boş mezar ücretleri dudak uçuklattı!
  11. 03:41 Sahte kahveyi anlamanın bir yöntemi buymuş: Dolandırıcılar buraya da sızdı!
  12. 03:38 Google ve Harvard Üniversitesi insan beyninin iç yapısını haritalandırdı
  13. 03:36 İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopterini AKINCI İHA buldu: İşte özellikleri!
  14. 03:34 Güneş patlaması 2025 yılında Dünya'yı vurabilir!
  15. 03:32 SİHA nedir ve nerelerde kullanılır?
  16. 03:30 iPhone telefonlarda renkler değişiyor!
  17. 03:28 Naci Görür'den deprem uyarısı geldi: Afet boyunda zarar verebilir!
  18. 03:24 Kirada yüzde 25 sınırı kalkıyor yeni uygulama bakın nasıl oluyor?
  19. 03:22 Kalp böbrek ve gut hastalarına uzmanlardan beslenme tavsiyeleri
  20. 03:20 Hayalet hastalık ‘lyme’ın 300 hastalığa benzer belirtileri var!
Politika Haberleri