Dolar rekora koşuyor! Artışlar Selçuk Geçer’i de korkuttu! Rakamlar tarihe altın harflerle kazınacak

Dolar rekora koşuyor! Artışlar Selçuk Geçer’i de korkuttu! Rakamlar tarihe altın harflerle kazınacak

Dolar rekora koşuyor! Artışlar Selçuk Geçer’... Dolar kurlarındaki hareketlilik devam ederken bu rakamlar meşhur ekonomisti bile tedirgin etti. 19 TL seviyesine yükselen dolar fiyatlarının yılsonuna kadar üstün dereceli seviyeye ulaşacağı söylendi. İşte dolar fiyatlarındaki son gelişmeler…

Kurlardaki dengesizlik devam ederken uzman adlardan gelen açıklamalarda yatırımcıları korkutuyor.14 Mayıs 2023 seçimlerine işaret eden meşhur ekonomist Selçuk Geçer, seçim öncesinde köktencilik bir artış olacağının altını çizdi. Sürpriz bir artış olabilir ifadelerini kullanan Geçer, ruhsal sınır olarak kabul edilen 19 bandının üstünde görülen dolar tutarları için "uçurumun kıyısında" uyarısında bulunmuş oldu. 21-22 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek olan FED toplantısı için sayılı saatler kala piyasa beklentilerinde de 25 ila 50 baz puanlık bir faiz artışının olabileceğini düşünülüyor. Powell'ın açıklamaları ile beraber bankaların zor durumda kalabileceği ifade edilirken faiz artışı beklentilerinin de düşmüş olduğu aktarıldı. Bazı finans müesseselerinde ise faiz artırımı yapılmayacağı düşünülüyor. Herkesin merakla araştırmış olduğu dolar tutarları ile alakalı açıklamalar ise meşhur ekonomist Selçuk Geçer'den geldi. İşte dolar fiyatlarındaki son gelişmeler…

DOLAR FİYATLARI REKORA KOŞUYOR

ABD Merkez Bankası Başkanı Powell tarafınca meydana getirilen açıklamalar yakından takip ediliyor. Gözler 21-22 Mart tarihlerine çevrilirken FED toplantısının peşinden 25 baz puanlık faiz artırımının açıklanması umut ediliyor. Alınan kararların ABD için uzun süreli sıkıp para politikalarına uygun olarak alınacağı ifade edilirken dolar kurunda kuvvetli bir ileti olarak yorumlanabileceğinin altı çizildi.

Türkiye'nin ekonomik durumunun düzgüsel şartlarda dolar kurunun yükselmesine neden olduğu ifade edilirken son 7 ay içinde yalnızca küçük artışların yaşandığı dikkatlerden kaçmadı. Ekonomik değişikliğin yapılmadığı dile getirilirken yalnızca geçici olarak görülen bir durum olduğu vurgulandı. 14 Mayıs seçimlerine kadar dolar kurlarında herhangi bir artış olmayacağı dile getirilirken seçimlerden sonrasında köktencilik bir dolar artışı yaşanmasının sürpriz olacağı söylendi.

SEÇİMLERDEN SONRA İŞLER DEĞİŞECEK


14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak seçimlerin peşinden Türkiye'de köktencilik bir dolar artışının sürpriz olacağını ifade eden Selçuk Geçer, 21-22 Mart'ta yapılacak ve FED toplantısı için 25 ile 50 baz puanlık bir artış yapılabileceğinin altını çizdi. Geçer, FED başkanına 22 mart gecesinde açıklayacağı 25 baz puanlık faiz artışının yukarı yönlü bir hareket sağlayacağını belirtti. Türkiye'de 7 aydır Yükseliş göstermeyen dolar kurunun yatıştırılmasının yapısal ekonomik değişikliğe neden olacağını belirten uzman isim, seçimlerin peşinden yukarı yönlü bir kırılma yaşanacağının altını çizdi.


Geçer, AK Parti'nin seçimi esi kazanmasıyla "Faiz Sebep Enflasyon Sonuçtur" yaklaşımının terk edilmemesi durumunda Haziran sonrasında dolar fiyatlarının ilkin 26 TL, Aralık sonunda ise 40 TL seviyelerine ulaşabileceğini söylemiş oldu. Açıklamalarının bir yatırım tavsiyesi olmadığını dile getiren Selçuk Geçer, piyasalarda görülebilecek durumları aktardığını söylemiş oldu.

ANKET SONUÇLARI BELLİ OLDU


Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcıları Anketi'ne nazaran Türkiye'deki Gayri Safi Yurtiçi Hasıla beklentisinin düşmüş olduğu ifade edilirken %3,5 olarak kayıtlara geçmiş olduğu vurgulandı. Gelecek yıl kim gelişme beklentisinin ise %4.4 de düşmüş olduğu belirtilirken TCMB'nin siyaset faiz beklentisi ile cari ay ve 3 ay sonrası için %8,50 12 ay sonrası içinde %12,83 rakamlarını belirlediği açıklandı.


Anket neticeleri kapsamında dolar kurunun yılsonunda 22,91 TL 12 ay sonrasında ise 23,52 TL'ye yükselebileceği açıklandı. Selçuk Geçer, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafınca açıklanan yılsonu verilerine kaygı oluşturduğunu ifade ederken “İNŞALLAH ORADA KALIR" açıklamalarında bulunmuş oldu.

"Dolar rekora koşuyor! Artışlar Selçuk Geçer’i de korkuttu! Rakamlar tarihe altın harflerle kazınac." haberi, 21 Mart 2023 tarihinde yazılmıştır. 21 Mart 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Dolar rekora koşuyor! Artışlar Selçuk Geçer’i de korkuttu! Rakamlar tarihe altın harflerle kazınacak haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Dolar rekora koşuyor! Artışlar Selçuk Geçer’i de korkuttu! Rakamlar tarihe altın harflerle kazınacak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 08 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:43 İş Bankası Genel Müdürü Aran'dan uyarı geldi: Kredi ve kart ödemelerinde problem!
  2. 20:42 Edirne'de 112'ye Gelen Çağrıların %58'i Gereksiz: Asılsız İhbarlar Acil Durumları Tehlikeye Atıyor
  3. 20:38 Mayıs 2024 Audi fiyat listesi yayınlandı ve 1,9 milyon liraya sıfır Audi alma fırsatı sunuyor!
  4. 20:38 Adalet Bakanı Tunç: “Şu anda cezaevlerinde 65 bin 986 öğrenci var"
  5. 20:37 Hamas'tan İsrail'e Çağrı: Refah Operasyonu Ateşkesi Tehdit Ediyor
  6. 20:37 İsrail'in Gazze ve Refah'a saldırıları devam ediyor: Çok sayıda ölü ve yaralı var
  7. 20:34 AB çalışanları İsrail’in Gazze’ye olan saldırılarını protesto etti
  8. 20:33 İstanbul'da Sokak Köpeğine Otomobil Çarptı, Sürücü Olay Yerinden Kaçtı
  9. 20:31 Fenerbahçe'de sevindiren haber: Oosterwolde, antrenmanlara başladı
  10. 20:28 Türkiye, Gazze'ye 52 bin ton yardım gönderdi: Yardım listesinde birinci sırada
  11. 20:27 Çin'in Chang'e-6 Misyonu: Ay'ın Karanlık Yüzüne İniş Yaptı!
  12. 20:23 Altay, profesyonel futbol şubesini şirketleştirme kararı aldı
  13. 20:18 CHP'li Karaoba sert konuştu: Uşak Belediyesi'nin borcunu halka açıkladı
  14. 20:15 Dev kripto borsası iflas etti! 11 milyar dolarlık borcu kapatmak için o strateji kullanılacak
  15. 20:11 Paketi dikkatlice kontrol edin: Böyleyse sallama çayı sakın içmeyin!
  16. 20:09 Mantı yapmanın en kolay hali! Eliniz hamura değmeyecek, lezzeti tabak tabak yedirecek!
  17. 20:08 Afyon'un meşhur bükme tarifi meşhur börekçilere bile kaşık attırır!
  18. 20:07 Dondurmanın yanına helva kadar yakışıyor: İşte höşmerim tatlısı tarifi
  19. 19:58 Telefon fiyatlarını etkileyecek geniş kapsamlı bir adım atıldı! Teknoloji dünyası sarsılacak
  20. 19:58 Özel'den çağrı: Atanamayan öğretmenler için 18 Mayıs günü Saraçhane'ye!
Ekonomi Haberleri