''Evet’ kampanyası yürüten belediye ''Hayır’ diyenlerden vergi alacak mı?

''Evet’ kampanyası yürüten belediye ''Hayır’ diyenlerden vergi alacak mı?

''Evet’ kampanyası yürüten belediye ''Hayır’... AKP'li Ümraniye Belediyesi referandum da ''Evet’ çıkması amacıyla akıllı telefonda ve sosyal medyada oynanabilen bir bilgisayar oyunu hazırlamış, bu oyun, belediyenin sosyal medya hesabından “Referandum yaklaşırken, siz seçmenlerimiz...

AKP'li Ümraniye Belediyesi referandum da ''Evet’ çıkması amacıyla akıllı telefonda ve sosyal medyada oynanabilen bir bilgisayar oyunu hazırlamış, bu oyun, belediyenin sosyal medya hesabından “Referandum yaklaşırken, siz seçmenlerimiz için hazırladığımız seçim oyunu “Eveet'' ile seçim heyecanına şimdiden başla'' şeklinde tanıtılmıştı. Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can da, hazırladıkları “Eveet'' oyunu üzerine TRT Haber ve 24 TV kanallarına röportaj vererek reklam kampanyasını savunmuştu.

İleri’den Meryem Yıldırım’ı haberine göre Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca, söz konusu seçim oyununu, İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’ya sordu.

Yurttaşlardan alınan vergilerden aktarılan kaynakları kullanan belediyenin, yurttaşların parasıyla hem sosyal medyada hem de akıllı telefon uygulamalarında “evet'' kampanyası için para harcamasına tepki gösteren HDP’li Uca, kamu kaynaklarının bu tür taraf reklamlara harcanmasının, yaşanacak hukuksuzluklar konusunda endişe uyandırdığını ifade etti.

Uca, Bakan Soylu’ya yanıtlaması istemiyle şu soruları sordu:

'HAYIR DİYENLERDEN VERGİ ALMAYA DEVAM EDECEK MİSİNİZ?'

“1. Siyasi tercih fark etmeksizin İstanbul’un Ümraniye ilçesinde ikamet eden bütün yurttaşlardan vergi alan ve bu yurttaşlara hizmet vermesi gereken Ümraniye Belediyesi’nin Başkanlık sistemi-anayasa değişikliği teklifinin referandumda evet çıkması için akıllı telefon ve sosyal medyada oynanan bir bilgisayar oyunu hazırlayarak reklam kampanyası yürüttüğü bilginiz dahilinde midir?

2. Belediyesinin Başkanlık sistemi-anayasa değişikliği referandumunda evet çıkması için reklam kampanyasının Ümraniye Belediyesi tarafından yürütülmesi kararı kim tarafından alınmıştır?

3. Başkanlık sistemi-anayasa değişikliği referandumunda evet çıkması için Bakanlığınızın belediyelere reklam kampanyaları yürütmeleri yönünde verdiği herhangi bir talimat var mıdır?

4. Söz konusu kampanyanın yürütülmesi için Ümraniye Belediye meclis üyeleri ile vergi ödeyen yurttaşlardan onay alınmış mıdır?

5. Ümraniye Belediyesi’nin yürüttüğü söz konusu reklam kampanyası hangi bütçeden karşılanmaktadır?

6. Söz konusu kampanya Ümraniye Belediyesi’nin bütçesi ile yürütülüyorsa, referandumda hayır oyu kullanacak yurttaşlardan alınan vergilerle evet kampanyası yürütülerek kamu kaynaklarının yalnızca bir siyasi partinin reklamı için harcanmasının yasal gerekçesi nedir?

7. Referandumdan yurttaşların evet demesi için reklam kampanyası yürüten Ümraniye Belediyesi, referandumda hayır diyecek yurttaşlardan vergi almaya devam edecek midir? Yoksa “hayır diyen yurttaşlardan artık vergi almayacağız''  mı diyecektir?

8. Benzer şekilde evet diyecek yurttaşlar da, örneğin çöp vergilerinin böyle reklam kampanyaları için harcanmasına onay vermiş midir?

9. Siyasi tercih farketmeksizin Ümraniye’de ikamet eden bütün yurttaşlardan aldığı vergi ile hukuksuz bir şekilde reklam kampanyası yürüten Ümraniye Belediyesi’nin bu uygulaması için herhangi bir soruşturma açacak mısınız?''

"''Evet’ kampanyası yürüten belediye ''Hayır’ diyenlerden vergi alacak mı?" haberi, 09 Şubat 2017 tarihinde yazılmıştır. 09 Şubat 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan ''Evet’ kampanyası yürüten belediye ''Hayır’ diyenlerden vergi alacak mı? haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ''Evet’ kampanyası yürüten belediye ''Hayır’ diyenlerden vergi alacak mı? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:55 Somali’deki Petrol Potansiyeli: Türkiye’nin Yeni Hamlesi!
  2. 21:52 Marmara Denizi'nde Müsilaj Alarmı: 2021'deki Kriz Yeniden mi Geliyor?
  3. 21:45 Avrupa mı, Rusya mı? Gürcistan’da Kritik Seçim Zamanı!
  4. 21:42 TOFAŞ’tan Stellantis Devri Hakkında Açıklama: Süreç Hala Devam Ediyor!
  5. 21:37 SAMULAŞ Çalışanlarına Büyükşehir'den Müjde: Maaşlar 45.498 TL’ye Çıkıyor
  6. 21:35 Fenerbahçe taraftarından Ergin Ataman'a sert protesto! Tüm salon yankılandı!
  7. 21:31 İsrail'den Gazze'de Yardım Bekleyenlere Saldırı: Şati Kampı'nda 12 Sivil Hayatını Kaybetti!
  8. 21:23 Bahçeli’nin Öcalan Açıklamasından Önce 103 Kanun Teklifi mi Verildi?
  9. 21:21 Mehmet Şimşek'ten Borsa İstanbul açıklaması: "Değerlendiriyoruz"
  10. 21:21 ABD’li perakende devi Walmart, Türkiye’ye adım atıyor: İstanbul’u yönetim merkezi olacak
  11. 21:17 Milli Eğitim Bakanı duyurdu! Sözleşmeli öğretmenlik mülakat neticeleri bu akşam açıklanacak
  12. 21:13 SGK’nın geri ödeme listesine 61 ilaç daha eklenmiş oldu
  13. 21:10 Seçime günler kala son anket sonuçları açıklandı: Trump mı yoksa Harris mi önde?
  14. 21:10 Bakan Yerlikaya'dan duyuru! Gri kategorideki terörist etkisiz hale getirildi!
  15. 21:01 A Milli Kadın Futbol Takımı, Ukrayna ile 1-1 Berabere Kaldı!
  16. 20:57 Cengiz Çandar’dan Edirne Cezaevi’nde Demirtaş ve Mızraklı’ya Ziyaret!
  17. 20:52 Başkan Özbek’ten Ameliyat Olan Okan Buruk’a Ziyaret!
  18. 20:51 Cübbeli Ahmet'e Saldıran Şahıs Serbest! Telefonunda IŞİD Görselleri Çıktı!
  19. 20:49 PKK’ya Ağır Darbe: Gri Kategorideki Özcan Günay Etkisiz Hale Getirildi
  20. 20:44 Erdoğan’ın katıldığı fuarda İsrail protestosu: İslamcı yazar yaka paça gözaltına alındı!
Politika Haberleri