Fahrettin Koca'dan flaş 'kongre' açıklaması: Herkes üzerine düşeni yapmalı

Fahrettin Koca'dan flaş 'kongre' açıklaması:... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca AK Parti kongrelerindeki görüntülerle ilgili eleştirilere yanıt verdi.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, 'lebalep' tanımlaması ve dip dibe görüntülerle kamuoyunda tepki çeken AK Parti kongrelerine ilişkin konuştu. Son bir haftadır, gerek son dakika haberlerde, gerek sosyal medyada, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın lebaleb yapılan kongrelerle ilgili açıklaması bekleniyordu.

Sağlıtk Bakanı Dr. Fahrettin Koca, nihayet bugün tıklım tıklım olan AK Parti ve MHP kongreleri konusunda açıklama yaptı.

fahrettin-koca-ak-parti-kongre-aciklama-2021.jpg

Koca, özellikle muhalefet kanadının eleştirdiği kalabalık AK Parti kongreleriyle ilgili de konuştu. "Bu konuyu gündemde tutmanın kimseye faydasının olmadığı kanaatindeyim" diyen Koca, şöyle devam etti: "Bugüne kadar bilgilendirmelerimiz, Bilim Kurulu üyelerimiz dahil olmak üzere, kapalı ortamlarda bulaştığını biliyoruz, kalabalık ortamlarda virüsü bulaştırabiliyoruz, yakın temasta virüsün bulaştığını biliyoruz, bu bilgilendirmede bir değişiklik söz konusu değil. Dolayısıyla herkesin bu mücadelede üzerine düşen sorumluluğun gereğini yapması gerektiği kanaatindeyim. Buradan bir ayrıcalık hikayesini çıkarmanın doğru olmadığı kanaatindeyim."

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'nın AK Parti kongresi için yaptığı açıklamanın videosu

 

Mutasyon oranı yüzde 75
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yine son dakika haberlerinde geçen ve merak edilen mutasyonlu virüs, mutasyonlu virüse karşı aşıların etkisi, Türkiye'deki mutasyon haritası konusunda da açıklama yaptı. Ramazanda tam kapanma olacak mı konusunun tartışıldığı bugünlerde Koca önemli açıklamalar yaptı.

fahrettin-koca-bilim-kurulu-tam-kapanma-olacak-mi-2021.jpg

Koca, mutasyonlu virüs oranının Türkiye'de % 75'e ulaştığını ifade ederek, "Şu an mutasyonun Türkiye’deki oranı yüzde 75'lere ulaştı. Kimi illerimizde yüzde 55 oranında ama yüzde 95 olan illerimiz de var. Türkiye’nin bütün illerinde mutasyon var. Ortalama yüzde 75. Ağırlıklı İngiliz mutantı söz konusu ve var olan virüsün yerine artık İngiliz mutantı almaya başladı, bu varyantın en önemli özelliği bulaştırıcılığının çok yüksek olması" ifadelerini kullandı.

Teravih namazları serbest

Bir diğer merak edilen konu ise, Ramazan ayında teravih namazı, sahur saati, iftar saatinde yasak var mı? Bilim Kurulu ile görüşmesindeki notlarını paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, teravih namazı sırasında yasak olmayacağını söyledi.
Ramazanda kafe, bar, meyhane, lokanta gibi işletmeler kapalı olacak. Koca, ramazan ayına ilişkin ibadetle ilgili soruları da yanıtladı. Koca teravih namazlarının yasaklanmayacağını ifade etti.

Ramazanda tam kapanma olacak mı? Ramazan yasakları neler?
Türkiye risk haritası. 58 il kızardı... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama

Ramazanda sokağa çıkma yasağı ve tam kapanma konusunda Pazartesi günü yapılan Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklama ile yanıt buldu. Tüm Türkiye'nin takip ettiği son dakika olarak duyurulan Kabine Toplantısı'nda koronavirüs mücadelesinde yeni döneme geçilmesi kararlaştırıldı. Artan vaka sayısı, Türkiye risk haritası, kırmızı, sarı ve mavi olan tüm iller, yükselen vefat sayısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ramazan ayında kafe ve restoranların paket servise geçeceğini bildirdi.
Yine ramazan boyunca bazı yasaklar olacak. Ramazan ayı yasakları içinde, toplu iftar ve sahur gerçekleştirilmeyecek. İşte, milyonların merak ettiği ramazanda yasak var mı ve tam kapanma olacak mı? sorusunun yanıtına yönelik ayrıntılı bilgiler.

Ramazanda yasak var mı sorusu Kabine Toplantısı sonrasında pek çok kişinin gündemini meşgul etmeye başladı. Ramazanda yasak var mı sorusuna alacağı cevaba göre hareket edecek olan vatandaşlar, internet üzerinden detayları araştırmaya başladı. Peki, ramazanda yasak var mı ve kapanma gerçekleşecek mi? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler

Ramazanda kapanma olup olmayacağı, dünkü Kabine Toplantısı sonrasında akıllardaki soru oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamaların ardından genel çerçevesi belirlenen kapanma için açıklamalar şu şekilde;

Çok yüksek riskli grubu temsil eden kırmızı kategorideki iller nüfusumuzun % 80'ini temsil eden 58 şehre ulaşmıştır. Türkiye'nin tamamında sokağa çıkma sınırlaması akşam 21:00 ve 05 olarak her gün devam edecektir. Kırmızı kategorideki illerde, pazar günü uygulanan kısıtlama artık cumartesi ve pazar olarak sürecektir. Lokanta ve kafe gibi işletmeler renk ayrımı olmaksızın %50 kapasite şekilde çalışabilecektir. Kapanma saati sonrası ve sokak kısıtlaması günlerindeki paket servisi devam edecektir.

Kafe ve lokantalara bazı katkılar sağlayacağız. Nisan ve Mayıs aylarınca normalleşme ve izin kapsamın sigorta desteğinden yararlanamayan lokanta ve kafe çalışanlarının primleri desteklenecek nakdi yardım yapılacaktır.

"Fahrettin Koca'dan flaş 'kongre' açıklaması: Herkes üzerine düşeni yapmalı" haberi, 30 Mart 2021 tarihinde yazılmıştır. 30 Mart 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan Fahrettin Koca'dan flaş 'kongre' açıklaması: Herkes üzerine düşeni yapmalı haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Fahrettin Koca'dan flaş 'kongre' açıklaması: Herkes üzerine düşeni yapmalı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:24 Yeni anayasa için havuz kurulacak: Süreci Numan Kurtulmuş yönetecek
  2. 09:16 Pazarcık'ın yeni belediye başkanı anlattı: Son mesai saatinde 4.5 milyonluk fatura kesildi
  3. 09:13 Fatih Terim isyan etti: Böyle bir hakem masraf edip Fransa'dan mı getirilir
  4. 09:06 İstanbul boğazındaki ünlü mekanda tecavüz skandalı
  5. 09:00 Çorlu tren kazası davası bugün
  6. 08:50 AK Parti’den Bursa’da dev enkaz: Borç 20 milyar TL
  7. 08:45 Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda seferler üç gün sonra normale döndü
  8. 08:40 Hyundai IONIQ 5, Türkiye'ye özel donanımıyla satışa sunuldu
  9. 08:35 Kiracısı Demet Akalın'ı çıldırttı: O evi almak için milletin ağız kokusunu çektim
  10. 08:31 Gönül Dağı dizisinin ekibinde yaşanan taciz davası sonuçlandı
  11. 08:27 CHP kurmayları anlattı: Yargı krizi konuşulacak
  12. 08:24 ABD'ye kaçan yazar Eylem Tok ve oğlu hakkında son durum: Oğuz Murat Aci'nin avukatından açıklama
  13. 08:20 İsmailağa'da liderlik kavgası kızıştı: Cübbeli Ahmet'ten tehdit açıklaması
  14. 08:16 Diyanet Tasarruf Genelgesi’ni deldi: Audi A6 tahsis edildi
  15. 08:11 Aytunç Erkin yazdı: Ziyaret iptal olabilir 2 gün içinde netleşecek
  16. 08:08 Fehmi Koru: Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler
  17. 08:04 Meteoroloji'den sağanak alarmı: Meteoroloji'den 44 il için sarı kodlu uyarı
  18. 05:03 25 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları
  19. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  20. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
Sağlık Haberleri