Fenerbahçe 114 yaşında | Başkan Ali Koç: Sonsuza kadar Ata'nın izinde olacak Fenerbahçe; sen çok yaşa

Fenerbahçe 114 yaşında | Başkan Ali Koç: Son... Ali Koç: "Önemli olan Atamız'ın hangi takımı tuttuğu değil, hangi takımın onun yolundan yürüdüğüdür"

Fenerbahçe kulübün 114. kuruluş yıl dönümü için düzenlenen törende konuşan Başkan Ali Koç "Önemli olan Atamız'ın hangi takımı tuttuğu değil, hangi takımın onun yolundan yürüdüğüdür. Sonsuza kadar Ata'nın izinde olacak Fenerbahçe; sen çok yaşa" diye konuştu. Başkan Koç'un bu sözleri ayakta alkışlandı

Fenerbahçe'nin kuruluşunun 114. Yıl dönümü Fenerbahçe Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'nde düzenlenen törenle kutlandı. Türkiye'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 1918 yılının 3 Mayıs'ında Fenerbahçe'ye yaptığı ziyarete atfen 3 Mayıs'ı kuruluş günü kabul eden sarı-lacivertlilerin düzenlediği törende Başkan Ali Koç ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Kongre Üyeleri, amatör şubelerin yöneticileri, sporcular ve kulüp çalışanları yer aldı.

Törende Başkan Ali Koç şu açıklamalarda bulundu;

"Bu günü tarif etmek zor"

sy0rb1wz-y08d8b-t.jpg

"Kıymetli Fenerbahçeliler, Yönetim Kurulu üyelerimiz, Değerli Kongre üyelerimiz, faaliyet gösterdiğimiz tüm branşları burada temsil eden sevgili genç sporcularımız, kulübümüzün emektarları, sevgili çalışma arkadaşlarım. Bu önemli günde hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Turhan beye, Selman beye konuşmaları için, Ebru hanıma da okuduğu şiiri için çok teşekkür ederim. Fenerbahçemizi tarihi bir günde başta Atamız olmak üzere bu önemli günde 3 Mayıs'ı anıyoruz. Kelimelerle tarifi zor bir duygu, kelimelerle tarifi zor bir günü, olayları anlatmaya çalışıyoruz.

"Pek çok badire atlattık"

Fenerbahçemiz, kurulduğu günden bu yana ait olduğu toplumla beraber büyümüş ve pek çok badireler atlatmıştır. Gerektiğinde bağımsızlık uğruna isyan etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması ile beraber, bu ülkenin kurucu değerlerini, kendine her daim ilke edinmiştir. Tarihi boyunca bayrağımızı dünyada gururla temsil eden sporcular yetiştirmiş, sarı lacivert sevdamızın 114. yaşını kutlamak, kutlarken de Fenerbahçe değerlerini nesilden nesile aktarılan bu büyük kültürü tekrar ve tekrar özümsemek için hep bir aradayız.

"Her zaman söylerim, onun yolunda gitmek önemli"

Her zaman söylerim, Atamızın hangi takımı tuttuğu değil, hangi takımın onun yolunda yürüdüğü önemli olandır. Buna mukabil Atamızın, Kulübümüze olsan sevgisi, yakınlığı, ilgisi ve sıcak bağı pek çok anıda, bilgide, belgede mevcuttur. Evet, 1934 yılında büstü stadımıza kondu. O dönemin sporcuları, Fenerbahçeli çocuklar, yüzlerini Gazimizin büstüne dönerek, demin içilen andı söylediler. Bir kez daha söylemek istiyorum, bir kez daha paylaşmak istiyorum: Büyük Atatürk, senin açtığın yolda, senin göstereceğin hedefe yürüyeceğimize, bizlere emanet ettiğin Cumhuriyeti koruyacağımıza, Türk ruhu, Türk asaleti, Türk sporculuğu ve mertliği ile senin peşinden geleceğimize, gözlerimizi senden ayırmayacağımıza ant içeriz.

"Amacımız Fenerbahçeli çocuklar yetiştirmek"

Bizden önceki nesillerde de olduğu gibi, bizlerin de görevi; bu değerleri gelecek nesillere aktarmak, bu kültürü korumak, yaşatmak, büyütmek ve Atamızın yolundan giden Fenerbahçeli çocuklar yetiştirmektir. İnşallah en kısa zamanda normalleşiriz. Ve inşallah bu salgın süreci sonrası yani bir sonraki kuruluş yıl dönümümüzü hep beraber, coşkuyla bir arada kutlayabiliriz.

"Sözlerimi 'çok yaşa' ile sonlandırıyorum"

Sonsuza dek Atasının izinde olacak Fenerbahçe sen çok yaşa diyerek sözlerimi sonlandırıyorum. Tüm camiamızı sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Önümüzdeki bayramınızı da kutluyorum. Sağ olun, var olun."

"Fenerbahçe 114 yaşında | Başkan Ali Koç: Sonsuza kadar Ata'nın izinde olacak Fenerbahçe; sen çok y." haberi, 03 Mayıs 2021 tarihinde yazılmıştır. 03 Mayıs 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Fenerbahçe 114 yaşında | Başkan Ali Koç: Sonsuza kadar Ata'nın izinde olacak Fenerbahçe; sen çok y.. haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Fenerbahçe 114 yaşında | Başkan Ali Koç: Sonsuza kadar Ata'nın izinde olacak Fenerbahçe; sen çok y.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:25 Malatya'da Uyuşturucu Operasyonu: 8 Şüpheli Yakalandı, Büyük Miktarlarda Uyuşturucu Ele Geçirildi
  2. 14:22 Trabzonspor, Yıldız Transfer İçin Hazırlıklara Başladı: Olympiakos'un Fortounis'i Radarında!
  3. 14:17 İzmir'de Şiddetli Yağışın Ardından Foça Açıklarında Hortum Oluştu
  4. 14:05 New York'ta Farelerle Bulaşan Hastalık Vakalarında Artış: Sağlık Yetkilileri Tedbir Alıyor
  5. 14:03 Grammy Ödüllü American Idol Şarkıcısı Mandisa Lynn Hundley 47 Yaşında Hayatını Kaybetti
  6. 14:01 Can Uzun'un Duygusal Anları: Penaltı Kaçırışı ve Gözyaşlarıyla Dolu Maç
  7. 14:00 İzel-Çelik-Ercan grubu birleşmişti! O grup yeniden dağıldı!
  8. 13:57 Libya'dan ABD'nin Filistin BM Üyeliğini Veto Etmesine Tepki:İnsani Değerler ve Hukuka Saygı Çağrısı
  9. 13:53 Xiaomi, İlk Elektrikli Otomobilini Piyasaya Sürdü
  10. 13:53 Ev Yapımı Peynirli Börek Tarifi: Sofralarınıza Lezzet Katın!
  11. 13:47 Balıkesir'de Dereye Düşen Adamın Cansız Bedenine Ulaşıldı
  12. 13:47 20 Nisan 2024 akaryakıt fiyatları
  13. 13:45 Beşiktaş'ta bir futbolcuyla yollar kesin olarak ayrıldı!
  14. 13:42 "Türk Fizikçi Furkan Öztürk, Harvard'dan Prestijli Ödül Aldı"
  15. 13:40 Yağışlı Hava Etkili: MGM'nin Hava Durumu Tahmini
  16. 13:39 "Çukurova'da Muhtar Adayı Yolda Darp Edildi, Şüpheliler Serbest Bırakıldı"
  17. 13:36 "Kırklareli'nde Tarihi Binada Çıkan Yangın Paniğe Neden Oldu"
  18. 13:34 İslam Memiş: İran-İsrail Gerginliği Piyasalara Yansıyor
  19. 13:31 Tüketiciyi Koruma Adına Sert Müdahale: Reklam Kurulu Yanıltıcı Reklamlara Büyük Cezalar Kesti!
  20. 13:27 Fed Raporu: Enflasyon ve Jeopolitik Riskler Ekonomiyi Etkileyebilir
Spor Haberleri