Görevdeki jandarma’yı ikna edip cihatçı örgüte katmış

Görevdeki jandarma’yı ikna edip cihatçı örgüte katmış

Görevdeki jandarma’yı ikna edip cihatçı örgü... Türkiye’nin de ‘terör örgütü’ olarak kabul ettiği Heyet Tahrir Şam (HTŞ) bünyesinde savaşan Yavuz Selim Binici’nin, Hatay’da yargılandığı davada çarpıcı bir bilgi yer aldı.

Dosyada şahit olarak dinlenen anne F. Buğday, “Binici, Uzman Jandarma olarak görev yapan oğlumu ikna ederek Suriye’ye götürdü. Oğlumdan haber alamıyoruz” dedi. Binici ise “Bu kişi Instagram’dan ulaştı bağış yaptı” diye konuştu.

Suriye’de İdlib kentini kontrol eden HTŞ bünyesinde 2,5 yıl etkinlik gösteren Yavuz Selim Binici’nin (31) Hatay Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı dava dikkat çeken detaylar içeriyor. Eylül 2018’de, ikna ettiği 2 kişiyle birlikte Suriye’ye geçen Binici, 25 Ocak 2021’de Hatay’da tutuklandı. Binici hakkında hazırlanan iddianamede ise bu kişi ‘silahlı terör örgütü üyesi’ olmakla suçlandı.

ANNE, OĞLUNU TAKİBE ALDI

Tutuklu yargılanan Binici’nin dosyasında çok sayıda kişi de şahit olarak dinlendi. Bu kişilerden biri F. Buğday oldu. Anne Buğday ifadesinde “Ben Yunus Emre Buğday'ın annesiyim. Oğlum uzman jandarma olarak görev yapıyordu. Kahramanmaraş'ta bulunduğu sırada telefonunu inceledim. Dar'ul Erkam Fisebilillah adlı sayfayı takip etmeye başladığına tanık oldum. Oğlum 0553 085 XX XX ve 0554 133 XX XX numaralı hatlarla sık görüşmeye başlamıştı” diye konuştu.

778096-3-t.jpg

‘JANDARMAYI BIRAK GEL BİZE KATIL’

Anne Buğday ilgili sayfa üstünden ‘Dilek’ adlı bir kadınla temasa geçtiğini belirterek “Oğlumun telefonunu eşimle incelediğimde WhatAspp üstünden ‘Jandarmalığı bırak gel bizlere katıl’ diye bir ses kaydı duydum. Sanığın, oğlumun Suriye'ye gitmesinde oranı olduğunu düşünüyorum. Üç ay öncesine kadar oğlumla konuşuyordum. Gelip teslim olacaktı. Ancak artık biz de bağlantı kuramıyoruz. Oğlumun eşinden, Heyet Tahrir Şam denen örgüt tarafınca oğlumun tutulduğunu öğrendim” dedi.

BABA: OĞLUM BİZE KÂFİR DİYOR!

Binici ise, Yunus Emre Buğday’ın Instagram üstünden kendilerine ulaşarak bağış yaptığını ifade etti. Binici savunmasında “Suriye gündemi ile ilgili sorular sordu. Babası beni aradıktan sonra küfür etmeye başladı. ‘Oğlumun beynini yıkıyorsunuz. Sizin yüzünüzden bizi kâfir görüyor’ gibi sözler söyledi. Ben de bu konuşmadan sonra babasıyla tartıştım. Hem babasını hem oğlunu engelledim. Ondan sonra nereye gitti (Yunus Emre Buğday) ne yaptı bilmiyorum” ifadelerini kullandı.

7 YIL 6 AY CEZA HAPİS CEZASI

Dava dosyasına giren telefon konuşmaları ve birçok WhatsApp yazışmasına göre HTŞ bünyesinde savaştığı da anlaşılan Binici, ‘Bacın Esir Kampında’ ve ‘Dar'ul Erkam Fisebilillah’ adı ile oluşturduğu platformlar üstünden para da topladı. Binici’ye, ‘silahlı terör örgütü üyesi’ olduğu gerekçesi ile 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Dosyaya bakan Adana Bölge Adliye Mahkemesi kararı onadı. Yargıtay 3. Ceza Dairesi kararı bozdu. Dosya yeniden ilk derece mahkemesinin önüne geldi. Bu arada, Binici’ye para gönderen kişilere yönelik açılan bir dava ise İstanbul’da devam ediyor.

Dinçer Gökçe. Halktv

"Görevdeki jandarma’yı ikna edip cihatçı örgüte katmış" haberi, 23 Ekim 2023 tarihinde yazılmıştır. 23 Ekim 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Türkiye kategorisi altında bulunan Görevdeki jandarma’yı ikna edip cihatçı örgüte katmış haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Görevdeki jandarma’yı ikna edip cihatçı örgüte katmış 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Türkiye konusunda 03 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

SON HABERLER
  1. 03:13 GKN Kargo iflas bayrağını çekti: Futbol kulüplerine sponsor oluyordu!
  2. 03:10 Lexus, Türkiye'de yeni modeli LBX'i tanıtımını yayınladı
  3. 02:58 En uzun menzile sahip elektrikli otomobiller listesi açıklandı!
  4. 02:56 Uygun fiyatlı lüks elektrikli otomobil mi almak istiyorsunuz? Starlight EV modeli tam size göre!
  5. 02:53 2024 Cupra Leon özellikleri ve fiyatı açıklandı!
  6. 02:51 Farklı markaların ikiz kardeşi modeller gündemde
  7. 02:49 Citroën elektrikli araç modelleri ve özellikleri açıklandı
  8. 02:29 Dört burç bu hafta talihli
  9. 02:27 Beş senedir beklenen özellik sonunda geliyor!
  10. 02:25 ChatGPT'ye rakip olacak sohbet botu iOS'a geldi: AppStore üstünden indirilebilir!
  11. 02:23 Avrupa Birliği’nde şirketlerin yüzde sekizi yapay zekadan yararlanıyor!
  12. 02:21 Dışı çıtır çıtır, içi sulu sulu: Kalem böreğini unutturan lezzet!
  13. 02:20 BMW Modellerindeki 'i' takısını kaldıracağını açıkladı
  14. 02:19 Uzmanlar ortaya çıkardı: İmzanız tüm karakterinizi ele veriyor!
  15. 02:18 Lucid Motors'un Yeni Modeli Çığır Açıyor!
  16. 02:18 Canan Karatay’dan acil uyarı: Gerçeği sağlık sahtesi zehir! Rengi ve kokusuna dikkat
  17. 02:16 Bedelli askerlik ücretlerine zam geliyor! Tüm tahminler dudak uçuklatıyor
  18. 02:13 Hamas: Düşman Refah operasyonunu gerçekleştirirse müzakereler durdurulur!
  19. 02:10 CHP lideri Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 10 bin liralık hediye
  20. 01:45 İran'dan İngiliz bakanın da dahil olduğu yaptırım listesi gündemde
Türkiye Haberleri