İzmir İçin Deprem Uyarısı: Acil Kentsel Dönüşüm ve Güncellenmiş Afet Planları Şart

İzmir İçin Deprem Uyarısı: Acil Kentsel Dönüşüm ve Güncellenmiş Afet Planları Şart

İzmir İçin Deprem Uyarısı: Acil Kentsel Dönü... İzmir'de olası bir depremde Konak, Alsancak, Bayraklı, Mavişehir ve Bostanlı'da sıvılaşma yaşanacak ve deniz kente ilerleyecek. Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Koray Çetin Önalan, acil kentsel dönüşüm ve afet planlarının gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

İzmir'de yapıların eski ve yerleşim yerlerinin yanlış bölgelerde konumlandırılması nedeniyle olası bir depremde büyük yıkım endişesi hakim. Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Koray Çetin Önalan, Konak, Alsancak, Bayraklı, Mavişehir ve Bostanlı'da sıvılaşma ve denizin kente doğru ilerlemesi tehlikesine dikkat çekerek, kentsel dönüşüm ve güncellenmiş afet planlarının acilen hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

İzmir'de mevcut yapıların eski olması ve yerleşim yerlerinin yanlış bölgelere konumlandırılması, olası bir depremde büyük yıkım yaşanmasına neden olabilecek ciddi sorunlar olarak öne çıkıyor. Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Koray Çetin Önalan, özellikle Konak, Alsancak, Bayraklı, Mavişehir ve Bostanlı bölgelerinde sıvılaşma yaşanacağını ve denizin kentin içine doğru ilerleyeceğini belirtti. Önalan, "Bunlar uzun vadede çözülmesi gereken şeylerdi ama ne yazık ki yapılmadı" diyerek uyarıda bulundu.

İzmir'in deprem tehdidi altında olduğunu vurgulayan Önalan, birçok fay hattının kentte deprem üretebileceğini ifade etti. Yerleşim alanlarındaki sıkıntılara dikkat çeken Önalan, özellikle Bayraklı'nın Meles Deltası üzerine kurulduğunu ve Alsancak'ın sonradan dolgu ile oluşturulduğunu belirtti. Yanlış kent planlamalarının afetlere davetiye çıkardığını söyledi.

Önalan, İzmir'de hızlı bir şekilde kentsel dönüşüm yapılması gerektiğini vurgulayarak, özellikle Alsancak'taki eski binaların temellerinde ciddi deformasyonlar ve korozyonlar bulunduğunu, deniz suyunun kentin içine doğru ilerlediğini ve bu binaların depreme dayanıklı olmadığını belirtti.

İzmir'in afet anında yaşanabilecek kaos planının gözden geçirilmesi gerektiğini de belirten Önalan, İzmir körfezinin ve uzun kıyı şeridinin avantaj olduğunu, kıyı şeridinin ve vapurların hem hastane hem de arama kurtarma amacıyla kullanılabileceğini söyledi. İzmir'de hızlı bir şekilde kentsel dönüşüm yapılması gerektiğini yineledi.

Ayrıca, İzmir'deki afet planlarının çevre illerle birlikte hazırlanması gerektiğini belirten Önalan, afetten zarar görmemiş çevre illerden insanların ulaşımı ve arama kurtarma çalışmalarındaki rolünün gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti. Bu planların test edilmesi, gözden geçirilmesi ve insanların hazırlanması gerektiğini vurguladı.

"İzmir İçin Deprem Uyarısı: Acil Kentsel Dönüşüm ve Güncellenmiş Afet Planları Şart" haberi, 13 Temmuz 2024 tarihinde yazılmıştır. 13 Temmuz 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Yerel Gündem kategorisi altında bulunan İzmir İçin Deprem Uyarısı: Acil Kentsel Dönüşüm ve Güncellenmiş Afet Planları Şart haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İzmir İçin Deprem Uyarısı: Acil Kentsel Dönüşüm ve Güncellenmiş Afet Planları Şart 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yerel Gündem konusunda 08 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:48 100 Bin Lira, 500 Bin Lira ve 1 Milyon Liranın Aylık Faiz Getirisi Rekora Koşuyor!
  2. 00:21 Gecenin Tweeti: "O Halde Soralım, Sen Bu Kılıcı Kime Çekiyorsun Erbaş!"
  3. 00:20 Milyonlara emeklilik müjdesi: Prim ödeme süresi 5 yıl kısaltılacak!
  4. 00:18 Selçuk Geçer'den korkutan dolar tahmini: Artış kaçınılmaz!
  5. 00:17 180 Milyon Euroluk Teklifi Reddetti, Fenerbahçe ile 3 Yıllık Sözleşme İmzaladı!
  6. 00:13 Dzeko'nun attığı gol Bosna Hersek için yeterli olmadı; Hollanda farklı kazandı
  7. 00:10 Hayranlarını Mutlu Edecek Haber! İnci Taneleri'nin Yeni Sezon Tarihi Belli Oldu!
  8. 00:09 Türkiye'ye milyonlarca dolarlık döviz getiren şirket iflas etti: Onlarca çalışan işsiz!
  9. 00:05 O tarih sonrası bu ibare bulunmayan emlak ilanları yayınlanmayacak! Artık mecburi olacak!
  10. 00:03 Aldığınız ev bundan ibaretse 400 bin TL tazminat alabilirsiniz! Mahkemeden örnek karar
  11. 00:03 Uzmanlardan önemli açıklama: Faiz indirimi ev ve otomobil fiyatlarını nasıl etkiler?
  12. 00:03 Konut sahibi olacaklara kara haber: Kredi ile ev alma devri bitti!'
  13. 00:02 Milyonları Sinir Edecek Açıklama! Uzmandan Asgari Ücretle İlgili Bomba Tahmin!
  14. 00:00 Cübbeli Ahmet Hoca'ya Şok Saldırı!
  15. 23:53 Elazığ-Diyarbakır Karayolunda Feci Kaza! Yolun Karşısına Geçmeye Çalışan Kadına Otomobil Çarptı
  16. 23:49 Emirhan İlkhan’ın Konyaspor’a Transferi İptal Edildi: 6 Ay Sahalardan Uzak Kalacak!
  17. 23:42 Tayfun Yagi Vietnam’ı Yıktı: 4 Kişi Hayatını Kaybetti, Şehirler Felç Oldu!
  18. 23:40 Fatih Erbakan erken seçim için tarih verdi!
  19. 23:37 Özgür Özel, CHP Programındaki Değişiklikler İçin Masa Toplantısında!
  20. 23:36 Almanya'ya Kaçak Göç Akını: Türk Vatandaşları Öne Çıkıyor
Yerel Gündem Haberleri