Kısıtlamasız ilk hafta sonunu yaşan Diyarbakır'da kalabalık göz korkuttu

Kısıtlamasız ilk hafta sonunu yaşan Diyarbakır'da kalabalık göz korkuttu

Kısıtlamasız ilk hafta sonunu yaşan Diyarbak... Sağlık Bakanlığı verilerine göre düşük riskli iller arasında yer alan Diyarbakır'da hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamaları kaldırıldı

Koronavirüs risk haritasında düşük riskli iller arasında yer alan Diyarbakır'da 3,5 ay sonra hafta sonu sokağa kısıtlaması kaldırıldı. Kısıtlamasız ilk hafta sonunda kentin tarihi mekanlarında yoğunluk yaşanırken, hayatlarını birleştiren çiftler, düğün fotoğrafları için Ongözlü Köprüsü'nü tercih etti.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre düşük riskli iller arasında yer alan Diyarbakır'da hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamaları kaldırıldı. Kent sakinleri, 3,5 ay süren kısıtlamaların ardından hafta sonunu dışarıda geçirmenin tadını çıkardı. Hava sıcaklığının 18 dereceyi bulmasıyla kimi çocuklarıyla kimi de arkadaşlarıyla Sur ilçesinde bulunan tarihi Ongözlü Köprü ile Hz. Süleyman Camisi ve İçkale'nin bulunduğu Millet Bahçesi'ne akın etti. Hafta sonunu kısıtlamasız geçiren Diyarbakır'da aynı zamanda sosyal mesafeye uyulmadığı gözlendi. Gelin ve damatlar da bu mutlu günlerini ölümsüzleştirmek amacıyla, düğün fotoğrafçılarıyla tarihi mekanları tercih edenler arasında yer aldı. Dicle Nehri'nde bulunan kafelerde ise müşterilerini koronavirüs tedbirlerine göre içeri alındı.

'Yaşam tarzımızı etkiledi'

Ailesiyle tarihi Ongözlü Köprü'yü gezmeye gelen Murat Özlü, pandemi sürecinin yaşam tarzını etkilediğini ifade ederek, "Salgın nedeniyle uzun süre içeride kapalı kaldık. Yaşam tarzımızı bayağı bir etkiledi. O yüzden psikolojik açıdan epey zor oldu. Yasakların kaldırılmasıyla beraber dışarı çıkmak, çocuklarla beraber güzel bir gün geçirmek için buradayız. Tarihi bir yerdeyiz. Bu bizim için güzel bir gün. Mutluluk verici" dedi.

Düğün fotoğrafçısı Enver Yener de, kısıtlamaların kalkmasıyla işlerinin açıldığını ifade ederek, "Tarihi yerlerde gelin ve damatlarımızı çekiyoruz. Çok mutluyuz" diye konuştu.

Dünya evine giren Beyhan ve Songül Eren çifti de bu anı ölümsüzleştirmek için tarihi mekanları tercih ettiklerini ve mutlu olduklarını söyledi.

'Herkes kurallara uyarsa biz de işsiz kalmayız"

Çalıştığı kafenin aylardır kapalı olması nedeniyle evlerinde olduklarını belirten kafe çalışanı Ahmet Akbaş da, "İşe geri döndük. Kafede 80'e yakın çalışan olarak evdeydik. Çok şükür işimize kavuştuk. Herkes kurallara uyarsa, biz de işsiz kalmayız. Kurallara uymayanları uyaralım" ifadelerini kullandı.

Kafe işletmecisi Efendi Mehmetoğlu, kısıtlama nedeniyle mekanlarının aylardır kapalı olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi:

"Aylardır mekanlarımız kapalıydı. Allah'a şükür açıldı. Bu güzel havadan insanlarımız artık faydalanıyor. Artık insanlarımız buraya akın ediyor. İnşallah bir daha böyle günleri görmeyecek insanlarımız. Kafemizde uyarı tabelaları astık. Ateşlerini ölçerek alıyoruz. Temennimiz, bütün insanların kurallara uyması. İnşallah bir daha böyle günleri görmeyeceğiz. Her şey para değil, önce insanlık diyoruz."

 

 

"Kısıtlamasız ilk hafta sonunu yaşan Diyarbakır'da kalabalık göz korkuttu" haberi, 07 Mart 2021 tarihinde yazılmıştır. 07 Mart 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan Kısıtlamasız ilk hafta sonunu yaşan Diyarbakır'da kalabalık göz korkuttu haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kısıtlamasız ilk hafta sonunu yaşan Diyarbakır'da kalabalık göz korkuttu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:DHA

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:35 Arsenal, derbi maçını 5 golle galip tamamladı
  2. 04:35 Uzun süredir beklenen o yenilik başkentin göbeğinde o tarihte açılıyor!
  3. 04:15 Türkiye'de ilk vaka tespit edildi! Haziran ve Temmuz aylarında vakaların artması bekleniyor
  4. 04:10 Euro 2024 hakemlerin kazançları belli oldu! FIFA kokartlı hakem Meler'in kazancı belli oldu!
  5. 02:15 Katolik Kilisesi'nden 'cinsel istismar mağdurlarına tazminat' kararı alındı
  6. 02:13 İsviçre merkezli Patiswiss'ten Ankara Merkezli Patiswiss'e dava açıldı: Marka 'çalıntı' iddiası
  7. 02:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı
  8. 01:54 Konsere geç çıkan Madonna'ya hayranlarından toplu dava haberi geldi
  9. 01:48 Apple’ın Çin’de satışları düşüşte!
  10. 01:33 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Değişim Dalgası: Tugay 5 Üst Yöneticinin Görevini Sonlandırdı!
  11. 01:31 Yorgandaki Sarı Lekelerin Kabusu Bitti! Bu Mucizevi Çözümle Yorganlarınız Bembeyaz Olacak
  12. 01:27 Böbrek Taşına Ne İyi Gelir? Ağrıyı Dindiren ve Taşı Düşüren Besinler ve Öneriler
  13. 01:14 Gümüşhane’de Heyelan Meydana Geldi!
  14. 01:09 Türkiye'de İlk Vaka Görüldü! Haziran ve Temmuz Ayında Vakalarda Artış Bekleniyor!
  15. 01:05 A101 ve BİM artık o ürünü satmayacak!
  16. 01:00 Resmi Gazete'de bugün: 24 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  17. 00:57 Ümit Özat'tan Ahmet Çakar'a: "İtin duası kabul olsa gökten kemik yağar"
  18. 00:56 Trafik sigortasında yeni dönem belirlendi: Primler her ay maliyet endeksine göre belirlenecek
  19. 00:54 Koç Holding'den dolandırıcılık uyarısı: İtibar etmeyin
  20. 00:49 Hyundai'nin nano soğutma teknolojisine sahip cam filmi tanıtıldı!
Sağlık Haberleri