Kulis: Kabine revizyonunun perde arkası

Kulis: Kabine revizyonunun perde arkası

Kulis: Kabine revizyonunun perde arkası Özhaseki’nin gidişinde “deprem ihalelerindeki telkinler” etkili oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerinden bu yana beklenen kabine revizyonunda ilk adımı attı. Erdoğan, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Mehmet Özhaseki yerine, yerel seçimde İstanbul Büyükşehir Başkanlığı seçiminde, başkan Ekrem İmamoğlu karşısında ağır bir yenilgi alan önceki bakan Murat Kurum’u, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yerine de İstanbul Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nu atadı. Kabinede, kendisi gibi Kayserili olan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e en yakın isim olarak gösterilen Özhaseki’nin Resmi Gazete yayımlanmadan görevi bıraktığını sosyal medyadan açıklaması, "affını istememesi", "görevi bıraktığını bildirdiğini" vurgulaması dikkati çekti.

T24'ten Gökçer Tahincioğlu'nun Bakanlık kaynaklarına dayandırdığı haberinde, deprem ihaleleri sebebiyle Özhaseki’nin bir süredir çeşitli telkinlere muhatap olduğunu, karşı karşıya kaldığı basınca direndiğini ve sonunda istifa ettiği bilgisi yer aldı. Koca’nın görevden alınmasında ise AKP teşkilatları ve milletvekilleri etkili oldu. Erdoğan’ın ilerleyen dönemde kabinede yeni değişikliklere de imza atacağı belirtiliyor.

AFFINI İSTEMEDEN, BEKLEMEDEN GİTTİ

Başkentte, geçtiğimiz cuma gününden bu yana kabinede değişiklik bekleniyor, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile birlikte başka bazı bakanların da değişebileceği söyleniyordu. Cumhurbaşkanlığı ve AKP’den ise bugüne kadar açıklama gelmediği için, Resmi Gazete günlerdir merakla bekleniyordu.

Ancak dün akşam saatlerinde alışılmışın haricinde bir gelişme yaşandı. Çevre Şehircilik ve İklim Bakanı Mehmet Özhaseki, sağlık sorunları sebebiyle görevi bıraktığını Cumhurbaşkanı’na ilettiğini sosyal medya hesabından açıkladı.

AKP’de "istifa" yerine Cumhurbaşkanı’ndan "görevden affını istemek" söylemi kullanıldığı için Özhaseki’nin, Cumhurbaşkanlığı’ndan açıklama yapılmadan, Resmi Gazete’de kararname yayımlanmadan açıklama yapması, "tepkili olduğu" iddialarına yol açtı.

Özhaseki, açıklamasında siyaseti de bıraktığını örtülü biçimde aktardı. Bundan sonra kurulacak aile vakfında görev yapacağını söyledi.

"ÇALIŞIYORUZ" MESAJINDAN BEŞ SAAT SONRA İSTİFA ETTİ

Özhaseki, gündüz saatlerinde, Erdoğan’ın da katılmış olduğu, Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda hazır bulunmuştu. Toplantıyla ilgili olarak sosyal medya hesabından "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemiz, milletimiz için çalışmaya devam edeceğiz" mesajını paylaşmıştı. Bu mesajdan yalnız beş saat sonra ise görevi bıraktığını açıkladı.

Özhaseki, sağlık sorunları sebebiyle görevi bıraktığını açıklasa da konuyla ilgili bilgi veren bakanlık kaynakları, özellikle 11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremlerinin peşinden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın düzenlediği inşaat ihaleleri sebebiyle Özhaseki’nin bir süredir çeşitli telkinlere muhatap olduğunu, karşı karşıya kaldığı basınca direndiğini ve sonunda istifa ettiğini söylediler. Özhaseki’nin bu durumu, "sağlık sorunları" ile gerekçelendirdiği açıklamasında, şu ifadelerle ima ettiği dile getirildi:

"BOĞAZIMDAN HARAM LOKMA GEÇMEMESİ İÇİN..."

Özhaseki’nin açıklamasındaki şu bölüm özellikle dikkati çekti:

"Ülkemizin başına gelen en büyük doğal afette yaraları sarmak ve yıkılan şehirlerimizi imar etmek için tarihi bir sorumluluk üstlendim. Hamdolsun, geldiğimiz noktada işlerin çözümünde önemli bir mesafe alınmış oldu. Yol netleşti, yapılacak inşa ve ihya faaliyetleri adım adım belirlendi… Aldığım görevler boyunca gece gündüz çalışarak, hiçbir dünyevi hesabın içinde olmadan Hakk’ın rızasını temin etmeyi yegane gaye edinerek çalıştım. Vicdan terazisine uygun düşmeyen bir tutum içinde olmamaya ayrı bir özen gösterdim. Ne kendimin ne çocuklarımın boğazından haram bir lokma geçmemesine yönelik hassasiyetimi hep diri tuttum…"

RANDEVU SİSTEMİ VE MENZİL ŞİKAYETİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın görevden alınmasında, AKP Kızılcahamam Kampı’nda yaşanan tartışmaların etkili olduğu kamuoyuna yansımıştı. Özellikle randevu sistemi konusunda gelen yoğun eleştirilere tepki gösteren Koca’nın, Cumhurbaşkanı’ndan destek alamadığı için kırgın olduğu söyleniyordu. Erdoğan’ın baş başa yaptıkları görüşmede de tavrını sürdürdüğü, Koca’yı, özellikle AKP’nin övündüğü randevu sistemindeki sorunlar nedeniyle sert biçimde eleştirdiği belirtiliyor.

Alınan bilgiye göre AKP teşkilatları, Koca’dan yakınları için bile randevu alamadıkları için şikayette bulundular.

Bakanlıkta, Menzil cemaatinin etkili olması da ayrı bir şikayet nedeni oldu. AKP’liler, kendileri randevu bile alamazken, cemaatin sürekli kollandığına yönelik haberleri de örnek gösterdiler.

"Kulis: Kabine revizyonunun perde arkası" haberi, 02 Temmuz 2024 tarihinde yazılmıştır. 02 Temmuz 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kulis: Kabine revizyonunun perde arkası haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kulis: Kabine revizyonunun perde arkası 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 04 Temmuz 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:T24

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:57 Kiralarda yeni düzen: Zam sınırı kalktı, kiracıları yeni dönemde ne bekliyor?
  2. 09:53 Akkuyu’nun üst düzey yöneticisi rüşvetten tutuklandı
  3. 09:49 Ayşe Ateş: Sinan’ın bize anlattıklarını, canilerin bize yaşattıklarını anlatacağım
  4. 09:43 Burak Erdoğan’ın ortağı Çetinkaya, KİPTAŞ’tan “özel indirimli” üç daire almış
  5. 09:42 Kızılcık şerbetinin Fatih'i; Aleyna Kalaycıoğlu ile aşk yaşıyor!
  6. 09:35 Seren Serengil'in köpekli galibiyet paylaşımı tepki çekti: İçişleri Bakanı'na çağrı yapıyorlar
  7. 09:34 Moda Devi Skandalı: 1800 Liraya Üretip 91000 Liraya Sattılar, Kayyum Atandı!
  8. 09:33 Altın Yatırımında Yeni Trend: İslam Memiş'in 'Som Altın' Önerisi
  9. 09:32 Sütten 30 Kat Fazla Kalsiyum: Yeni Tokluk ve Hızlı Metabolizma Sırrı!
  10. 09:29 Kobra Murat, para saçtı: Kobra Murat'ın torununa yaptığı doğum günü sosyal medyada gündem oldu
  11. 09:26 Kiracılarda temmuz tedirginliği başladı
  12. 09:22 Enflasyon rakamları açıklandı, akaryakıt fiyatları yükseldi: Benzin ve motorin kaç TL?
  13. 09:19 Polemik Kraliçesi yine durmadı! Alina Boz'a ağzına geleni saydı!!
  14. 09:18 20 yıl kan bağışı yaptı: Kızılay’ın vadettiği altın madalya sahte çıktı
  15. 09:15 Kerem Aktürkoğlu'na sürpriz talip
  16. 09:12 Hollywood Bu İddiayla Çalkalanıyor! Aldatma, boşanma derken ortadan kaybolan çifte ne oldu?
  17. 09:09 Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin'in fotoğraf albümü genişliyor
  18. 09:04 Orman yangınlarına önlem olacak projelerin ihaleleri ‘tasarruf’ gerekçesiyle iptal edilmiş
  19. 08:52 ÇEDES üzerinden eğitimciler hedefte: 2 öğretmen hakkında soruşturma açıldı
  20. 08:46 Timur Soykan: Senaryonun çürüdüğü konum
Politika Haberleri