RTÜK bu sefer Kırmızı Oda'ya ceza kesti

RTÜK bu sefer Kırmızı Oda'ya ceza kesti

RTÜK bu sefer Kırmızı Oda'ya ceza kesti Kırmızı oda, Banu kiremitçinin senaryosunu yaptığı psikolojik drama dizisi TV 8 ekranlarında Cuma günleri yayınlanan dizinin son haftalarındaki bölümlerinde konuk oyuncular arasında Erkan Petekkaya da yer aldı.

Kırmızı Oda'daki son gelişme ise izleyicileri hayrete düşürdü önemli isim açıklama da bulunurken dizi üzerinde büyük bir tartışma başladı. Yapılan açıklamalarda oldukça çarpıcı eleştireler vardı. Dizininin hikâyesi ve oyuncular hakkında çok önemli açıklamalar yapılırken bu durum dizi hakkında ciddi gelişmelere yol açtı. Çarpıcı eleştirilerin hedefi ise elbette kurgudaki olaylar ve karakterlerin hikayedeki tutumlarıydı. Bu olay birçok sosyal medya kullanıcısı tarafından RTÜK'e taşındı ve tartışma konusu oldu. Dizide hayat verdiği Sadi karakterinin suçu meşrulaştırması seyircilerin eleştirilerine neden oldu. 

Birçok kez RTÜK'e şikayet edilen dizi, şiddet ve aile içine uygun olmayan görsellerden dolayı ceza yemişti. Dizideki son tartışmalar ise oyunculukla pek alakalı değil. Senaryonun kurgulanması ile son dönemde çok ciddi eleştiriler birikmeye başladı. TV8 ekranlarında yayınlanan ve Gülseren Budayıcıoğlu’nun tecrübelerinin yer aldığı kurgusal anlatı barındıran Kırmızı oda dizisi için sert ifadeler kullanana Milliyet gazetesi yazarı Melih Aşık, Sadi karakterinin ekrandaki formunu değerlendiriyor.

Milliyet gazetesi yazarlarından Melih Aşık bu eleştirilere köşesinde yer verdi. Yorumlarında ‘’Delikanlı Sadi’’ başlığını kullanan Aşık, karakterin bir mafya babası geçmişine odaklanarak incelemede bulunurken bu duruma hikaye üzerinden de bir vurgu yapıyor. Petekkaya’nın usta oyunculuğu ile çok beğenildiğini ve buna paralel dizideki rolünün uzatılmasına kara verildiğini belirtirken Sadi karakteri üzerinden dizi için önemli açıklamalarda bulundu.

Kırmızı Oda dizisi için çok ciddi açıklamalarda bulunan Melih Aşık, dizideki kurgu ve hikayenin karakterler üzerinden inşasına eleştirilerde bulundu. Kırmızı Oda dizisinin ele aldığı konularla başına gelmeyen iş kalmıyor.

“Tamam, Sadi çok zor bir çocukluk geçirmiş, sokaklarda tek başına kalmış ama sonunda bir mafya çetesinin başı. Kirli işlerle hayatını kazanıyor; gördüğümüz kadarıyla adam vuruyor, dövüyor, haraç alıyor. Bu arada parasının bir kısmını fakirlere dağıtıyor. İzleyiciden sempati topluyor. İzleyicide, mafya ve kirli işlere bulaşmış insanların geçmişte kim bilir ne zorluklar çekmiş olduğu düşüncesi oluşuyor. Yani açıkçası mafya masum ve mazur gösteriliyor.

"RTÜK bu sefer Kırmızı Oda'ya ceza kesti" haberi, 18 Mart 2021 tarihinde yazılmıştır. 18 Mart 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan RTÜK bu sefer Kırmızı Oda'ya ceza kesti haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. RTÜK bu sefer Kırmızı Oda'ya ceza kesti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:28 Koray Aydın: ‘Özü başına’ doğru değildi, ittifak ve işbirliklerine açığız
  2. 11:28 26 Nisan 2024: Altın Fiyatlarında Güncel Değişimler
  3. 11:23 Home and Away Yıldızı Orpheus Pledger, Saldırı İddiasıyla Tutuklandı
  4. 11:22 Doğu Perinçek'in danışmanı tutuklandı
  5. 11:18 CHP'den bayram ikramiyelerinin artırılması için kanun teklifi
  6. 11:17 26 Nisan 2024 akaryakıt fiyatları
  7. 11:16 Orman Gülü: Doğanın Sağlık ve Güzellik Mucizesi
  8. 11:15 İstanbul Valiliği, 28 Nisan Pazar günü bazı yolların trafiğe kapatılacağı duyuruldu
  9. 11:12 Çin Dışişleri Bakanı: ABD İle İlişkilerdeki İyileşme Tehlikede!
  10. 11:08 Honda, Ontario'da Dev Elektrikli Araç Fabrikası Kuruyor
  11. 11:03 Trump'ın Çapraz Sorgusu: National Enquirer'in Rolü ve Eleştiriler
  12. 10:59 Yemen'den İsrail'e Füze Saldırısı: Kızıldeniz'deki Gerilim Artıyor
  13. 10:58 Kerem Bürsin'den kas şov
  14. 10:54 ABD Üniversitelerinde İsrail Karşıtı Protestolar Yayılıyor
  15. 10:52 Esra Erol'da çocuk gelin skandalı: 14 yaşındaki kız, başlık parasıyla satılmış
  16. 10:47 Evde Kolayca Hazırlayabileceğiniz Toz Tutmayan Sprey Tarifi!
  17. 10:45 CHP'li Deniz Yavuzyılmaz, çift maaş bağlanan iki bürokratın aylık kazancını açıkladı
  18. 10:43 Mangal Kömürü ve Limon: Evinizdeki Lekelere Son Veren Pratik Temizlik Yöntemi!
  19. 10:40 AK Parti İbrahim Efe için disiplin süreci başlattı
  20. 10:37 Mars'ın Yüzeyindeki Gizemli Örümcek Şeklindeki Oluşumlar: ESA'nın Keşfi
Otomotiv Haberleri