Sarıkaya'ya tepki yağıyor

Sarıkaya'ya tepki yağıyor

Sarıkaya'ya tepki yağıyor Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Habertürk Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya’nın İHA kameramanı Ahmet Demir’e tokat atmasını kınayan bir açıklama yayınladı. Açıklamada şu görüşler yer aldı:

“Gazetecilerin mesleki dayanışmaya en fazla ihtiyaç duyduğu günlerden geçiyoruz.  İktidarın, fiziksel saldırıların, hedef gösterilmenin, tutuklanma tehdidinin ve ekonomik krizin ağır baskısı altında gazeteciler mesleklerini yapmaya çalışıyor.

Böyle bir ortamda kamuoyuna Habertürk Ankara Temsilcisi gazeteci Muharrem Sarıkaya’nın  Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile yaptığı röportaj sırasında teknik sorunu çözmeye çalışan İhlas Haber Ajansı kameramanı Ahmet Demir’e hakaret ettiği ve tokat attığı yansımıştır.

Muharrem Sarıkaya, meslektaşına insan onuruna aykırı bir şekilde hakaret edip, şiddet uygulamıştır. Gazetecilik ekip işidir ve hiçbir gazeteci, meslektaşına hakaret edemez, şiddet uygulayamaz. Şiddet hem suçtur, hem de meslek etik ilkelerine aykırıdır. Tutumu yalnız meslektaşımız Ahmet Demir’e değil, mesleki dayanışmaya da zarar vermiş ve moral bozmuştur.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin 1537 sicil numaralı üyesi Muharrem Sarıkaya Tüzük ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne göre kusurlu davranmıştır.

Bildirgeye göre  ‘Gazetecinin doğru davranış kuralları, hak ve sorumluluklarıyla bağdaşmayan tutum ve davranış içinde’ olmuştur.  Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in ise röportaj sırasında meydana gelen bu şiddet olayına sessiz kalması düşündürücüdür.

Muharrem Sarıkaya’yı meslektaşına psikolojik ve fiziksel olarak zarar veren bu çirkin ve kabul edilemez tutumu nedeniyle kınıyoruz. Kendisine meslek etik ilkelerine uygun davranması gerektiğini hatırlatıyor, İhlas Haber Ajansı kameramanı Ahmet Demir’e ve İhlas Haber Ajansı çalışanlarına ‘geçmiş olsun’ diyoruz.”

ATGB Yönetim Kurulu da kunadı

Bir basın emekçisine milyonlarca insanın önünde atılan bu tokat, hepimize atılmış bir tokattır: Ahmet Demir’in yanındayız, Sarıkaya ve Şahin istifa etmelidir! 

Avrupa’da görev yapan Türkiye kökenli gazeteciler olarak, en fazla gazetecinin hapishanede olduğu, medya emekçilerine yönelik saldırıların adresi olan Türkiye’de meslektaşlarımızı ezen, aşağılayan, sindirmeye çabalayan zihniyeti her geçen gün daha derin bir endişe ve üzüntü ile izliyor, yaşananları kınıyoruz. 
Son olarak basın emekçisi Ahmet Demir’i tokatlayan Habertürk Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya ve bu aşağılayıcı şiddete sesini çıkarmayan Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin’i kınıyor ve ikisini de derhal istifaya davet ediyoruz. 
Muharrem Sarıkaya sadece Habertürk’ü temsil etmiyor, tüm Türk medyasını temsil ediyor. 
Onun yaptıklarına sessiz kalan politikacı Fatma Şahin de Türk siyasetini temsil ediyor. 
Sarıkaya’nın özrünü kabul etmeyen medya çalışanı, ses teknikeri, kameraman ve muhabir  Ahmet Demir’in yanındayız. Ne Sarıkaya’nın ne de Şahin’in özrü kabul edilebilir. Özür kabul etmiyoruz. Gitmelidirler, “işlerini” bırakmalıdırlar. Çünkü bu sahneler, özürle geçiştirilemeyecek kadar ağır unsurlar içeriyor. 
Muharrem Sarıkaya’ya hukuki işlem yapılmasını bekliyoruz. En azından her vatandaşın eşit olduğu, hukukun üstünlüğü ilkesi esas alınan ülkelerde böyle kanıtlanmış sahneler sonrasında hukuk işletilir. 
Öte yandan aralık-ocak ayları arasındaki dönemde gazeteci, bilim insanı, hukukçu ve insan hakları savunucularıyla yapılan anketlere dayandırılan, Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütünün 2021 yılı Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi’ne göre Türkiye listede yükselme kaydetti. 2020’ye göre bir sıra yükselen Türkiye 180 ülke arasında 153’üncü durumda. 
Basın ve ifade özgürlüğüne saldırıları, medya çalışanlarının, basın emekçilerinin zulüm görmesi, ne yazık ki, sadece Avrupa’da görev yapan Türkiye kökenli gazeteciler değil, tüm dünyadaki meslektaşlarımız, insan hakları savunucuları, aydınlar tarafından da kaygıyla izleniyor. 
Biz ayaklar altına alınan medyamızın içine düştüğü tabloyu kınamaktan, buna yol açanlar adına utanmaktan ve haklı mücadelelerinde yanlarında olmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Ankara’nın egemenleriyle sıkı fıkı medyanın “muhtemelen dolara endekslenmiş” bol maaşlı yöneticilerinin yaptıklarını yakından izlemeyi de sürdüreceğiz. 
Çok küçük paralarla yaşama tutunmaya çalışan Ahmet Demir’lere egemenler adına atılan bu tokat, tüm basın emekçilerine atılmış bir tokattır. Konunun takipçisiyiz!
Üyelerimiz, bu tokat sahnesini “İşte rejimle iyi geçinen medyanın personel politikası” diye yakınlarındaki tüm Batılı gazeteci dostlarına bildirmelidir ve bunun Türk medyasını simgelediğinin de altını çizmelidir. 
Sosyal medyada milyonlara ulaşan bu sahne, bizim değerlendirmemizin altını yeterince dolduruyor. Yaşanan, ortada. 
Tekrarlayalım: Sadece yandaş ve candaş medyaya değil, maalesef muhalif bazı kesimleriyle de tüm Türk medyasına bu Muharrem Sarıkaya zihniyeti egemendir. 
Üyelerimizi ve dostlarımızı bu kirli sahneyi yaymaya ve tartışmaya çağırıyoruz.
Muharrem Sarıkayalardan Türk medyası, Fatma Şahinlerden de Türk politikası kurtarılmalıdır. Bu zihniyet etkisizleştirilmelidir. 
Takipçisiyiz!
Utanıyoruz!

ATGB Yönetim Kurulu
 

"Sarıkaya'ya tepki yağıyor" haberi, 20 Aralık 2021 tarihinde yazılmıştır. 20 Aralık 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Sarıkaya'ya tepki yağıyor haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sarıkaya'ya tepki yağıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:48 Beşiktaş, 339 milyon euroluk dev transferiyle futbol dünyasını sarsmaya hazırlanıyor!
  2. 04:45 Haiti Başbakanı Henry istifasını verdi
  3. 03:38 Maya yok, beklemeye gerek yok! Herkes hazır aldınız zannedecek! 5 dakikalık simit poğaça tarifi
  4. 03:36 Pırlanta gibi eşlerinize zengin tarif! İşte elmas kurabiye tarifi
  5. 03:33 Çağlayı tuzlayıp yemeyi unutacaksınız! Mardin’in meşhur lezzeti Firkiye tarifi
  6. 03:31 PUBG oyununda Erangel haritası değişiyor! Yeni güncelleme yolda
  7. 03:27 Türk Hava Yolları, 2023'te tüm zamanların rekorunu kırdı
  8. 03:24 A101 şimdi Samsung Galaxy S24'ü müşterilere sunuyor! Ürünün fiyatı ne kadar?
  9. 03:24 Mehmet Şimşek açıkladı: Türkiye sahalara döndü; sıkıntılar geride kaldı
  10. 03:21 KKM'de hesabı olanlar dikkat! Faiz oranları değişti!
  11. 03:18 Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olacak! İşte puf poğaça tarifi
  12. 03:16 Pastörize sütte kuş gribi virüsü bulundu!
  13. 03:13 Cam bezlerini çöpe atın, daha iyisini bulduk!
  14. 03:11 Ütü derdine son: Bu tarifi uygulayan ütüden kurtulur!
  15. 03:08 Galatasaray, Portekiz'in kariyerinde 129 gol ve 96 asist bulunan süper yıldızıyla anlaşıyor!
  16. 01:32 Ülkemizde de popüler olan ünlü tencere firması iflas etti: İşsizlik kapıda
  17. 01:28 Uzun yıllar boyunca tatlı anılar bırakan bir marka, resmi olarak iflas ettiğini duyurdu
  18. 01:24 Fernando Muslera'dan Beklenmedik Bir Karar: Emeklilik! Şaşırtıcı Açıklama Geldi!
  19. 01:03 Türkiye'nin Otonom Sistemler Fuarı'nda Gösterdiği Performans Avrupalıları ve Asyalıları Etkiledi!
  20. 00:55 Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu, İmzalar Atılıyor!
Otomotiv Haberleri