Adet düzensizliği olan kişiler nasıl hesaplama yapmalı? Düzensiz adet döngüsü hesaplama nasıl yapılır?

Çoğunlukla hormonal düzensizlikten kaynaklanan bu durum, yumurtalık kisti, miyom, polip gibi oluşumların yanı sıra diyabet, depresyon gibi farklı rahatsızlıklara bağlı olarak da görülebilir.

Adet düzensizliği olan kişiler nasıl hesaplama yapmalı?

Üreme dönemindeki her kadın ortalama 28 günde bir adet kanaması görür. 21 günden az ve 35 günden fazla aralıklarla gerçekleşen kanama ise adet düzensizliği olarak kabul edilir. Bunun yanı sıra 3 ya da daha fazla periyot boyunca adet görülmemesi, adet süresinin normalden kısa ya da uzun sürmesi de adet düzensizliği olarak değerlendirilir.

Çoğunlukla hormonal düzensizlikten kaynaklanan bu durum, yumurtalık kisti, miyom, polip gibi oluşumların yanı sıra diyabet, depresyon gibi farklı rahatsızlıklara bağlı olarak da görülebilir. adet düzensizliği olan kişilerin yumurtlama dönemini, adet dönemi takibi yöntemiyle hesaplaması mümkün değildir.

Adet düzensizliği olan kişi, yumurtlama dönemini eczanelerde satılan yumurtlama kitleri ile öğrenebilir. Ancak adet düzensizliğinin neden kaynaklandığının araştırılması ve tedavi edilmesi için kişinin doktora görünmesi gerekmektedir.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Anne sütünün faydaları nelerdir? Anne sütünün anneye faydaları nelerdir?
Diş ipi nedir? Diş ipini kimler kullanmalıdır,nasıl kullanılır?
Çiçek hastalığı nedir? Çiçek hastalığı nasıl bulaşır?