Borsa İstanbul kapanışı rekorla yaptı

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 148,56 puan artışla yükselirken, bankacılık ve holding endeksleri de değer kazandı. Analistler, küresel piyasalardaki Fed politikası endişelerinin etkisini sürdürdüğünü ve teknik olarak BIST 100 endeksinde 9.400 seviyesinin direnç olduğunu belirtti.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 148,56 puanlık bir artışla yükseldi ve toplam işlem hacmi 132,3 milyar lira olarak kaydedildi. Bankacılık endeksi yüzde 3,06, holding endeksi ise yüzde 1,82 değer kazanarak günü pozitif bir seyirle tamamladı. Sektör endeksleri arasında bilişim yüzde 3,58 ile en çok kazanan sektör olurken, sigorta sektörü yüzde 1,13'lük bir düşüş yaşadı.

Analistler, küresel pay piyasalarında, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) politika faizindeki olası değişikliklere ilişkin artan endişelerin etkisini sürdürdüğünü belirtiyor. Yarın yurt içinde tüketici güven endeksi, yurt dışında ise Fed Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) toplantı tutanakları, Avro Bölgesi'nde tüketici güven endeksi ve Japonya'da dış ticaret dengesi gibi verilerin takip edileceği ifade ediliyor.

Teknik analiz açısından, BIST 100 endeksinde 9.400 seviyesinin direnç, 9.200 ve 9.100 seviyelerinin ise destek olarak öne çıktığı belirtiliyor. Bu veriler, yatırımcılar ve piyasa uzmanları tarafından dikkatle takip edilerek, gelecek günlerde piyasanın seyrine ilişkin ipuçları sunmayı amaçlıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Kafe ve restoranlarda bu ibareye rastlarsanız ödeme yapmayın!
Karpuz kelek çıkarsa tüketiciler 20 bin lira kazanabiliyor!
200 TL banknot 132 dolar ederken şimdi ise 6 dolara kadar geriledi
Çalışanın fazla mesaisine yasak geldi
Ev alacaklara haber: Konut fiyatlarının düştüğü bölgeler açıklandı