Elma sirkesinin cilde faydaları nelerdir? Cilt lekeleri için elma sirkesi kullanımı nasıldır?

Her evde bulunabilecek malzemeler ile elma sirkesini kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

Elma sirkesinin cilde faydaları

İnsan sağlığı açısından saymakla bitmeyen faydalarıyla soframızın vazgeçilmezi haline gelen elma sirkesinin ciltte yarattığı mucizeleri sizler için derledik.Elma sirkesi doğal ortamından toplanmış en iyi elmaların fermantasyon (yararlı bakteriler yardımıyla mayalanma) sürecinden geçmesiyle oluşan oldukça faydalı bir sirkedir. Her evde bulunabilecek malzemeler ile elma sirkesini kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

Sivilce tedavisi

Elma sirkesi faydaları arasında sirkenin içerisindeki birçok yararlı madde (antiseptik ve anti-enflamatuar) olmasından dolayı sivilce oluşumunu n önlenmesine  yardımcı olmakta, yeni çıkmış ya da çıkmak da olan sivilceniz için bir miktar pamuğun üzerine sirke damlatın ve sivilcenizin üzerine tamponlayarak uygulayın.

Cilt lekeleri

Cildimizle ilgili en sık karşılaştığımız sorunlardan biride cilt lekeleri. Her zaman önceliğimiz doğal ürünler olduğu için bizler için cilt güzelliği konusunda elma sirkesinden daha doğal bir çözüm  daha olamaz. Fermantasyon sürecinde kazandığı asidik içeriği sayesinde cilt lekelerinizin yok olduğuna şahit olacaksınız.

Ton bozukluğu

Makyaj öncesinde cildimizdeki ton dengesizliğini hep sorun etmişizdir. Bunu dengelemek için fazladan kullandığınız fondöten gözeneklerinize hayli zarar verir. Hem cebinize hem cildinize vereceği zararı düşünürsek elma sirkesinin cildimize faydaları arasında ton bozukluğunu gidermesi de bulunmaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Sivilce çukurları,izleri için doğal maske tarifi!
Yüz için sabun alırken nelere dikkat etmeliyiz?
Sinirsel kaşıntı nedir?

Cilt Bakımı Haberleri

Partisine üye olan kadınlara ücretsiz cilt bakımı yapılacak
Sivilce çukurları,izleri için doğal maske tarifi!
Yüz için sabun alırken nelere dikkat etmeliyiz?
Selülit geçirmek için doğal çözümler nelerdir?
Selülit nedir? Nasıl oluşur?