Göbek sarkması nasıl geçer?

Dilerseniz spora başlamadan önce vücudun kendini toparlaması için bir süre ergonomik korse kullanımı yapabilirsiniz fakat doktorunuzun bu konudaki görüşünü mutlaka almalısınız.

Göbek sarkması nasıl geçer?

Bu süreci kolaylaştırmanın ve hızlandırmanın en iyi yolu spor ve egzersiz yapmaktır ve illa ki fitness salonlarına gitmeye ihtiyacınız yokt. Günlük olarak 4 dakika bile karın egzersizi yaparsanız karnınız kendini doğal yollardan toparlayacaktır. Fakat hemen hamilelik sonrasında doğrudan karın kası çalışmaya başlamanız doğru olmayacaktır, bu yüzden yarım saatlik sabah yürüyüşleri veya sabah akşam yarımşar saatlik yürüyüşlerle ısınmaya başlayabilirsiniz. Sonra bu ısınmalarla beraber evde karın kası çalıştırma hareketleri yapabilirsiniz. En başta kısa tekrarlarla başlayıp daha sonra hareketleri artırarak kısa sürede karın kaslarınızı sağlıklı bir görünüme taşıyabilirsiniz.Dilerseniz spora başlamadan önce vücudun kendini toparlaması için bir süre ergonomik korse kullanımı yapabilirsiniz fakat doktorunuzun bu konudaki görüşünü mutlaka almalısınız.

Sıvı beslenme tüketiminizi artırarak karın toparlanma evresini hızlandırabilirsiniz. Kilo kontrolünüzü sağlamanız çok önemlidir çünkü ani kilo alıp vermeler veya süreç içinde sık sık kilo alıp vermeler ekstra deformasyonlara yol açabilmektedir. Mümkün olduğunca dengeli beslenerek kilonuzu kontrol ettiğiniz takdirde yaptığınız egzersizlerin faydasını görebilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Bebeklerde uyku düzeni ne zaman oluşur?
Kaliteli uyku için neler yapılmalı?
Uykusuzluğun yol açtığı hastalıklar nelerdir? Uykunun insan vücuduna sağladığı faydalar?