Göz kuruluğu tedavi yöntemleri nelerdir?
Göz kuruluğu günümüz yaşam tarzından dolayı çok yaygın olduğundan en çok sorulan sorulardan birisi göz kuruluğuna ne iyi gelir sorusudur. Özellikle yaz aylarında kullanılan klima ve vantilatörden kaynaklanan hava akımlarından kaçınmak göz kuruluğu oluşmasını önler. Yine yaz aylarında güneş gözlüğü kullanmak da bunu önlemek için etkili bir yoldur. Kış aylarında ise evlerde doğal olmayan ısıtma yöntemleri havanın kurumasına neden olur. Bu nedenle gözler daha fazla kurur. Bunun önlenebilmesi için evin havasının özel cihazlarla nemlendirilmesi veya kalorifer peteklerinin üzerine buharlaşarak havayı nemlendirecek su koyulması gerekir.
Sık kitap okuma, uzun süre bilgisayar kullanımı ve uzun süre TV seyretme gözleri yoran ve kuruluğa neden olan etkenler arasında yer almaktadır. Bu aktiviteler devam ederken ara verip gözlerin birkaç dakika dinlendirilmesi göz kuruluğunun oluşmasını engeller. Bunun dışında göz kuruluğunun altında yatan göz kapağı iltihabı için doktor bir antibiyotik içeren damla veya oral antibiyotik önerebilir. Gözünüz zaten bozuk ve alerjik ise muhtemelen bunların hiç birini yapmasanız bile kuruluk yaşayabilirsiniz bunun içinse doktorunuzun vereceği göz yaşı damlalarını muhakkak kullanın.
Yine kornea iltihabından kaynaklanan göz kuruluğu için de antibiyotik tedavisi uygulanmaktadır. Yapay gözyaşları da birçok doktor tarafından tavsiye edilebilir. Genellikle kronik olmayan göz kuruluğu tedavisinde kullanılır. Kronik olmayan göz kuruluğu tedavisi geçici bir süre uygulanır ve hastalık ortadan kalkınca sonlandırılır. Ancak kronik göz kuruluğu tedavisi ise daha uzun süre devam eder.
Eğer siz de göz kuruluğundan şikayet ediyorsanız ve göz kuruluğu belirtileri gösteriyorsanız en kısa zamanda muayene olmalısınız. Aksi takdirde göz kuruluğu kronik bir duruma gelebilir ve ömür boyu tedavi edilmesi gereken bir hastalığa dönüşebilir.