Gram ve Çeyrek Altın Sahipleri Dikkat! 5 Gün İçinde Yaşanacak!

Altın fiyatlarında yaşanan yükselişler, yatırımcılarda tedirginliğe neden olmaya devam ediyor. Emtia piyasalarının uzman adı İslam Memiş, yatırımını altın olarak değerlendiren vatandaşlara seslenerek, tarih uyarısında bulunmuş oldu.

Ons altın, son yılların en üst seviyelerine ulaşmasına rağmen, sarrafiye altınlarında işçilik maliyetlerindeki düşüş nedeniyle gram altın/TL fiyatları geçtiğimiz haftayı gerilemeyle tamamladı.

Birikimlerini gram veya çeyrek altın olarak değerlendiren vatandaşlar, 2024'teki yükseliş trendinin devam edip etmeyeceğini merak ederken, Türkiye'nin dikkatini çeken bu meselede ekonomi piyasalarının uzman ismi İslam Memiş'ten önemli değerlendirmeler geldi.

Memiş, seçim sonrası piyasalarda sürpriz bir yükseliş beklenmemesi gerektiğini belirterek, altın sahiplerini uyardı. İşte uzmanın analizlerinden öne çıkanlar:

"ALTINDA BALON VAR, BİRİLERİNİN ELİNDE PATLAYACAK"

"Ons altın 2237 dolara kadar yükseldi. Alır mıyım? Kesinlikle hayır...

Türk lirasına karşı enstrümanları alır mıyım? Fırsatları kaçırmam çünkü bu tür olanaklar tekrarlanmaz. Düşüşler geçici. Ons altında bir balon var ve bu balonu patlatacak olanlar var.

Altının gram fiyatında 2414 lira seviyesine kadar bir gerileme yaşandı. Şu anda 2393-2424 lira aralığında. Muhtemelen bu aralığa yerleşecek. Gram altın şu anda ucuz, 2024 yılında 3000-3500 TL arasında olmasını bekliyoruz.

"ÇOK AZ ZAMANINIZ KALDI! BU HAFTA İŞLEMLERİ TAMAMLAYIN"

Altın için uzun vadeli beklentimiz yukarı yönlü. Ani artışların bu hafta içinde geri çekilmesini umuyorum ancak düşüşler kısa süreli olacak. Altın tarafındaki trendimiz yukarı yönlü devam edecek.

Yaklaşık 100 dolarlık bir aşağı yönlü hareketimiz var. Bu seviyeler aşıldı ve mutlaka geri dönülecek. Ben bu düşüşlerin bu hafta içinde yaşanacağını ve sonrasında yeni yükselişlerin olacağını düşünüyorum. Dolayısıyla altın alımı yapmayı düşünenlerin önümüzdeki 5 günü dikkatle değerlendirmesi önemli.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Kafe ve restoranlarda bu ibareye rastlarsanız ödeme yapmayın!
Karpuz kelek çıkarsa tüketiciler 20 bin lira kazanabiliyor!
200 TL banknot 132 dolar ederken şimdi ise 6 dolara kadar geriledi
Çalışanın fazla mesaisine yasak geldi
Ev alacaklara haber: Konut fiyatlarının düştüğü bölgeler açıklandı