Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD Ziyareti Kapsamında IMF Yetkilileriyle Görüştü

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD'de IMF Başkan Yardımcısı Gita Gopinath ile görüştü. IMF'den Türkiye'nin reform programına destek açıklaması geldi. Bakan Şimşek, Washington'da yatırımcılarla buluşacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD'ye seyahat ederek IMF yetkilileriyle görüştü. Görüşmede, Türkiye'nin ekonomik reform çabaları ve küresel ekonomi üzerine görüş alışverişi yapıldı. IMF, Türkiye'nin reform programını desteklediğini açıkladı. Bakan Şimşek, Washington'da yatırımcılarla bir araya gelecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD'ye seyahat etti.

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) Başkan Yardımcısı Gita Gopinath, Şimşek ile yaptığı görüşmeyi sosyal medya hesabından paylaştı.

Washington'daki buluşmada, ikili Türkiye ve küresel ekonomi üzerine fikir alışverişinde bulundu. Ayrıca IMF Avrupa Departmanı Direktörü Alfred Kammer, Türkiye ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kammer, Türkiye'deki ekonomik reform programını desteklediklerini ifade ederken, herhangi bir IMF programıyla ilgili görüşme olmadığını belirtti.

Bakan Şimşek, Washington temasları çerçevesinde önümüzdeki hafta yatırımcılar ve kredi derecelendirme kuruluşlarının yöneticileriyle de bir araya gelecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Kafe ve restoranlarda bu ibareye rastlarsanız ödeme yapmayın!
Karpuz kelek çıkarsa tüketiciler 20 bin lira kazanabiliyor!
200 TL banknot 132 dolar ederken şimdi ise 6 dolara kadar geriledi
Çalışanın fazla mesaisine yasak geldi
Ev alacaklara haber: Konut fiyatlarının düştüğü bölgeler açıklandı