Seul'deki izdihamın Türk şahitleri AA'ya konuştu: Şeker içine uyuşturucu konmuş. Uyuşturucuyu içenler düşmeye

Seul'deki izdihamın Türk şahitleri AA'ya kon... Seul'de düzenlenen Cadılar Bayramı kutlamasında çıkan izdihamda ilk belirlemelere göre 146 kişi hayatını kaybetti, 150 kişi yaralandı.

Güney Kore'nin başkenti Seul'de Cadılar Bayramı kutlamalarında meydana gelen izdihamın şahitlerinden Türk vatandaşı Rabia Şirin, "Orası bu kadar çok insan için çok fazla küçük bir yer. Kurtulanların üstleri başları yırtık, ayakkabıları yok, topallıyorlardı. Bir tane kızın bacağı kırılmıştı arkadaşının sırtına binip gidiyordu. Çok ilginç, çok korkunçtu." dedi.

İzdihamın şahitlerinden Rabia Şirin, başlangıcından beri olay mahallinde olmadığını, bölgeye vardığında yolların kapatıldığını, çok sayıda polis ve yerde cesetler gördüğünü söyledi.

Ambulansların sürekli olay yerine intikal ettiğini ve doktorların yerde yatanlara kalp mesajı yaptığını belirten Şirin, "Çok sayıda insan vardı, yürümeye bile yer yoktu. Arkadaşım çağırdı diye gitmiştim, gittiğimde olayların çoğu olmuştu, bazılarını hayata döndürmeye çalışıyorlardı. Orası bu kadar çok insan için çok fazla küçük bir yer. Kurtulanların üstleri başları yırtık, ayakkabıları yok, topallıyorlardı. Bir tane kızın bacağı kırılmıştı arkadaşının sırtına binip gidiyordu. Çok ilginç, çok korkunçtu." dedi.

Şirin, etrafta ağlamaların duyulduğunu, arkadaşlarını aramaya gelenlerin olduğunu, kendisinin de arkadaşını aramak için bölgeye gittiğini söyledi.

"Patronum orada verilen hiçbir şeyi yeme, içme dedi"

Seul'de çalışan İrem Ç. ise neredeyse her 10 dakikada bir yalnızca 1 adım yürüyebildiklerini, kalabalık nedeniyle bölgedeki polisin yanına gittiklerini ve orada ceset torbaları gördüklerini anlattı.

Şeker içinde uyuşturucu

Polis tarafından ölülere ilişkin, "Araba çarptı" yanıtı aldıklarını anlatan İrem Ç, "Öğrendik ki bir şeker dağıtılmış ve içine uyuşturucu konmuş. Bu uyuşturucuyu içenler düşmeye başlamış. Zaten birkaç kişi nefes alamayıp yola düştüğü için ezilmiş." diye konuştu.

Normalde de kalabalık olan Itaewon bölgesinin bugün daha kalabalık olduğunu aktaran İrem Ç, "Bugün insanlar kalabalıktan birbirini görmemeye başladı. Bazıları yürüyemediği için binalara tırmanıyordu. İnsanlar yavaş yavaş düşmeye başladı. Bizim giremediğimiz bir kulübün de balkonunun kalabalıktan yıkıldığı söylendi." dedi.

Olay anından sonra Güney Kore'de yasak olmasına rağmen yaralılara müdahale için ilkyardım bilen sivillerden yardım istendiğini aktaran İrem, bölgede taksilerin normalin 5 katı ücret talip ettiğini de anlattı.

İrem Ç, diğer görgü tanıklarının da aktardığı uyuşturucu iddiasına ilişkin, "Kendi patronum beni aradı. 'Sakın orada verilen hiçbir şeyi yeme, içme, sana biri bir şey verirse elini bile sürmeden o ortamdan uzaklaş, Itaewon'da insanlar uyuşturucu yüzünden ölmeye başladı.' dedi. Onun söylemesi üzerine insanların düşmeye başladığını gördük." dedi.

"1 saat önce gezerken gördüğüm birkaç kişiyi 1 saat sonra yerde yatarken gördüm"

Elif İ. de olayın hemen ardından çenesi kilitlenen insanlar gördüğünü, rengi morarmış insanlara kalp masajı yapıldığını anlattı.

Normalde ülkede sivillerin hiçbir şekilde yerde yatanlara yardım yapamayacağını, fakat ambulans ekiplerinin insanlardan yardım istediğini aktaran Elif İ, ambulanslar gelmeye başlayınca ve SMS'le uyarılar yapılınca bölgedekilerin uzaklaşmaya başladığını belirterek, "Yerde yatan bir sürü insana kalp masajı yapıyorlardı. En az 20 kişiyi üzeri örtülü halde gördük. 1 saat önce gezerken gördüğüm, kıyafetlerinden hatırladığım birkaç kişiyi 1 saat sonra yerde yatarken gördüm." diye konuştu.

MEHMET ŞAH YILMAZ - AA

"Seul'deki izdihamın Türk şahitleri AA'ya konuştu: Şeker içine uyuşturucu konmuş. Uyuşturucuyu içen." haberi, 29 Ekim 2022 tarihinde yazılmıştır. 30 Ekim 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Video kategorisi altında bulunan Seul'deki izdihamın Türk şahitleri AA'ya konuştu: Şeker içine uyuşturucu konmuş. Uyuşturucuyu içen.. haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Seul'deki izdihamın Türk şahitleri AA'ya konuştu: Şeker içine uyuşturucu konmuş. Uyuşturucuyu içen.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Video konusunda 02 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:23 Yenilenen Cupra Formentor: Düşük bütçe ve hız arayanlara dikkat!
  2. 13:22 Mercedes-Benz'de bir dönem sona erdi: Artık Apple CarPlay desteklenmiyor
  3. 13:13 BİM'den Yeni Ürün: Para Sayma Makinesi! Tedavüle Çıkacak Yeni Para Birimi Detayı Dikkat Çekti!
  4. 13:13 Gelecek Varlık Yönetiminde, 2024'ün İlk Çeyreğinde 325,3 Milyon TL Kâr!
  5. 13:11 Ece Üner'den AKP'nin Taksim ablukasına sert tepki geldi: 'Şizofren oldum bu ülkede!'
  6. 13:09 Çinliler sonunda bunu da yaptı: 440 bine sıfır lüks otomobil!
  7. 13:07 Herkes Porsche yerine onu almak istiyor: Xiaomi SU7 üretimi çoğaltıyor!
  8. 13:06 Tesla küresel çapta işgücünü azaltıyor! Yüzlerce kişinin işten çıkarılacağı açıklandı
  9. 13:05 Ece Seçkin'in Albüm Kapağı Arabistan'da Başörtülü Olarak Yayınlandı! Ünlü Şarkıcı Tiye Aldı!
  10. 13:04 ABD'den Ford'a soruşturma açıldı! Yeni nesil otomobillerde 'ölümcül' özellik'
  11. 13:02 Beyaz ekmekten vazgeçemeyenler için büyük müjde!: Daha sağlıklı bir beyaz ekmek geliyor!
  12. 13:02 Türkiye'de üretilecek ilk Volkswagen'den büyük sürpriz yapıldı! Dünyada ilk kez Türkler binecek
  13. 12:52 Üretimi Durdurulmuştu! Akıllı Telefon Devi Yeniden Üretim İçin Türkiye'ye Döndü!
  14. 12:51 Yerli elektrikli TOGG'lar artık zırhlandı! Koruma seviyesi yükseltildi
  15. 12:48 Sertab Erener 21 yıl sonra Eurovision sahnesinde!
  16. 12:47 Meclis'te yeni anayasa turu: Numan Kurtulmuş'tan DEM Parti'ye ziyaret geldi
  17. 12:45 Otogaza indirim bekleniyor: İşte 2 Mayıs güncel akaryakıt fiyatları
  18. 12:44 Nisan Ayının Zam Rekoru Belli Oldu!
  19. 12:42 Taksicilerden UBER'e dava açıldı: Her şoför 25 bin sterlin alacak
  20. 12:40 Endonezya’da Ruang Yanardağı nedeniyle 12 bin kişi için tahliye kararı alındı
Video Haberleri