Tek Nefeste Burnu Vakum Gibi Açıyor! Ilık Suya Bir Kaşık ekleyin...

Tek Nefeste Burnu Vakum Gibi Açıyor! Ilık Suya Bir Kaşık ekleyin...

Tek Nefeste Burnu Vakum Gibi Açıyor! Ilık Su... Kış aylarının gelmesiyle grip ve soğuk algınlığı yaygınlaşıyor. Bu hastalıkların ardından burun tıkanıklığı gibi problemler de ortaya çıkabiliyor. Yaşam kalitesini düşüren ve rahat nefes almayı engelleyen bu sorundan doğal yöntemlerle kurtulmak mümkündür. İşte burun tıkanıklığına karşı yöntemler...

 

Kış aylarının gelmesiyle enfeksiyonel hastalıkların yayılma olasılığı artar. Grip, nezle, soğuk algınlığı gibi rahatsızlıkların ardından burun tıkanıklığı sorunu ortaya çıkabilir. Yaşam kalitesini düşüren ve rahat nefes almamıza engel olan bu tıkanıklıktan kurtulmak için çeşitli ilaçlara başvurmak gerekmez. Doğal yöntemlerle de bu sorundan kurtulmak mümkündür. İşte detaylar...

Uzmanlar, burun tıkanıklığı sorununu evde uygulanabilir bazı doğal yöntemlerle tamamen çözebileceğinizi belirtiyor. Bu doğal çözümler sayesinde evde bulunan malzemeleri kullanarak hızlı bir şekilde rahat bir nefes almak mümkün olabilir.

burnf.jpg

TUZLU SU

Burun tıkanıklığını hafifletmek için en önemli yöntemlerden biri, mukus tabakasını seyreltmek amacıyla kullanılan tuzlu sudur. Bu yöntem, burun tıkanıklığını gidermenin etkili bir yoludur ve herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır.

Bir bardak ılık suya 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin, karıştırın ve ardından burun içine çekin. Bu karışımı aynı zamanda boğaz ağrısı ve ağızdaki aft gibi şikayetler için gargara yapmak amacıyla da kullanabilirsiniz.

sprey.jpg

SOĞAN

Kuvvetli ve keskin kokusuyla bilinen soğanı koklamak, burundaki tıkanıklığın hızlı bir şekilde giderilmesine yardımcı olabilir. Soğan, içinde bulunan kükürt bileşenleri sayesinde solunumu hızla rahatlatabilir. Nefesinizi açmak için soğanı 5-10 dakika boyunca koklamak yeterli olacaktır.

buhar.jpg

OKALİPTÜS YAĞI

Bazı uçucu yağlar, solunumu rahatlatma konusunda oldukça etkilidir. Nane ve lavanta gibi antienflamatuar etkisi olan uçucu yağlar, burun tıkanıklıklarını hızlı bir şekilde açmaya yardımcı olabilir. Bir kase içerisine sıcak su koyun, üzerine bir damla okaliptüs yağı damlatın, ardından başınızı kaseye eğilerek buharı soluyun. Bu yöntemle burun tıkanıklığı sorununu çözebilirsiniz.

zencefil.jpg

ZENCEFİL

Gribal hastalıklara karşı uzmanlar tarafından sıkça önerilen zencefil, çeşitli sağlık sorunlarına iyi gelebilen bir çözüm sunmaktadır. Zencefil, burun tıkanıklığı için de oldukça etkili bir çözüm sunar. Bir bardak sıcak suya bir tatlı kaşığı zencefil ekleyerek tüketebilirsiniz. Mukusu seyrelten ve antienflamatuar etkisi olan zencefil çayını içerek hem burundaki tıkanıklıklardan hem de geniz akıntısından kurtulabilirsiniz.

"Tek Nefeste Burnu Vakum Gibi Açıyor! Ilık Suya Bir Kaşık ekleyin..." haberi, 13 Ocak 2024 tarihinde yazılmıştır. 13 Ocak 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan Tek Nefeste Burnu Vakum Gibi Açıyor! Ilık Suya Bir Kaşık ekleyin... haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Tek Nefeste Burnu Vakum Gibi Açıyor! Ilık Suya Bir Kaşık ekleyin... 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 30 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:57 UNRWA Genel Komiseri: Gazze'deki İnsani Yardım İlerliyor Ancak Yetersiz
  2. 16:55 AB, havayolu şirketlerine 'yeşil iddia' uyarısında bulundu
  3. 16:54 Galatasaray'da Barış Alper Yılmaz piyangosu gündemde: Dünya devileri sıraya girdi!
  4. 16:52 Arda Güler: Gol Sevincim Tevekküle Dayanıyor
  5. 16:51 Covid-19 DNA'sını Keşfeden Bilim İnsanı laboratuvarına alınmadığını açıkladı
  6. 16:50 Askere Gitmemek İçin 40 Takla! Estetik, O, Bu, Şu Derken! Gelinlik Giydi!
  7. 16:49 Mersin Büyükşehir Belediyesi açıkladı: Halk Kart’ın Nisan ayı tutarlarını hesaplara yatırdı
  8. 16:48 Toz Bulutları Güneydoğu Anadolu'yu Sardı!
  9. 16:46 ABD'den İsrail askerlerine soruşturma açıldı: 5 birim tespit edildi
  10. 16:44 ABD'den Ford'a soruşturma açıldı! Yeni nesil otomobillerde 'ölümcül' özellik'
  11. 16:39 Küçükçekmece'de 750 Bin Liralık Dolandırıcılık: Şüpheli Tutuklandı!
  12. 16:35 Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun: Şampiyonluk Yarışı Beni İlgilendirmiyor
  13. 16:34 Oğluna cinsel istismarda bulunduğu iddia ediliyordu! Ender Saraç hakkında şok karar!
  14. 16:26 Twerk yaparak otomobilleri pert hale getirdiler!
  15. 16:24 Pegasus: İstanbul Sabiha Gökçen'den Yeni Uçuşlar!
  16. 16:24 CHP lideri Özel: “Meral Hanım’a bir kez daha sağlık ve mutluluklar diliyorum”
  17. 16:19 Ender Saraç cinsel istismar iddiasıyla yeniden hakim karşısında
  18. 16:16 Bakan Işıkhan açıkladı: Deprem bölgesinde mücbir sebep hali uzatıldı
  19. 16:13 Yargıtay Başkanı 30'uncu turda da seçilemedi: 6 Mayıs'a ertelendiği açıklandı
  20. 16:11 Londra'da Kılıçlı Saldırı: 2 Polis ve En Az 5 Kişi Yaralandı
Sağlık Haberleri